BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

28

April 2022

0

COMMENTS

“Trec anii. Si iti dai seama ca acum 5 ani iti era bine cand tu stiai ca iti este rau.”

Written by , Posted in Teatru

Este actrita, joaca la TNB in probabil cele mai bune spectacole care se joaca acolo: “Pădurea spânzuraţilor”, „Trei surori”, un scenariu (ne) firesc de liber după Cehov, “Beginners”, “UFO” sau “Casa de la țară” dar si in filme pe care le recomand cu drag: “Câini”, “O lună în Thailanda”, “Izolare – 9 povesti de dragoste si ura in izolare.” Apoi a rupt pe seriale: “În derivă 2”, “Vlad” si mai nou “Ruxx” – cea mai noua productie HBO MAX – o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Mie mi-a placut rolul din “Avalansa” lui Afrim – un spectacol fabulos dupa un text de Tuncer Cücenoğlu – va invit sa cititi cartea. Am bucuria ca la cel mai nou episod din Podcastul Cronicari Digitali sa stau de vorba cu Raluca Aprodu.

Cum e să lucrezi pentru HBO?

„Oricât de ciudat ar suna, eu nu m-am gândit niciodată că lucrez pentru HBO sau pentru o televiziune ca oricare alta. Eu îmi fac treaba și trebuie să o fac bine pentru că eu apar. Nu ține neapărat de cât de profesionistă sunt eu, dar mi se pare că îți faci un deserviciu să tratezi lucrurile altfel. Indiferent că joc la Teatrul Național sau la un teatru independent, cum ne mai place nouă să spunem, în anumite șușe, eu nu pot să joc altfel doar pentru că e mai important un proiect. Joc pentru că e o responsabilitate, e meseria mea și nu îmi bat joc de ea. Nici nu cred că pot să o fac altfel, pentru că nu știu să o fac altfel. Nu am simțit nicio presiune real, dar am simțit presiunea unui rol principal, dar cu mult înainte, când am aflat că l-am luat.”

Citeste si: “Lumea are nevoie sa incetineasca un pic. Sa se opreasca din alergatura asta spre un viitor mai bun. Ne-am pierdut pe noi undeva intre vis si realitate.” Interviu cu Raluca Aprodu

Ce vrei să faci cu pasiunea pentru animale?

„De mică ador natura, animalele. Am un plan să începem să mișcăm puțin lucrurile în România. Mie de exemplu, mi-e foarte greu să merg în adăposturi pentru că mă copleșește din start să-i văd așa, și aș vrea să fie un fel de centru în care animalele să fie libere, să fie un fel de grădină zoologică în care oamenii să interacționeze cu ele, nu să fie ca la închisoare.”

Cum e să lucrezi cu Afrim?

„Eu sunt fascinată de el ca artist. El e genul de regizor care vine foarte bine pregătit, dar lucrează cu ce are în față. La Pădurea Spânzuraților, de exemplu, eu am fost acolo două luni jumate și chiar dacă nu erau scenele mele, eu știu exact de unde i-a venit fiecare idee sau am văzut cum de la o improvizație a reușit să construiască ceva, iar pentru mine ăsta e premiul pentru că joc la el. Să fiu martoră la un artist care e acolo în timp ce face, se naște arta, mi se pare incredibil, pentru că imaginația lui e aparte.”

Podcastul Cronicari Digitali, produs de Zaga Brand și Asociația Humart (Human Made Art), vine cu episoade noi în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio și pe www.cronicaridigitali.ro

Podcastul Cronicari Digitali este susținut de Raiffeisen Bank România și de Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin accesul la educație, cultură și tehnologie, putem deveni cea mai bună versiune a noastră. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.