BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

5

June 2014

2

COMMENTS

Top 8 World’s Most Beautiful Beaches: plajele pe care nu trebuie sa le ratezi in 2014!

Written by , Posted in Diverse

A venit vara, vin si concediile si e momentul pentru alegerea unui loc in care sa ne relaxam. Pentru ca eu sunt fan mare si plaja am facut un top al celor mai frumoase locuri. Pentru vara asta imi doresc un loc cu plaja cu nisip fin si mare turcoaz.

Katergo Beach, Folegandros, Grecia

FolegandrosFolegandros1

Folegandros – “insula pacii” face parte din grupul Cicladelor si se afla  intre Santorini, Sikinos si Milos. Aceasta destinatie ii captiveaza pe turisti prin frumustea salbatica a plajelor sale, apele de un albastru ireal si stilul architectural care s-a pastrat intact de-a lungul timpului. Insula este impanzita de plaje unde cresc cedri. Poti sa faci o excursie – pe jos sau cu barca – la minunata plaja Katergo unde te poti bucura de culoare marii: albastru turcoaz. Mai multe informatii legate de acest loc minunat poti sa gasesti aici.

Tetiaroa, Tahiti

Tetiaroatetiaroa1

Tetiaroa este o grupare de 12 insulite din Polinezia Franceza. Marlon Brando a descoperit Tetiaroa in anii ’60 cand cauta un loc unde sa filmeze “Mutiny on the Bounty”. Este un adevarat paradis unde poti sa te relaxezi sis a te bucuri de peisajul sensational. Este locul indeal in care poti sa faci snorkeling sau scuba.

Playa de las Catedrales, Galicia, Spania

Playa de las CatedralesPlaya de las Catedrales23

Robadeo in Galicien este localitatea limitrofa cu regiunea Asturia. In vestul orasului se afla cateva plaje cu nisip foarte frumoase si totusi putin vizitate. Cea mai cunoscuta este Playa de las Catedrales, care isi datoreaza numele oarecum bizar formatiunilor stancoase scobite. Ele pot fi vizitate insa numai in perioada refluxului, deoarece la flux sunt acoperite de apa. Plaja se caracterizeaza prin multimea de arcade si pesteri, care sunt insa vizibile la reflux. Mai multe detalii poti sa gasesti aici.

Kailua Beach Park, Oahu, Hawaii

Kailua Beach ParkKailua Beach Park1

Amplasat pe Windward Coast, Kailua Beach Park este cam tot ce poti sa iti doresti de la locul in care vrei sa te relaxezi in vacanta: nisip fin, ape turcoaz, briza si valuri. Este locul ideal pentru pasionatii de sporturi nautice: windsurfing, parasailing sau standup paddleboarding. In ceea ce priveste mancare..e bine sa te uiti aici sau aici.

Rabbit Beach, Lampedusa, Italia

RabbitRabbit Beach1

Plaja Rabbit din Italia este una dintre aceste destinatii de vis, situata pe insula Lampedusa. Este cunoscuta pentru apa curata. Situata in sud-vestul castei sicieliene, plaja era initial nepopulata. Cativa iepuri vazuti prin regiune au atras si numele de Rabbit Beach sau Plaja Iepurelui.

Praia Da Rocha, Portimao, Portugalia

Praia Da RochaPraia Da Rocha1

Este situata pe malul Oceanului Atlantic. Plaja a inceput sa devină un punct de atractie turistica la sfarsitul secolului al XIX-lea.

White Bay, Jost Van Dyke, British Virgin Islands

White Bay, Jost Van DykeWhite Bay, Jost Van Dyke1

Jost Van Dyke este cea mai mica dintre cele 4 insule pricipale ce fac parte din Insulele Virgine Britanice. Jost Van Dyke este de origine vulcanica iar cel mai inalt punct de pe insula este Majohnny Hill – 321 metri. Insulele Virgine Britanice constutuie cea mai buna destinatie de sailing din lume iar White Bay – una dintre cele mai frumoase plaje de pe Terra

Baia do Sancho, Brazilia

Baia do Sancho, BrazilBaia do Sancho, Brazil1

Baia do Sancho din Brazilia a fost declarata plaja anului 2014. Golful Baia do Sancho este localizat in arhipelagul Fernando de Noronha, iar aici turistii se pot bucura de cea mai frumoasa plaja din Brazilia. Iubitorii de natura din toata lumea se inghesuie sa exploreze plaja Baia do Sancho, aflata la 220 de km in largul coastelor braziliene de nord, pentru vederea a doua formatiuni enorme de roca vulcanica care “tasnesc” din apa, dar si pentru peisajele mirifice. Citeste mai mult aici.

TOP 5 cele mai frumose plaje din Europa in 2014

Tenby Cottage Late Deals

Best beach in Europe:Tenby Harbour beach in Pembrokeshire, Wales

Praia da Cova on the Algarve

The second most beautiful beach in Europe: Praia da Cova on the Algarve coast in Portugal

Rat beach on Brac Island

Paradise: Rat beach on Brac Island, in Croatia, was named the third best beach in Europe

Taormina, Sicily, Italy

Italian charm: Sunbathers relax on Isola Bella beach in Taormina, Sicily, Italy

Barra Beach

White sandy beaches: Barra Beach on the island of Barra in Scotland, was named in fifteenth place


2 Comments

  1. Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.