BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

24

March 2014

10

COMMENTS

Scriem impreuna un alt final pentru Romeo si Julieta?

Written by , Posted in Film, Teatru

Am scris intr-un post mai vechi ca mi-ar placea sa fiu macar o zi in pielea oamenilor pe care ii admir. Azi vreau sa fiu omul care schimba o poveste celebra si anume, Romeo si Julieta. Daca Tarantino il ucide pe Hitler intr-un cinematograf parizian – in Inglourious Basterds  – de ce nu as putea si eu sa fac un astfel de exercitiu. Impreuna cu voi.

“The most romantic story isn’t Romeo and Juliet who died together. But, grandma and grandpa who grew old together.” Pana la urma chiar asa e. O poveste de dragoste are nevoie de un final fericit. Happy end-ul este o necesitate psihica. Si avem mare nevoie de el.

De ce zic asta? Pentru ca piesa de teatru “Romeo si Julieta” va rula in premiera pe 1 si 6 aprilie la Grand Cinema & More, cinematograful din Baneasa Shopping City. Este o productie care a facut multa valva pe Broadway anul trecut. Si este o interpretare foarte moderna a piesei:

Orlando Bloom, in rolul lui Romeo,  intra pe scena imbracat cu pantaloni de piele calare pe motocicleta si  Julieta este interpretata de negresa Condola Rashad – de doua ori nominalizata la Tony Awards, premiile americane pentru excelenta in teatru.

Romeo_Orlando Bloom_2 - Copy

Romeo and Juliet_Bloom_Rashad_2 - Copy

Hai sa ne gandim ca cei doi aveau doua familii care se intelegeau de minune intre ele…ca nu le interzic iubirea celor doi. Facem treaba asta impreuna? Hai sa scriem impreuna un final alternativ la Romeo si Julieta. Si nu o sa fie doar niste comentarii pe blog sau pe Facebook. O sa aveti finalul asta alternativ la voi acasa. Fiecare o sa contribuie la asta. Fiecare comentariu conteaza si impreuna o sa facem un alt final. Vrei happy-end? Acum e momentul sa il facem. Impreuna. Fiecare dintre cei care o sa vina la unul dintre cele doua spectacole o sa primeasca, la intrarea in sala, finalul facut de noi – imprimat pe o pagina A4.

Textul o sa fie intr-o editie limitata…la fiecare dintre voi acasa. Poti sa faci cu el ce vrei. Sa il faci cadou iubitei tale, sa il pastrezi ca amintire. Ideea mi se pare foarte tare. Hai sa facem impreuna treaba asta. Cu cat o sa fie mai multe comentarii cu atat o sa avem mai mult material sa scriem impreuna finalul nostru. Textul nu o sa fie publicat altundeva. O sa il aveti doar voi- cei care o sa mergeti la spectacol.

Vreau sa va ganditi la finalul vostru si sa imi lasati un comentariu. Eu o sa fac un mix intre comentariile voastre  si o sa scriu o pagina A4 cu noul final din Romeo si Julieta. Pagina o sa ajunga la fiecare spectator care o sa vina pe 1 si 6 aprilie, la Grand Cinema & More.


10 Comments

  1. Iv
  2. Ady
  3. Diana
  4. iulia
  5. sofia
  6. narcisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.