BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

10

June 2012

7

COMMENTS

Someone like you

Written by , Posted in Diverse, Teatru

“I heard that you’re settled down, That you found a girl and you’re married now, I heard that your dreams came true, Guess she gave you things I didn’t give to you,
Old friend, why are you so shy? Ain’t like you to hold back or hide from the light”

suntem nedespartiti. zi de zi si aproape noapte de noapte stam lipiti, respiram impreuna, ne amestecam precum piureul in blender. suntem cartofii si untul, laptele , suntem continutul cremei. suntem doar noi, ne petrecem clipe frumoase impreuna, suntem un singur trup si doua inimi pline de iubire. avem sentimente frumoase unul fata de celalalt si nu ne ferim sa le aratam. suntem fericiti, fata ne tradeaza. nu ne putem minti. e evident.

insa intr-o dimineata te trezesti si imi spui ca vrei sa te descoperi, sa te regasesti, ma saruti si te urci in taxi. taxiul se indreapta spre aeroport. in 3 ore ai avion spre america. pleci. o perioada. la dracu’ cu o perioada. si eu raman singur…pentru ca tu sa te regasesti acolo….in america. pentru ca tu sa te reculegi, sa iti aduni gandurile…si cu mine cum ramane? eu ce fac? eu pe prin cine respir? am nevoie de aer. ma sufoc. vreau aer. tu esti tubul meu de oxigen. prin tine respir. unde pleci? peste 2 ani te intorci sa ma chemi la ziua ta. e atat de simplu pentru tine? ai batut din palma si gata? totul se rezolva. nu e chiar asa.

am vazut “cineva ca tine” si mi-a placut. este un specatol despre oameni si interactiunea dintre ei, despre drame, despre frustrare, despre fuga de adevar, despre singurate, despre minciuna. despre tot ce ne inconjuara in ziua de azi in lumea asta asta de inumana si de travestita. lumea asta in care cu greu ne mai regasim si in care ne dezumanizam de la o ora la alta, de la o secunda la alta. 5 oameni, 5 singuratati, 5 drame, 5 suflete singure, 5 inimi care isi doresc sa bata alaturi de alte 5 inimi…sau poate 5 jumatati de inimi care isi doresc cealalta jumatate.

m-am regasit al dracului de tare in textul asta. m-am regasit cate un pic in fiecare personaj. am ceva din leea. poate siguranta asta dusa la extrem in care tu chiar crezi ca tot ceea ce faci..faci bine. leea crede ca totul i se cuvine, totul ii apartine. toata lumea se opreste in care ea face o actiune. leea isi doreste ca in acesti c 2 ani pe care ii petrece in state..bee sa nu faca nimic. sa o astepte. mai am si faza cu copii. vreau sa stau mult cu mine, sa ma inteleg pe mine, sa fiu ok cu mine apoi mai vedem.

am fost si in pielea lui bee. am crezut ca totul este frumos, am fost naiv, am crezut in oameni pana la cer si inapoi si am fost dezamagit. o inteleg si nu prea. nu cred in oamenii care se schimba radical doar pentru ca langa ei este un om care simte ceva pentru tine, te iubeste…insa este din alt film. am fost si david, am incercat sa calatoresc, sa ma regasesc sa imi caut jumatate, am fost si ania, fata care trece printr-un esec in dragoste…poate nu am fost robert. asta si datorita dragostei pentru arta. am fost insa robert la un moment dat cand m-am bucurat ca eu sunt alesul, ca dintre toti pe mine m-a ales.

este un text curat, de bun simt despre relaitatea paralela pe care incercam sa o construim pentru a ne ajuta in cursa asta care se numeste viata. este un text despre lipsa de consistenta de care dam dovada, despre superficialitate, despre mimarea binelui fata de cei de langa noi, despre lipsa de timp si de curiozitate in a incerca sa cunosti omul de langa tine pana in strafundul lui.

PS foarte buna treaba cu tudor care vorbeste intr-o romana americanizata…tipic american cu pace, stele, sa fie bine si sa nu fie rau, foarte de acolo cristina…este din filmul asta complet. se vede bucuria pe fata cand le face cate o mizerie celorlalti, abia astept sa vad piesa si cu xing :), bun si marius rizea in rolul avocatului cumintel si regulamentar care nu are timp sa o arda aiurea si care vrea familie. si logic ca am lasat la final…persoana cu care trebuia sa incep. iar cu lacrima in coltul ochiului si cu paharul in mana…andreea…foarte, foarte bine si  in piesa asta. si am ajuns la a treia 🙂 e de acolo. a fost parasita si o asculta exact ca un psiholog pe bee. geniala replica cu stelele 🙂 un + pentru textul foarte bun scris de cristina.

Cineva ca tine de Cristina Florea la Godot

CRISTINA FLOREA………………………LEEA

XING ELENA LING……………………..BEE

MARIUS RIZEA……………………………ROBERT

TUDOR ISTODOR………………………..DAVID

ANDREEA VASILE……………………..ANIA

“Never mind, I’ll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don’t forget me, I beg,
I remember you said,
“Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,”
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah”


7 Comments

  1. Turturica
  2. Lorena

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.