BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

22

September 2017

0

COMMENTS

“Orice condamni, ai facut si tu, la randul tau.”

Written by , Posted in Diverse

Force majeure” este unul dintre filmele care mi-au placut cel mai mult in 2014. Si cred ca oamenii aflati in juriul de la Cannes (Will Smith, Park Chan-wook, Maren Ade, Paolo Sorrentino, Jessica Chastain, Fan Bingbing, Agnes Jaoui, Gabriel Yared si Pedro Almodovar) stiu mai bine de ce au dat marele premiu acestui film.

Comedia satirică The Square, în regia lui Ruben Östlund, filmul care a câștigat anul acesta Palme D’Or-ul la Festivalul de la Cannes, intră în cinematografele românești din 20 octombrie, distribuit de Independenţa Film.

Povestea

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square / Pătratul, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului crează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

“Wanting it all – including an indulgent 142 minute running time – The Square is at its best doing just two of the many things it assays.”

foto7 foto8 foto9 foto10

Ruben Östlund despre The Square

“Am vrut să fac un film elegant, cu elemente vizuale care să provoace și să delecteze spectatorii. Tematic, este un film despre responsabilitate și încredere, bogați și săraci, putere și slăbiciune. Despre credința în individ, care crește, versus cea în comunitate, care începe să dispară. Un film despre lipsa de încredere în stat, în media și în artă.”

Telegraph: Cannes 2017, The Square review: anxious laughs and honest gasps from director of Force Majeure

The Square, 2017 | Suedia, Germania, Franța, Danemarca | 142 minute | în cinema, din 20 octombrie – Regia Ruben Östlund – Scenariul și dialogurile Ruben Östlund – Montajul Ruben Östlund – Jacob SECHER SCHULSINGER – Director de imagine Fredrik WENZEL – Produs de Erik Hemmendorff si Philippe Bober – Cu Claes Bang si Elisabeth Moss

“Orice condamni, ai facut si tu, la randul tau.” Georg Groddeck

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.