BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

3

April 2014

0

COMMENTS

“O banca dintr-un parc devine de-a lungul timpului martor la pasiunea dintre un poet national si o Veronica.”

Written by , Posted in Teatru

Prima data l-am vazut pe omul asta intr-un spectacol facut de Afrim la Odeon. In perioada in care la Odeon se puneau spectacole interesante. Cata speranta se numea piesa si in ea jucau Spahiu si Rodica Mandache. In 2011 l-am vazut in Viata e vis tot la Odeon..apoi pe la Godot iar anul trecut in spectacolul la care a lucrat si Razvan Mazilu: Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita. Este unul dintre cei mai talentati actori si abia astept sa il vad in piesa asta.

Avertisment teatral! Eminescu, Veronica Micle, Regele Ferdinand si Rimaru vin duminica seara “In parc” la Godot Café-Teatru

Ana Ularu si Istvan Teglas interpreteaza personajele principale ale piesei “In parc”, o comedie recenta scrisa si regizata de Radu Iacoban. Spectacolul va avea loc duminica, 6 aprilie, de la ora 22, la Godot Cafe-Teatru. “In parc”-ul lui Radu Iacoban se afla o banca goala. Pe ea vor lua loc pe rand patru cupluri, din patru epoci diferite, in patru scene distincte.

Veronica si Eminescu

Ana Ularu si Istvan Teglas vor fi, pe rand, Eminescu si Veronica Micle, Regele Ferdinand si Mita Biciclista, criminalul in serie Ramaru si Mihaela, precum si un El si o Ea din zilele noastre.

„Esti Intr-un parc si te uiti In gol la o banca”, spune autorul Radu Iacoban. “Si te gandesti ca poate acolo, Intr-o zi, Eminescu si Veronica Micle si-au spus vorbe de amor. Sau ca Regele Ferdinand si Mita Biciclista puneau tara la cale Inainte de Primul Razboi Mondial. Sau ca Ion Ramaru isi dadea intalnire cu o fata. Si apoi suna telefonul si vezi ca e prietenul/prietena care iti spune ca intarzie un pic. Si iti amintesti de ce esti acolo. De ce ai venit in parc.”

Mita si Ferdinand

Ana Ularu descrie spectacolul “In parc”: „O banca dintr-un parc devine de-a lungul timpului martor la pasiunea dintre un poet national si o Veronica, la spionajul unei Bicicliste pentru un Rege, la indragostirea unui criminal si blazarea unei relatii contemporane. Doi actori ori patru epoci egal opt personaje savuroase si comice.”

Ramaru si Mihaela

Ora de Incepere: 22.00
Durata spectacolului: o ora si zece minute.
Pretul biletului: 30 lei
Rezervari pentru un loc “In parc”: 021.31.61.682, 0736.414.244
Textul si regia: Radu Iacoban
Scenografia: Mihaela Ularu
Afis: Ana Maria Moldovan

Istvan Teglas a absolvit In 2004 Universitatea de Arta Teatrala, sectia Actorie la Targu Mures. Este actor si dansator. Primul rol l-a jucat In clasa a doua, la un bal mascat. Era rolul unui lup.

Cele mai importante spectacole ale sale sunt:

– “Evantaiul”, de Carlo Goldoni, regia: Csaba Kiss – Teatrul Studio, Budapesta (Ungaria)
– “Parazitii”, de Marius von Mayenburg, regia: Sorin Militaru – Teatrul 74, Targu-Mures
– “Bal”, spectacol de teatru dans, regia: Yvette Bozsik (Ungaria)- Teatrul National de Opereta, Bucuresti
– “O vara fierbinte pe Iza”, regia: Mihai Maniutiu, coregrafia: Vava Stefanescu – Teatrul National, Cluj Napoca
– “Logodna”, spectacol experimental, regia: Anca Mihut, Opera Nationala, Bucuresti
– “Urban Kiss”, spectacol de teatru-dans, regia si coregrafia: Razvan Mazilu, Teatrul National de Opereta
– “Corp si anti-Corp”, spectacol de miscare, regia si coregrafia: Andreea Novac

In parc_afis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.