BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

23

June 2020

16

COMMENTS

Top 35 locuri de cazare de vis din Romania

Written by , Posted in Diverse, Travel

Esquire Italia a inclus Romania printre cele mai sigure tari din punctul de vedere al COVID 19 din Europa. Astfel, Romania este apreciata pentru mancare, peisaj montan si city-break-uri. Asa ca va invit la o aventura prin Romania. Am selectat niste locuri fabuloase. Nu uitati de bateria externa. O sa va foloseasca la fotografii 🙂 Vacanta frumoasa sa aveti.

“Din lista noastra de statiuni turistice europene sigure si perfecte pentru aceasta vara, Romania este cea pe care italienii au tendinta sa o viziteze cel mai putin. Cu toate acestea, este o greseala: pentru iubitorii de mancare, oras si munte, Romania este un adevarat paradis. Iar costurile sunt, de asemenea, absolut accesibile. Acest 2020 este anul potrivit pentru recuperare: Romania este printre cele mai sigure locatii de pe intregul continent european in contextul pandemiei”, scrie Esquire.

Delta Dunarii Casa Patru Anotimpuri 

“Dupa mine, va spun sincer, Delta e cel mai frumos loc din tara, unic.” Pentru cei care au vazut Operatiunea Monstru aceasta replica le este cunoscuta. De ce sa vizitati Delta? Pentru peisajele senzationale, pentru ca inca sunt locuri extrem de autentice, pentru povestile oamenilor de acolo si pentru mancare. Pentru delicioasa mancare pe care oamenii o gatesc acolo in fiecare zi. As incepe cu Storceagul, regina ciorbelor pescărești si as continua cu scrumbie pe grătar, marinată sau afumată, o plache de peste delicioasa, celebra saramura de crap sau somn la care se aduaga icrele si chiftelele de peste.

Peisajele spectaculoase, flora, fauna, dar şi frumuseţea vulnerabilă a ecosistemului din Delta Dunării sunt doar cateva motive care sa te faca sa vizitezi Delta anul acesta. Va recomand si un loc unde sa va cazati. Se numeste Casa Patru Anotimpuri este situată în Dunavăţu de Jos, la 40 km de Tulcea si este un colt de paradis. Parcarea privată este gratuită. De asemenea, se oferă un mic dejun englezesc complet, camerele sunt spatioase, in jur esti inconjurat de veredeata, te poti bucura de preparate tradiţionale şi dietetice, pe bază de peşte proaspăt şi legume organice din grădina proprietăţii. Oaspeţii pot închiria bărci private pentru excursii pe Dunăre, pentru pescuit şi pentru privitul păsărilor. Proprietatea este la 5 km de Manastirea Halmiris.

Casa Filip din Sarichioi

Alex s-a nascut la Piatra Neamt si a studiat turismul la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti (licenta si master). In 2013 a fondat Eventur, o agentie de marketing in turism, iar in 2016 a cofondat Bucharest City App, devenita intre timp cea mai utilizata aplicatie de catre turistii care ne viziteaza capitala. In perioada 22-29 iulie 2018, a organizat #ExploreDobrogea, un infotrip cu participarea a 10 dintre cei mai urmariti bloggeri de calatorii din lume, eveniment considerat a doua cea mai buna campanie de promovare a unei destinatii turistice din tara. Cand timpul ii permite, Alex povesteste despre viata sa si despre intamplarile de zi cu zi pe noul sau blog personal.

Alina a copilarit la Sarichioi, iar dupa ce a absolvit liceul „Grigore Moisil” din Tulcea, a studiat planificarea teritoriala la Facultatea de Geografie (UB). Aici au avut ocazia cei doi tineri studenti sa se cunoasca si sa intemeieze ulterior o familie, implinita prin aparitia lui Stefan. Alina a crescut in jurul parintilor care, din 1999, detin ferma agricola Transmeteorit, administrata in prezent prin implicarea intregii familii. In paralel, Alina urmeaza un program de doctorat la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Zabola

Domeniile istorice ale familiei Mikes vă fac să vă simțiți ca într-o pictură de Monet în care abundența culorilor vă uluiește și vă duce direct în anii 20. Unii zic că l-au văzut chiar pe Hercule Poirot furișându-se afară din sufragerie. Locația este de 600 de ani reședința familiei, iar clădirile din diferite epoci, folosite pentru cazarea musafirilor se află într-un parc de 50 hectare care se afundă în pădurile vaste ale Carpaților Răsăriteni. În pofida faptului că cea mai radicală reformă din anii 20 le-a decimat rezultatul muncii de peste secole, familia Mikes continuă tradiția de 600 de ani de a readuce Domeniul Zăbala la strălucirea lui de altădată. Casele de oaspeți din secolele XVIII, XIX, sunt numite după funcțiile originale: The Machine House, The Saddle House, The New Castle sau The Old Stables. Grajdurile vechi au fost transformate în săli de evenimente unde în prezent puteți să vă bucurați de petreceri speciale la lumina lumânărilor și de focul șemineelor uriașe. Natura abundentă care ne înconjoară este de o importanță deosebită pentru noi și face parte din viața zilnică a domeniului. Am fost zilele trecute si este minunat. Nu am cuvinte. Mi-ar placea sa revin cat de curand. 

Castelul Kálnoky, Micloșoara

Familia Kálnoky este atestată documentar pentru prima dată în anul 1588 ca moșieri de Micloșoara. Săpăturile arheologice au dovedit că înainte de construirea actualului castel, s-a mai aflat în trecut un conac chiar în locul castelului. Lângă castel se afla și un parc englez din secolul al XIX-lea, parc din care azi au mai rămas numai câteva copaci considerate mai rare. Cei care calca pragul acestui loc au parte de o experienţă specială, nu doar pentru că li se oferă posibilitate de a face o incursiune în trecut, ci şi pentru că pot cunoaşte bogata cultură a oamenilor care trăiesc în această parte a ţării. La sfârșitul anilor ‘90, clădirea a ajuns în proprietatea moștenitorilor, iar datorită familiei Kálnoky, au început lucrările de reabilitare.

Consiliul Local din Baraolt a încheiat un contract pentru 49 de ani, Kálnoky Tibor valorificând castelul în circuitul turistic. “Ce ne oferă nouă unicitate este cum abordăm cultura locală, la noi totul este adevărat şi autentic, acesta este punctul nostru forte. La aceasta mai putem adăuga serviciile şi produsele potrivite, toate la standarde înalte. Prezenta situaţie nu prea avantajează turismul în masă, aşa că eu sper şi cred că pentru noi o să fie bine, fiindcă avem multe case unde, chiar dacă vom avea mulţi vizitatori, vom putea să le oferim locaţii diferite, retrase. Aici, în noul centru Stone Pub, avem de exemplu cinci terase, unde putem să păstrăm distanţa de doi metri între persoane, dar şi în interior avem mai multe mese distanţate conform reglementărilor. Muzeul are de asemenea un teritoriu mare, aşa că eu sper că vom putea avea şi mai multe sute de persoane care să poată să ne viziteze fără a avea cel mai mic risc de infectare”, spune contele Kalnoky.

Viscri 32

Viscri este un sat in judeţul Braşov, la 270 de kilometri de Bucureşti si adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești. Satul din inima Transilvaniei atrage an de an turişti din toată lumea, fiind inclus în patrimoniul UNESCO. De asemenea, printre cei care promovează satul tradiţional românesc este Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, care are proprietăţi în Viscri, ceea ce a crescut potenţialul turistic al satului. Acesta este locul ideal unde va puteti bucura de experienţe culturale nebănuite, mese tradiţionale sau plimbări în căruţă sau călare. In sat inca se păstrează meșteșuguri de producere artizanală a pâslei, se confecționează pălării și papuci, ciorapi împletiți din lână. Totul este făcut de mână. Aceste obiecte sunt vândute la porțile caselor localnicilor. Daca tot sunteti in zona puteti vizita Cetatea Rupea – la 14 km, Biserica fortificată Bunesti – la 8 km, Biserica fortificată Saschiz – la 23 km si orașul medieval Sighișoara – la 42 km. “Chiar în centrul probabil celui mai celebru sat săsesc, într-o șură decorată cu unelte recondiționate și artă rustică, te poți bucura de chintesența bucătăriei rurale transilvănene.

Meniul e scurt și de sezon, cu ingrediente de la fermele din apropiere. Vino cu poftă de mâncare, fiindcă masa va fi consistentă, și cu o deschidere spre descoperirea de rețete vechi, uneori neobișnuite. Gustul puternic și consistența grasă a cârnaților de porc de Bazna și a brânzei de oaie sunt bine echilibrate de o salată de sfeclă cu hrean. Încearcă un fel principal precum friptura de porc în bere Harghita, urmat de un desert de casă (prăjitură cu caise și bezea), alături de un pahar de vin local, o palincă sau un suc de casă” Sunt cuvintele din Gault Millau care descriu ce face Chef Mara-Elena Oana la Viscri 32. Cameră privată în casă cu găzduire oferită de Mara & Alexu arata fabulos. In cazul in care nu gasiti cazare la ei puteti incerca la Casa Prințul de Țara Galilor din Viscri.

Hadar Chalet

Sejurul dumneavoastra la Hadar Chalet incepe in momentul in care parasiti soseaua nationala si continuati agale prin padure, lasand in urma orice grija, orice zgomot, orice problema. La capatul drumului privat se afla un tinut de poveste, dedicat exclusiv celor 12 camere ale Hadar Chalet– un parc inflorit atent ingrijit, teren de tenis, pastravarie, piscina, restaurant cu mancare proaspata si multe alte locuri si surprize care va vor ramane in suflet. Toate acestea n-ar insemna nimic fara echipa noastra, gata in orice moment al zilei sa faca sederea celor care ne calca pragul cu adevarat speciala. Scopul nostru este ca fiecare oaspete sa ramana cu o amintire frumoasa si sa se intoarca cu drag in acest loc relaxant, dedicat luxului confortabil.

In 1985, acest loc a fost special ales pentru constructia unei cabane de vanatoare pentru liderii vremii in zona Carpatilor de Curbura, atat pentru fondul cinegetic cat si pentru incarcatura energetica pozitiva mare. Vizite de stat importante au avut loc pe parcursul acestor ani. In perioada de dupa 1989, locul a fost devalizat aproape in intregime. Din 1998 insa, intrand in proprietate privata prin retrocedari si apoi cumparata, Hadar a fost reconstruita si dezvoltata in complexul pe care il puteti vedea si astazi, intre timp functionand in circuit inchis. In 2013, Cabana Hadar Nature Resort a devenit parte din circuitul turistic deschizandu-si portile tuturor celor care isi doresc sa faca parte din povestea acestui loc. Din primul an de existenta, a castigat si premiul “Cea mai buna pensiune condusa de o familie”. Succesul cabanei si dorinta de a imbunatati si mai mult experienta oaspetilor a motivat renovarea vilei intr-un veritabil Chalet de lux, asa cum se pot gasi in cele mai bune statiuni de ski din Alpi.

Drăgășani – Avincis

Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ținut viticol, în special locul unde se află astăzi Drăgășani, în Oltenia. Mănăstirea Dobrușa din vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină. Vinurile albe de Drăgășani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expozițiile universale din Paris, în anii 1867, 1889 și 1900, precum și diploma de onoare la concursul internațional de vinuri din Bordeaux, în 1898. AVINCIS este continuarea unei povești de familie, cu pasiune pentru vinuri și lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927.

Atunci, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofițer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești, înconjurat de vii. În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soțul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie și au avut revelația miracolului viei, al vinurilor și al tradițiilor locului. Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, care și-a deschis porțile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică. AVINCIS este simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității.

Conacul lui Maldar 

Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, ce pastreaza intacte toate detaliile de arhitectura ale acestora: zidurile groase, exteriorul varuit în alb maiestuos, turnul înalt si scarile interioare, iesirile “de taina” si mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toata fatada catului superior. Cu un istoric de peste trei secole, culele erau initial locuinte boieresti fortificate, construite pentru apararea de invaziile turcesti – carjaliii si pazvangiii proveniti din raialele de la Dunare. Culele sunt raspîndite în întreaga Peninsula Balcanica, iar în Romania cele mai cunoscute sunt situate în zonele Valcea – Maldaresti, Gorj si Mehedinti. Fiecare cula are legenda sa, iar dintre cele de la Maldaresti, cea mai emotionanta poveste este cea a capitanului Maldar – fiul paharnicului Nan.

Tudor Maldar era unul dintre capitanii lui Mihai Viteazu, iar legenda spune ca, fiind prins de tatari, a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tatar si astfel si-a recapatat libertatea. Cei doi îndragostiti s-au refugiat apoi într-o cula din Maldaresti – cunoscuta astazi drept Cula Greceanu. Chiar daca nu este locul original în care s-au petrecut aceste întîmplari, conacul nostru a luat numele capitanului Maldar – pentru a onora povestea viteazului si a nemuritoarei sale iubiri. Conacul lui Maldar, asezat lînga Horezu, la poalele Magurei Slatioara din Maldaresti, îti deschide portile unei cule autentice, în care din orice cotlon ti se deapana istorii cu domnite si viteji. Fiecare din cele 18 camere ale conacului îsi are povestea sa, încrustata în detalii sarmante: mobilier istoric autentic, scoarte si covoare traditionale, lazi de zestre si panzeturi scrobite. 

Cuibul de lemn

Casele-cuib extrem de primitoare din Rasnov sunt o combinatie ideala de ospitalitate veche si facilitati moderne, care protejeaza si inspira. Reveniti la hotelul nostru ascuns printre brazi si culmi inalte pentru orice aveti nevoie: camere confortabile, spatii pentru intalniri, conferinte sau sesiuni de training, reuniuni la cina sau momente de rasfat. Cu o suprafata cuprinsa intre 24-49 mp, camerele noastre duble si duplex alaturi de apartament, ofera o varietate de amenajari pentru a atrage toate tipurile de calatori: cuplurile romantice, familiile cu copii, dar si oamenii de afaceri. Mai mult, va punem la dispozitie camere cu balcon privat, restaurant, sauna si spa, WI-FI de mare viteza. Din cuib ajungi usor la alte destinatii turistice pe care le poti explora intr-o zi.

Cetatea Rasnov – Una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania si unul dintre cele mai frumoase „castele de zapada” din intreaga lume se afla la doar 6 km distanta. Castelul Bran – In spatele unor ziduri de aparare groase, castelul dezvaluie un labirint de camere, o curte interioara cu o fantana si chiar o scara secreta catre o biblioteca cu panouri din lemn.Muzeul National Peles – Una dintre cele mai vizitate atractii istorice din Transilvania, dar si unul dintre cele mai importante si frumoase monumente din Europa, avand in vedere valoarea sa istorica si artistica. Poiana Brasov – Statiunea populara de schi se afla la doar 18 km de cuibul nostru.

Casa Kraus

Istoria Casei Kraus incepe demult demult, pe vremea cand sasii erau inca organizati in vecinatati, cand totul decurgea dupa o oranduiala bine stabilita, iar casele erau solide, fiind aparate de ziduri mai ceva ca si cele ale unei cetati. In acele vremuri a trait si Johannes Traugott Kraus, preotul din satul Crit, iar casa sa, de langa biserica fortificata din Crit, a devenit astazi Casa Kraus. Astfel, fosta casa parohiala a fost reconstruita, acum doi ani, intocmai dupa planurile originale, iar incaperile pastreaza in continuare aerul auster si totusi impunator al caselor sasesti. De la mobila pictata manual si restaurata de mesterii din zona, la usile si dusumelele din lemn masiv si pana la obiectele de decor, totul a fost reconstituit in cele mai mici detalii, pentru ca cei care vor poposi aici sa experimenteze cu adevarat stilul de viata sasesc.

Totusi, tu si cei dragi tie va veti bucura de confortul zilelor noastre, cu spatii atent finisate, cu facilitati moderne si un restaurant cu un meniu care combina vechi retete sasesti cu tendintele culinare actuale. Istoria trebuie scrisa in continuare, iar Casa Kraus isi propune sa devina un loc de referinta in drumurile celor care vor sa viziteze zona saseasca din Transilvania, dar si a celor care vor doar sa se relaxeze departe de agitatia orasului: locul in care esti bine-venit si bine-primit!

Akasha Retreat

“Transylvania is the perfect place to step off the world for a while and let nature, good food and gentle yoga get to work.” — Jane Dunford, The Guardian. O pandemie globala ne-a adus înapoi la elementele de bază. Natura vindecă spiritul uman. Ne intoarcem la viața “offline”. Acum, iti poti crea propria experiență de retreat cu zero restricții, ne-am săturat de ele. După atâta timp, sărbătorim să fim împreună, să fim în natură și să fim în viață. Călătoria catre healing incepe în Transilvania. Oamenii au pe site toate informatiile de care ai nevoie.

“Poti sa vii la noi cu prietenii, copiii, bunica sau animalul de companie. Toti sunt bineveniti in retreat, indiferent de vârstă, culoarea pielii, orientarea sexuală sau religie. Cele 11 camere sunt un adevarat sanctuar al somnului bun, cu design biofil. Aici, scopul vindecării al naturii este împlinit chiar și atunci când dormi. Toate camerele au perdele blackout, saltele si pernute confortabile, halat de baie, papuci de casa, articole de toaletă bio, seif, acces wi-fi și uscător de păr. Mancarea sanatoasa este medicament, cu sprijinul medicilor funcționali am creat un meniu echilibrat nutritional pentru orice fel de preferinte. Meniul nostru este pregatit in total de noi, in casă, proaspăt gătit, de sezon și folosind produse locale. 80% din toate ingredientele noastre sunt certificate ecologic.” 

Ursa Mică Glamping Resort

Situat în apropierea ultimelor păduri virgine din Europa, între doi munți de legendă, resort-ul Ursa Mică se deschide spre panorama Carpaților. Ziua răsare Masivul Bucegi, iar în partea opusă, silueta dantelată a Pietrei Craiului. Noaptea, între ele, suntem doar noi și stelele. Te invităm să privești natura la o altă rezoluție: în confort deplin, la glamping. Ursa Mică este o experiență simplă și prețioasă în inima naturii. Am vrut să construim un loc în munți în care să ai aproape tot confortul de acasă. Însă și mai tare ne dorim să spunem că natura e casa în care ar trebui să ne întoarcem un pic mai des, cu toții. De aceea, în resort-ul nostru de glamping aproape totul are o sursă naturală: mâncarea, de la fermele și stânele localnicilor; energia, direct din panouri solare; alimentarea cu apă, din sursa captată din munții Bucegi. Suntem pe culoarul Rucăr-Bran. Din București faci 2.30-3 ore și ai două variante:

-București-Târgoviște, Câmpulung, Dâmbovicioara spre Peștera Dâmbovicioara, Ciocanu (se poate scurta ruta din Cetățeni spre Dragoslavele continuand apoi pe traseul Dâmbovicioara Ciocanu) ;

-București–Predeal-Râșnov-Bran-Fundata-Șirnea și stânga către locație.

Sau introduci în GPS următoarele date: Latitudine: 45°27’27.8’’N, Longitudine: 25°15’18.0’’E

Wegloo

Conceptul de glamping a reinventat campingul traditional, prin faptul ca ne permite reconectarea cu natura fara a ne priva de lucrurile esentiale vietii de zi cu zi. Posibilitatea de a dormi sub stele nu a fost niciodata atat de atragatoare cum este la Wegloo, unde regula suprema este armonia intre comfort si relaxare in mijlocul naturii. Unic in Romania, Wegloo este un dom geodezic, creat sa ofere comfort si intimitate. Wegloo duce conceptul de glamping la urmatorul nivel si ne permite sa descoperim o noua experienta unde natura este luxul suprem.

Experienta ta de glamping are loc in judetul Prahova, direct sub cerul albastru, intr-o zona la marginea padurii, inconjurata de munti. Fie ca iti doresti o escapada romantica sau o mini vacanta departe de treburile cotidiene, Wegloo iti ofera posibilitatea de a te bucura de serenitate si de a te relaxa. Este ideal atat pentru cupluri, familii cu copii, cat si pentru oamenii care au nevoie de timp cu ei insisi pentru a se reconecta la energia naturii sau pentru a medita. Vino la Wegloo si descopera frumusetea muntilor din interioul propriului tau igloo. Nu trebuie decat sa te relaxezi si sa te bucuri de privelistea feerica!

Ferma de sub Penteleu

Ferma de sub Penteleu se află pe malul Bâscăi Mari, la poalele munților Penteleu, în cătunul Gura Milii, satul Varlaam, comuna Gura Teghii, Judetul Buzau. Deși cei mai mulți dintre oaspeții noștri preferă să își petreacă vacanța în fermă și pe malul râului, există foarte multe locuri frumoase și în împrejurimi ce merită vizitate. Dacă ești iubitor de munte, poți porni într-o drumeție spre vârful Penteleu, tot ce îți trebuie este o pereche de încălțări comode, o pelerină de ploaie (la munte vremea poate fi imprevizibilă), o sticlă de apă și câteva bunătăți în rucsac.

Dinspre București, puteți veni pe 2 variante de drum, în funcție de zona prin care ieșiți din București, durează aproximativ 3 ore și jumătate:

1. Ieșire pe Colentina, pe E85 prin Afumați spre Buzău apoi pe DN10 spre Berca – Cislău – Nehoiu – ieșiți din DN10 și faceți dreapta spre Gura Teghii – Varlaam – Ferma de sub Penteleu

2. Ieșire pe A3 spre Ploiești – Vălenii de Munte – Calvini – stânga pe DN10 spre Nehoiu – dreapta spre Gura Teghii – Varlaam – Ferma de sub Penteleu

Raven’s Nest 

Proiectul Raven’s Nest – The Hidden Village, din Sălciua de Sus, a fost deschis în iulie 2016, iar de atunci numărul de vizitatori a crescut până la un total de 2.500 de persoane anul trecut. Dintre aceştia jumătate sunt turişti români, iar jumătate străini. În total, Raven’s Nest – The Hidden Village cuprinde trei case arhaice recondiţionate după arhitectura transil­vă­neană, în care sunt distribuite 11 camere. Capacitatea totală de ca­zare este de până la 26 locuri. Acti­vi­tăţile locului sunt destinate anotimpului cald, cum ar fi dru­meţiile montane, explorarea împre­jurimilor locului sau, de ce nu, a zonelor de relaxare in-house (hama­cele, cinemaul outdoor, spa-ul out­door). Din acest motiv, repre­zen­tanţii proiec­tului consideră că pe parcursul iernii opţiunile ar fi limitate, în plus, neexistând posibilitatea practicării sporturilor de iarnă în apropiere. Oaspeții pot explora cadrul natural intact al pădurii private, unde există hamacuri și numeroase locuri retrase, precum și un cinematograf în aer liber.

Există 2 terase mari construite pe stânci, de unde oaspeții pot admira vederea panoramică la munții din Transilvania. De asemenea, oaspeții pot să își petreacă seara lângă focul de tabără, să bea apă din izvorul natural de la proprietate sau să privească apusul soarelui pe iazul de la Raven’s Nest. Restaurantul proprietății, The Dragon’s Tavern, servește mâncăruri autentice după rețete transilvănene vechi, precum și o varietate de vinuri românești și de sortimente de bere locală. În sala de mese există și un cuptor vechi de piatră. Mâncărurile sunt preparate din ingrediente locale proaspete, după o metodă de gătit arhaică. Turda este la 53 km de Raven’s Nest, iar Cetatea Alba Iulia se află la 96 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, situat la 89,6 km de proprietate. Este disponibilă parcare privată gratuită la proprietate.

Valea Verde

2003. Ulrike și Jonas Schäfer se întâlnesc și se îndrăgostesc în Hamburg, Germania. Jonas este un antreprenor de succes, fost inginer de sunet și producător muzical ce conduce o casă de discuri și o editură, fiind managerul mai multor artiști și compozitori. Ulrike are un master în asistență socială și este implicată politic, încercând să aducă schimbarea în comunitate. Pleacă într-o excursie în micul sat transilvănean Cund, unde tatăl lui Jonas, Klaus, lucrează ca asistent social.

Klaus a ajuns pentru prima dată în România în decembrie 1990, cu ajutoare pentru spitalul de copii din Sighișoara, devenind tot mai fascinat de Transilvania. Viața este simplă și autentică în Cund, satul saxon plin de istorie, iar așa începe o călătorie cu adevărat inspirațională. Încurajat de soția lui să-și urmeze inima și să își deschidă noi orizonturi, Jonas și Ulrike se mută în Transilvania pentru a continua munca lui Klaus. În prezent, Ulrike își termină MBA-ul și a publicat o carte despre sistemul de asistență socială din România. Din 2005, cei doi s-au dedicat, prin Valea Verde, dezvoltării turismului rural făcut cu responsabilitate. Jonas și Ulrike au găsit în Cund peisaje frumoase, o cultură bogată și diversă, relaxare și întinerire și un puternic sentiment al comunității.

Cabana Sapte

Acest loc este perfect pentru cei care iubesc munții și natura sălbatică. Cabana a fost complet remodelată în 2017 și vine cu tot ce aveți nevoie pentru o ședere de scurta durata. Deci, bine ați venit la “Cabana Sapte”! Cabana este compusa dintr-un living foarte spatios, dining și zonă de bucătărie deschisă. 3 dormitoare situate la etajul 1, 2 dormitoare la parter si 2 băi cu duș. Oaspeții vor avea întreaga cabană la dispozitie. Există câteva locuri frumoase pentru a fi văzute în apropiere. Iata cateva dintre acestea: traseul montan de 4 ore, schitul Breaza, stațiunea Sambata de Sus, cetatea Făgăraș, parcul de aventura Dragus, fermele de păstrăv, faimosul drum Transfagarasan, lacul Balea, herghelia de cai de la Sambata etc.

Zaga Zaga

Departe de orașele zgomotoase, într-un colț feeric, unde omul este în comuniune cu natura, ZagaZaga Land a ajutat la formarea unei delte de o frumusețe nepământeană. Într-un spațiu în care timpul parcă a rămas oprit contemplându-i tăcerea, la nu mai mult de 20 km de Focșani, Siretul își ramifică brațele care se risipesc ca niște vene peste o întindere nesfârșită, dând naștere unui loc care deapănă frumusețea pământului românesc. Atunci când te cuprinde dorul de liniște, te poți conecta cu natura rătăcindu-te în zona ale cărei canale îmbrățișează păduri și zăvoaie, în care poți observa păsări sălbatice care își fac adăpost în vegetația bogată. Te vei simți copleșit de comuniunea puternică cu natura și îți vei găsi echilibrul interior, iar clipele petrecute aici se vor transforma în amintiri unice. În inima paradisului din Delta Siretului, există ZagaZaga, care îți oferă o liniște aparte, învăluit de natură pură. Aici poți trăi clipe frumoase, bucurându-te de tot confortul unui resort. Prietenos cu mediul, complexul te transformă din observator în purtător tainic al unor mistere vii, păstrate încă de la facerea lumii. Locul își așteaptă oamenii care să se bucure de paradisul sălbatic.

Casa de vacanta Domestic

Viștea de Sus este un sat liniștit situat la poalele celor mai înalți munți din România, în inima Țării Făgărașului, un ținut istoric transilvănean cu o istorie și o cultură diversificată. Aici, la mijlocul distanței dintre Brașov și Sibiu, respectiv Olt și Vf. Moldoveanu, în acest cadru natural impresionant, ne-am decis să deschidem Casa de vacanță Domestic.

I-am dat numele Domestic, deoarece este un loc pe care l-am gândit încă de la început să devină a doua ta casă, într-un cadru rural autentic, dar totodată cu dotări moderne. Prin caracterul eclectic al interiorului și grija pentru detalii, am dorit să obținem diversitate, intr-un interior care depășește limita trendurilor și să creăm un spațiu prietenos și intim. Fiecare îsi poate alege camera lui preferată, fiecare fiind unică. Căutăm în continuare lucruri interesante, noi sau recuperate, uitate prin poduri sau cumpărate din târguri, de care să te bucuri pe durata șederii, dar nu numai. Dacă îți place ceva foarte mult, intreabă-ne, este foarte posibil să fie de vânzare. Casa poate fi închiriată în întregime (10 persoane) sau doar parterul (4 persoane). În fiecare cameră te așteaptă un set de 4 prosoape, 2 halate și cosmetice de bază (gel de duș, șampon, cremă de mâini). Bucătăria este complet utilată (frigider, congelator, mașină de spălat vase, cuptor cu microunde, veselă, tacâmuri, oale), iar cafeaua, ceaiul și condimentele de bază sunt din partea casei. Spațiul e perfect pentru o ieșire cu familia, prietenii sau teambuilding-uri, iar zona e perfectă pentru relaxare și mici descoperiri, deoarece sunt multe de văzut.

Pe o rază de doar câțiva kilometri ai rezervații naturale, Transfăgărășanul cu Bâlea Lac, herghelia de la Sâmbăta de Jos, zona turistică și Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, ștrandul și baza sportivă din Victoria, Aventura Park Drăguș, sau poți alege să faci un tur al bisericilor fortificate din zonă care oferă o imagine idilica a peisajului cultural și arhitectural din sudul Transilvaniei (Cârța, Cincșor, Cincu, Gherdeal, Agnita, Apold, etc). Din vară vei putea parcurge aceste distanțe și pe bicicletele oferite de noi. Foarte important, suntem DOG FRIENDLY. Pentru a ajunge la pensiune, recomandăm traseul prin Orașul Victoria, adică de la Brașov drumul european E68 până la Ucea de Jos, apoi DJ 105C până în Victoria și DJ 104A până în Viștea de Sus.

Pensiunea din livada

Pensiunea este amplasata intre-un loc de basm, pe un platou cu o priveliste absolut captivanta. Este situata la 23 km de Vulcanii noroisi, la 12 km de Manastirea Ciolanu, 18 km de vestigiile rupestre de la Bozioru, la 44 km de Muzeul de chihlimbar de la Colti, etc. Pensiunea are o capacitate de 5 camere, paturi matrimoniale, baie in camera. 

Ferma Dacilor

Dacă v-am spune că harta paleogeografică a mării Sarmatice – formată acum zeci de milioane de ani înaintea erei noastre, include în granițele sale preistorice și dealurile Fermei Dacilor, sau că la Năeni-Fințești, se află un sit arheologic ce cuprinde două așezări traco-dacice, dintre care una fortificată, sigur nu v-am convinge să ne treceți pragul.

Dar dacă însă v-am confirma că aprox. 40 ha de văi și dealuri mângâiate de razele blânde ale soarelui vă stau la dispoziție pentru un răsfăț în natură? … Sau dacă v-am oferi privilegiul de-a tăvăli in dulceață de ardei iuți niste coaste fierte-n bere, direct pe blatul mesei cioplit în piatra cu inserții cochilifere, extrasă de pe fundul mării Sarmatice – secată acum câteva milioane de ani? … Sau dacă pur și simplu, ați primi statutul oficial de daci de seamă și dreptul de-a vă cuibări somnul adânc în colibele dacice construite cu metode și materiale tradiționale de odinioară?!?… Pentru motivele de mai sus, din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, și pentru familie. Din fericire pentru familia dacică extinsă de astăzi, am dimensionat gresit proiectul, putând astfel omeni la un ospăț, peste 150 de daci. Și pentru că ospețele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag și atenție la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice (in curs de finalizare).

Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.

Conacul Mantescu

Conacul Mantescu este un conac situat în Pîrscovelu, la 38 km de vulcanii noroioși din Berca. Unitatea de cazare are terasă și vedere la munte. Vila include 2 dormitoare, zonă de relaxare, bucătărie şi baie dotată cu duș sau cadă şi bideu. Oaspeții au la dispoziție TV cu ecran plat și DVD player. Încălzirea proprietății este asigurată de 3 sobe tradiționale şi radiatoare electrice, fiind disponibile lemne de foc. Oaspeții beneficiază de asistență telefonică nonstop. Conacul Mantescu oferă facilități de grătar, iar oaspeţii se pot relaxa şi în grădină. Unitatea de cazare se află la 56 km de orașul Buzău.

Iz de Maramures

Pensiunea agroturistică Iz de Maramures (Adults Only) se află în Șurdești, la 18 km de Baia Mare și oferă WiFi gratuit și restaurant, care servește mâncăruri locale tradiționale. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită. Camerele includ baie privată. Proprietatea pune la dispoziție serviciul gratuit de transfer. Puteți opta pentru o gamă de activități, cum ar fi schi și drumeții. Cavnic este la 9 km de Iz de Maramures (Adults Only), iar Sighetu Marmației se află la 56 km. 

Cuibul de la Mare – Corbu

‘Cuibul de la Mare’ nu este o pensiune,este casa prietenilor tăi de la mal de mare, este momentul tău bine meritat de linişte, încercând să oferim o experienţă placută şi inedită oferind un agroturism inedit pentru vacanţe de neuitat. “Odăile noastre”, prevăzute cu paturi matrimoniale, televizoare LCD, internet wireless şi băi proprii utilate cu duşuri, vă vor face şederea mai placută. Avem posibilitatea la cerere, să utilăm camere cu pat suplimentar pentru copilul dvs. Plaja se află la cinci – zece minute de mers cu mașina. Există momente când peştele proaspăt prins de pescari, ne ajunge pe masa, iar seara iţi oferim posibilitatea de a servi cina alături de noi, pregatită în faţa dvs, în curte, la ceaun, asezonat cu o ţuică făcută la cazan în curte. La noi mai puteţi găsi legume proaspete din solariile proprii, mini livadă cu pomi fructiferiouă şi păsări de ţarăpeşte de la pescarii din zonă, sau orice alt produs agro, la cerere.

Casa Glod

La limita dintre județele Alba și Hunedoara, Casa Glod și-a deschis portile pentru turiștii care trăiască o experiență unică. Mestesugul caselor traditionale romanesti merita pastrat. De aceea am construit pentru sufletul nostru aceste case pentru ca traditia sa dainuie. Suntem situați în apropiere de Cheile Glodului, o rezervație naturală complexă, subdiviziune a munților Metaliferi. Rezervația se întinde pe un total de 155 de hectare. Vântul, ploile și trecerea anilor au facut din această regiune o locație impresionantă. În Cheile Glodului găsim văi carstice, doline, creste impresionante. Pădurile de fag și gorun din zonă, stâncăria calcaroasă, peșterile din vecinătate… toate acestea sunt ingredientul perfect pentru evadarea din cotidian și întoarcerea la natură. Din dorința de a păstra vie tradiția românească, am construit acest loc în care am investit toată dragostea noastră, odată cu salvarea caselor tradiționale în care avem plăcerea să vă invităm.

Pension La Roata

Această casă de oaspeți confortabilă este administrată de o familie și beneficiază de o amplasare frumoasă şi liniştită pe dealul Toaca, la marginea oraşului istoric Gura Humorului, în regiunea Bucovina din nordul României. Pensiunea La Roata oferă camere confortabile, de nefumători. Orașul este bine cunoscut pentru istoria sa interesantă, inclusiv pentru povestea comunității sale evreiești. Mănăstirea Voroneț se află în apropiere, fiind una dintre faimoasele mănăstiri pictate din sudul Bucovinei.

Complex Egreta

Complexul “Egreta” este un proiect unic în Europa, fiind şi prima staţiune lacustră din România. Investiţia a fost derulată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Au fost astfel finalizate şi îşi asteapta oaspeţii 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legatura lor cu malul românesc al fluviului. Dezvoltatorul proiectului a dorit să pună în valoare frumuseţea Clisurii Dunării, într-o locaţie deosebită, cu multe atracţii în imediata apropiere. Turiştii sunt invitaţi să se bucure de priveliştea superbă a Dunării, încojuraţi de apa ei şi departe de agitaţia cotidiană. La Complexul “Egreta” de la Berzasca vă întâmpină cu prietenie o echipă care are ca principală preocupare grija pentru fiecare dintre nevoile voastre special, pentru a vă face sejurul unic şi de neuitat!

The Pines – Boutique Villa

The Pines Boutique Villa este o experiență diferită față de ceea ce îţi imaginezi când te gândeşti la Brașov.  Ne dorim să fim „acasa” ta când stai la noi. Din camera ta poți visa la o poveste din copilărie, cu creaturi fanstastice, pădure, libertate, prăjituri cu vanilie și cine mai știe ce minuni. Și nouă ne plac poveștile. Mai ales cele cu copaci înalți și mereu verzi. Iarna plini de zăpadă, vara filtrând razele de soare. Uite, vezi, avem un lucru foarte important în comun. 6 spații generoase. Două apartamente și patru camere.

Un living și o terasă acoperită unde vei servi micul dejun, vei asculta muzica, vei vedea filme, în timp ce mănânci prăjituri făcute la noi în casă. Pentru că iubim natura și designul, am folosit materiale oneste. Metal, bârne din lemn vechi, in şi lânã. Interioarele sunt funcționale, curate, cu linii simple și culori neutre. De pe ferestele mari vezi pădurea de pini sau panorama Brașovului. Și multă lumină naturală. Ȋn Braşov ai multe lucruri de vizitat. Oraşul medieval cu Biserica Neagră, piaţa Sfatului cu Casa Sfatului şi Muzeul Civilizației Urbane, strada Sforii, Bastionul Tesătorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru, Strada Dupa Ziduri. Noi îți recomandăm să te plimbi pe străzile vechi din cartierul Schei, fără o țintă anume, să te uiți la casele frumoase, să bei un ceai cald la Tipografia sau Hof Cafe şi să te bucuri de oraş. 

Pension Bassen

Pensiunea Bassen, construită în stil german, se bucură de o locaţie liniştită şi pitorească în staţiunea Bazna, oferind un loc de cazare ideal, pentru întâlniri sau ca punct de plecare pentru activităţile în aer liber. Bazna se află într-o parte din România care a fost locuită de germani unde există încă multe biserici vechi construite în stilul lor şi este la numai 50 km de oraşul Sibiu, care a fost o aşezare germană şi capitala culturală a Europei în 2007. Pensiunea Bassen serveşte băuturi tradiţionale locale, împreună cu o gamă largă de băuturi moderne. Diferite activităţi în aer liber includ tir cu arcul, ciclism, antrenamente de supravieţuire pentru grupuri mici, focuri de tabără şi altele. Pentru cei interesaţi de istorie, la aproximativ 30 de km distanţă se poate vizita Sighişoara, unul dintre puţinele oraşe fortificate din Europa de Est încă locuite astăzi.

OberWood

Daca zice Andreea Esca ca e bine aici…noi o ascultam. Ca stie 🙂 OberWood se află în Porumbacu de Sus şi oferă acces gratuit la internet WiFi, parcare privată gratuită şi vedere la grădină. Unitățile de cazare au podea cu parchet, TV cu ecran plat, chicinetă complet utilată, cu un cuptor cu microunde, zonă de luat masa și baie privată, dotată cu duș și uscător de păr. Unitățile de cazare sunt dotate cu frigider, plită, fierbător și aparat de cafea. Vila oferă terasă și grădină. Sibiu este la 39 km de OberWood, iar Sâmbăta de Sus este la 40 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Sibiu, situat la 43 km de proprietate.

Pensiunea Glodeanca

Amplasat în Glod în regiunea Maramureș, la 39 km de Baia Mare, Pensiunea Glodeanca are o terasă și vedere la munți. Toate camerele sunt dotate cu un televizor cu ecran plat. Camerele au o baie privată. Pentru confortul dumneavoastră, veți găsi articole de toaletă gratuite și un uscător de păr. Aici veți găsi o recepție deschisă 24 de ore pe zi la proprietate. Poti juca tenis de masă la casa de oaspeți. Cavnic se afla la 21 km de Pensiunea Glodeanca, in timp ce Sighetu Marmației este la 27 km de proprietate. Aeroportul Internațional Satu Mare se află la 90 km distanță.

Reveria Guesthouse 

Reveria Guesthouse oferă cazare tradiţională în satul Alma Vii. Printre facilităţile disponibile la această proprietate se numără o grădină şi o terasă. Este disponibil acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele pensiunii includ un birou şi dulap. Proprietatea oferă zilnic un mic dejun continental. În vecinătatea proprietăţii oaspeţii se pot bucura de ciclism. Proprietatea este la 73 km de Sibiu şi la 45 km de Sighişoara.

Conacul Archia

Noi suntem familia Szabo,Virginia, Sorin și Horia, gazdele dumneavoastră la Archia. Trei generaţii unite de acelaşi fir roşu. Construim unii pentru ceilalţi. Căutăm involuntar frumosul ascuns. Respectăm regula simplă a vieţii: fii prezent! Mereu în prima linie, mereu asumat! Iar când progresul întâlneşte culorile şi texturile generaţiilor trecute, viaţa se aşază frumos, simplu şi bun. Suntem trei generaţii care au lucrat continuu pentru viaţă. Povestea noastră începe undeva prin anul 1994, când Sorin Szabo a cumpărat terenul pe care se află actualul conac. Pe atunci, aici se afla clădirea veche și abandonată a unui fost CAP.

În aparență o construcție care nu mai prezenta mare interes. Am văzut o oportunitate totuși, de a nu ne mulțumi cu puțin și de a ne autodepăși. În noi încolțise demult ideea de a deschide primul nostru business de familie. Așadar am girat clădirea la bancă și am obținut un credit prin care am deschis o fabrică de confecții. O achiziție acum, una mai încolo. Domeniul de la Archia continua să se extindă. Tot cumpărând teren am ajuns ca în anul 1998 să construim prima locuință: Vila de peste râu. De ce? Aveam terenul, fabrica și o echipă. Ne doream să avem un loc în care să putem petrece un timp de calitate împreună, la un grătar, la o poveste, la iarbă verde.

Potcoava Mountain Hideaway 

Potcoava este o poveste de familie, despre dor de orizonturi larg deschise, iarba verde, padure frematanda, animale blande, miros de fan abia cosit, de fructe parguite. Este o afacere de familie care doreste sa ofere atat adultilor cat si copiilor o cale de reintoarcere la un ritm de viata mai apropiat de cel al naturii, un spatiu in care agitatia si nelinistea sa fie inlocuite cu emotie si incredere in sine si in viitor, tehnologia sa fie inlocuita cu interactiunea directa. Iubim caii si ne-am descoperit pe noi insine mai bine in interactiunile cu ei. Am hoinarit de-a lungul anilor pe la multe centre ecvestre din tara si strainatate si la un moment dat am stiut cum arata locul pe care dorim sa il cream. In septembrie 2008 am petrecut un weekend calare la Mihnea Virgolici la Cross Country Farm si la final imi amintesc ca i-am spus ca intr-o zi o sa am si eu un loc ca al lui, poate chiar mai fain! Asa am pornit ideea de a da viața unui spatiu in care oamenii sa vina cu drag sa calareasca si sa se relaxeze. Am cautat locul perfect pentru a-mi pune in aplicare ideea.

Acesta trebuia sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie aproape de Bucuresti, undeva la munte, insa la un munte usor de strabatut calare, nu unul plin de abrupturi stancoase, sa fie intr-o zona mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic si accesul sa nu se faca din DN1 sau din autostrada A1. In urmatoarele 6 luni am colindat in fiecare sfarsit de saptamana diferite sate din Subcarpati: am pornit de la urcarea spre Transfagarasan si am ajuns pana la Lepsa. Ca un facut, intr-o noapte tarzie am ajuns la Runcu. Era o noapte foarte intunecata, nu se vedea nimic. M-am cazat intr-o pensiune undeva pe vale si m-am trezit cu un sentiment foarte bun ca asta e locul. Am facut cateva plimbari si m-am convins ca este ceea ce cautam. Din acel moment lucrurile s-au legat foarte repede, in 3 saptamani alesesem terenul. In 2010 am scris un proiect pentru finantare europeana, proiect ce a fost aprobat un an mai tarziu, constructia urmand sa inceapa in 2013.

Dominic Boutique – Casa Mare

Dominic Boutique – Casa Mare se află în Cloașterf, la 29 km de Sighișoara și oferă lounge comun și WiFi gratuit. Toate camerele au baie privată cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Casa de la țară oferă mic dejun continental sau tip bufet. Dominic Boutique – Casa Mare are și terasă la soare. Oaspeții au la dispoziție grădină cu grătar, iar zona este potrivită pentru ciclism. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Târgu Mureș, situat la 87 km de proprietate.

NOMADIA glamping retreat, Castle Hotel Daniel din Brasov, La Lipoveni, Hotel Roser House Boutique, Plai cu Peri, Nemeth Camping, Pensiunea Iedera,  Ilimbav 122 – Guest House, Cetatuia, Cabana Deac – Luxury Chalet, Transylvania Log Cabins, Dolphin Camping, Castel Haller, La Marele Moft, Casa Timiş sau Nord Hotel din Borsa sunt alte recomandari de locuri cool din Romania. Cat priveste bateria externa sau orice alt accesoriu de telefon…pe GSMnet.ro gasiti absolut tot ce va doriti.


16 Comments

  1. Andrei Diacu
    • Otrava
  2. Amfra Maar
  3. oana
  4. Brauni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.