BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

4

November 2014

0

COMMENTS

O poveste despre religie, devotiune si credinta duse la extrem.

Written by , Posted in Film

Asa arata o campanie misto de promovare a unui film. La fel de cool este si #barbatmisto…despre care am scris AICI. Revenind. Mergi la Alt Shift si vezi niste fotografii foarte cool cu unele dintre cele mai misto actrite din Romania. Intamplator sau nu cu unele dintre ele sunt prieten. Bravo Catalin Anchidin.

Cu o saptamana inainte de lansarea oficiala in cinematografe a filmului “Patimile Mariei”, Parada Film va vernisa o expozitie inedita dedicata celei mai provocatoare productii cinematografice din 2014.

Expozitia reuneste 14 femei celebre din teatru, social media, fashion si showbiz. Cele 14 personalitati au acceptat provocarea de a poza cu o coroana de spini pe cap precum personajul principal al filmului pentru posterul oficial. Ideea seriei de portrete a pornit de la lungmetrajul inovator si original: 14 secvente, 14 opriri pe drumul crucii. Portretele poarta semnatura lui Adi Marineci si a art designerului Alexandru Nimurad, machiajul a fost realizat de Diana Ionescu. Fotografiile vor fi expuse la Cinema Studio in deschiderea Zilelor Filmului German iar apoi vor putea fi admirate din 1 Noiembrie in Alt Shift din Club Control.

ANDREEA VASILE_jpegDIANA CAVALLIOTI_jpegCRINA SEMCIUC_jpegIOANA BLAJ_jpegLUMINITA GHEORGHIU_jpegVernisajul expozitiei va avea loc vineri seara, pe 31 Octombrie, de la ora 18:30 la Cinema Studio, in prezenta celor 14 femei care au acceptat provocarea Parada Film de a fi parte din campania de promovare a lungmetrajului câstigator al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu si al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului International de la Berlin 2014.

Luminita Gheorghiu, Ilinca Goia, Ana Ularu, Rodica Lazar, Andreea Vasile, Diana Cavallioti, Crina Semciuc, Ioana Blaj, Mirela Bucovicean, Irina Marinescu, Cosmina Pasarin, Xonia, July Mayaya si Sore Mihalache sunt cele 14 femei puternice, curajoase care sunt alaturi de “Patimile Mariei”.

“Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” in regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera in cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la Bucuresti.

Proiectia este programata vineri, 31 octombrie, de la ora 19:00, la Cinema Studio in prezenta actritei Lea van Acken si a co-scenaristei Anna Brüggemann.

Remarcat de critica internationala drept “o creatie extraordinara” (Sound on Sight), “o poveste impecabila stilistic” (Screen Daily), “o descindere riguroasa in iadul unei adolescente” (The Hollywood Reporter), “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” reprezinta o acuzatie si, in acelasi timp, legenda unei sfinte. Este o poveste despre religie, devotiune si credinta duse la extrem. Maria are 14 ani, iar familia ei face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentalisti. Copila traieste intr-o lume moderna, insa inima ei ii apartine lui Isus. Vrea sa-L urmeze, sa devina sfânta si sa ajunga in ceruri, precum sfintii-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape asa cum Isus a facut 14 opriri pe drumul Golgotei si isi va atinge in cele din urma scopul.

ANA ULARU_jpegSORE MIHALACHE_jpegRODICA LAZAR_jpegILINCA GOIA_jpegCOSMINA PASARIN_jpegDebutanta Lea van Acken este fenomenala in rolul Mariei si impresioneaza profund in rolul fetei de 14 ani sufocata de religia stricta, precum si de dorinta de a-si atinge scopul. Filmul in sine este la fel de radical ca si subiectul sau, construit din 14 cadre fixe, lungi, ce il determina pe spectator sa contemple interactiunile de pe ecran intr-un mod cu totul diferit de cel traditional. Brüggemann construieste filmul matematic si face o disectie silita a catolicismului fanatic.

Dupa premiera mondiala de la Berlinale, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” si-a continuat traseul international in prestigioase festivaluri si a fost recompensat cu numeroase distinctii precum: Premiul Stanley Kubrick pentru Inovatie la Traverse City Film Festival, Premiul Publicului la Festivalul de Film Wiosna / Varsovia, Polonia, Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film / Palic, Serbia, Premiul Criticilor de Festivalul de Film de la Edinburgh sau Premiul Juriului Ecumenic la Norwegian International Film Festival.

In “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg”, Dietrich Brüggemann reia formal experienta din filmul sau de debut, “Neun Szenen” (2006). Cadrele fixe, tablouri cu durata de pâna la 15 minute, constituie o provocatoare. Brüggemann nu simte nevoia de a conduce spectatorii prin decizii de montaj, ci ii lasa sa priveasca neingradit si sa vada lucrurile in simultaneitatea lor.

Distribuit de Parada Film, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” va rula in cinematografele din România din 7 noiembrie.

Premiera in România este sustinuta de German Films si Goethe-Institut


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.