BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

18

July 2022

0

COMMENTS

Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa in 2022

Written by , Posted in Travel

A venit vara si toata lumea e cu gandul la vacanta. Dar unde mergem la plaja in vara asta? Pentru cei care isi doresc doresc peisaje de vis și plaje spectaculoase, va arat mai jos un top al celor mai frumoase plaje din Europa in 2022. Britanicii de la Big7Travel au publicat topul celor mai frumoase 50 de plaje din lume in 2022. Pentru ca Bali, Noua Zeelanda, Japonia sau Panama sunt un pic mai departe…o sa va las sa descoperiti locurile frumoase din Europa pentru ca e mai aproape 🙂

Cala Pregonda – Menorca, Spania

Situata in Insulele Baleare, plaja Cala Pregonda este cuprinsa intr-o rezervatie a biosferei protejata UNESCO. Spre deosebire de cele mai multe dintre plajele cu nisip alb din Spania, aceasta are o culoare ruginie.

Fig Tree Bay – Protaras, Cipru

Din Grecia ne mutam in Cipru. Unde dam peste Golful Smochinului – o plaja pitorească din apropierea statiunii Protaras. Foarte aproape de plaja este o insula nelocuita, pana la care se poate inota destul de usor.

Praia do Camilo – Lagos, Portugalia

Nu se putea face un top al plajelor fara sa fie si un loc din Portugalia. Ca sa ajungi in locul asta trebuie sa faci un mic efort – sa cobori 200 de trepte. Dar merita. Nu o sa regreti.

Keem Bay – Mayo, Irlanda

O plaja rurala nu era in topul asta. Acum este 🙂 Keem Bay este situata pe insula Insula Achill si este inconjurata de stanci. Nisipul este alb, multa vegetatie in jur. O minunatie.

Navagio Beach (Shipwreck Cove) – Zakynthos, Grecia

Cred ca toata lumea stie despre acest loc. Denumita dupa epava unui vas esuat aici in 1983, acest golf retras este una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia. Epava vasului se afla chiar in centrul uriasei plaje cu nisip alb. Se ajunge acolo doar cu barca.

Porto Santo Beach – Madeira, Portugalia

Va ziceam mai sus despre Portugalia. Iar e in top. De data asta cu o plaja din minunata Madeira. Plaja Porto Santo, lunga de 9 km, nisipul este alb, apa azurie. De poveste.

default

Zlatni rat (Golden Horn Beach) – Brac, Croatia

Nu am ajuns niciodata in Croatia dar mi-ar placea sa vad pe viu locul acesta. Zlatni Rat este cea mai spectaculoasa dintre toate plajele Croatiei. Are forma de corn, plaja este pietroasa si inconjurata de apele care trec de la turcoaz la albastru inchis in 10-20 de metri.

Reynisfjara Beach – Vík í Mýrdal, Islanda

Tara cu cel mai frumos peisajin care am fost vreodata. Alta lume. Reynisfjara este o plaja cu nisip negru si cu pietre uriase de bazalt care se ridica din mare. Sa mai zic ca Plaja Reynisfjara a fost locul in care s-au filmat mai multe scene din Sezonul 7 de la Game of Thrones? Nu cred. Poza spune tot.

Pedn Vounder – Cornwall, Anglia

Pedn Vounder este combinatia perfecta dintre apa albastra limpede si nisipul alb amintesc foarte mult de Caraibe si de atmosfera insulelor tropicale. Si nu e nevoie sa treci oceanul 🙂

San Fruttuoso – Italia

Era normal ca Italia sa fie in top. Si nu doar in top..ci chiar pe primul loc.

San Fruttuoso este o plaja intima scaldata de apele turcoaz, cu munti luxurianti in apropiere si cu o… manastire benedictina. Nu este nici foarte accesibila pentru toata lumea. Asta pentru ca trebuie sa strabati doua ore pe carari de munte pentru a ajunge la destinatie.

Italy, Liguria, Riviera di Levante, Camogli, Abbey of San Fruttuoso, Beach and ferry

BONUS

Elafonisi Beach – Grecia

Plaja roz care a devenit foarte cautata dupa ce lumea a vazut fotografiile spectaculoase de pe Instagram. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.