BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

7

December 2016

0

COMMENTS

“Un film despre viata, moarte si adevar, un film cu mult umor, care sa vorbeasca lumii, cu duiosie si romantism despre dragoste intr-un spatiu nascator de vesnicie”

Written by , Posted in Film

Cand am vazut filmul in 2008 mi s-a parut una dintre cele mai tari comedii romanesti ever. L-am revazut de curand si raman la aceeasi parere. Este un film care merita vazut in cazul in care cineva l-a ratat si trebuie revazut pentru cei care vor sa mai rada cu pofta si in 2016.

Este o echipa fantastica implicata in filmul asta. De la Vivi Drăgan Vasile la Horațiu Mălăele, Tiberiu Borcoman și Alexandru Andrieș, Adrian Lustig, Alexandru Potocean si Meda Victor.

Intră în lumea plină de culoare a satului din România anilor ’50, întâlnește personaje desprinse parcă din filmele lui Fellini sau Kusturica, trăiește în lumea circului ambulant, alături de clovni pitici, descoperă excentricii satului, într-un film nominalizat la Premiile Gopo în 2009 pentru opt categorii, inclusiv pentru cel mai bun scenariu (Adrian Lustig, Horațiu Mălăele), cel mai bun actor (Alexandru Potocean), cea mai bună actriță (Meda Victor) și cea mai bună imagine (Vivi Drăgan Vasile).

Regia: Horațiu Mălăele – Distribuție: Meda Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, Alexandru Bindea, Tudorel Filimon, Nicolae Urs, Luminița Gheorghiu, Dan Condurache, Doru Ana, Șerban Pavlu, George Mihăiță, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor Rebengiuc

nunta-muta-963014l

Sinopsis
Odată cu moartea lui Stalin se declară doliu internațional timp de șapte zile și interzicerea tuturor manifestărilor cu caracter popular, ceea ce nu pică tocmai bine celor câteva zeci de oameni care participă la o nuntă într-un sat românesc: nu mai puțin de patru porci și doi viței au fost tăiați pentru această sărbătoare, iar mâncarea nu poate fi păstrată atâta timp. Socrul mic găsește însă soluția: ferestrele sunt acoperite cu draperii groase, sticlele și paharele sunt învelite în cârpe pentru a nu face zgomot, copiii sunt legați la gură pentru a nu face gălăgie, lăutarii mimează muzica, cucul care iese din ceas este strâns de gât de către socrul mic, nuntașii vorbesc în șoaptă și prin ”telefonul fără fir”.

Citește fișa filmului pe Aarc.ro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.