BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

13

November 2017

3

COMMENTS

Una dintre cele mai frumoase capitale europene

Written by , Posted in Travel

Am trecut peste cand cineva imi dadea ca alternativa la orasele prin care sa mergem, am ignorat minunatia asta de oras si acum parca imi pare rau ca abia acum am ajuns prima oara aici. Este unul dintre cele mai frumose orase in care am fost si il recomand tuturor celor care vor sa vada un oras cu o arhitectura senzationala, un oras care s-a dezvoltat foarte frumos in ultimii ani si un oras cu un aer extrem de occidental. Nu degeaba vin aici anual peste 20 de milioane de vizitatori,. 

Transport

La Budapesta se poate ajunge cel mai simplu cu avionul. Zborul pe care il are Wizz dureaza o ora si 25 de minute si este in fiecare zi din Bucuresti cu plecare la 9:00 dimineata. Intoarcerea este la 6:05 am de pe Aeroportul din Budapesta de la terminalul B. Daca iti iei bilet din timp poti face o super afacere cu vacanta asta la Budapesta. Noi am dat in jur de 200 de euro de persoana cu 3-4 saptamani inainte de plecare. O alta varianta de luat in calcul este masina. Asta pentru cei mai fericiri dintre noi care locuiesc la Timisoara de exemplu 🙂

Cazare

La capitolul cazare Budapesta sta extrem de bine. Cele mai renumite lanturi hoteliere din lume sunt bine reprezentate in capitala Ungariei. De la Four Seasons pana la Hilton sau Kempinski – toata lumea buna e la Budapesta. Iar daca vreti sa vedeti cum e sa stai intr-un super apartament din centrul orasului – va invit la un Airbnb super. Un apartament in care am stat cele 3 nopti petrecute la Budapesta. Un apartament taiat parca din revistele de design interior, intr-un bloc de locuinte vechi dar renovat fix in centrul orasului. Apartamentul a fost in jur de 400-450 de lei pe noapte dar pe Airbnb puteti sa gasiti apartamente foarte chic in Budapesta la preturi mai mici.

IMG_8191 IMG_8193

Mancare

Cu toate ca in majoritatea restaurantelor predomina carnea, Budapesta este un loc in care si din punct de vedere gastonomic ai cam tot ce poti sa iti doresti. De la traditionalele restaurante cu gulas ca la mama lui pana la restuarante cu specific asiatic, italienesc, locuri hipsteresti in care se prepara burgeri, hummus bar si tot felul de restaurante pentru vegetarieni si vegani. Daca vizitati Budapesta in noiembrie sau decembrie va puteti bucura de targul de Craciun unde puteti manca niste lucruri senzationale. Nici nu stiu ce sa recomand pentru ca tot ce am mancat a fost genial. De la langosi pana la tot felul de placinte cu mac, gem si nuca. Asta pe langa sarmalele gigantice, colacul secuiesc si toate bunatatile posibile si imposibile specifice Craciunului.

IMG_8335 IMG_8336 IMG_8338IMG_8415 IMG_8433 IMG_8445 IMG_8455

O pizza la un restaurant bun italienesc costa in jur de 1200-2000 de forinti. Asta inseamna cam 17-30 lei. O supa costa in jur de 900 de forinti adica 3 euro iar un fel principal in jur de 2500 de forinti. Recomand sa mancati la Mazel Tov. Este un loc foarte cool si cu mancare foarte buna. Daca sunteti fani mancare asitaica va recomand Buddha Bar. Locul este senzational iar mancarea este top.

IMG_8237 IMG_8238 IMG_8239 IMG_8240 IMG_8241IMG_8364 IMG_8367IMG_8471

Trasport

In Budapesta te poti deplasa foarte simplu cu orice mijloc de trasport in comun. Sistemul de transport in comun este foarte bine pus la punct si asta este de remarcat. Pe langa asta exista o gramada de trotinete electrice pe care le poti inchiria la preturi mici. Pentru aeroport si deplasarea si mai usoara prin oras recomand Taxify. Preturile sunt ok, masinile sunt noi si foarte curate iar soferii sunt foarte ok. Inca un mare plus pe care capitala Ungariei il are si de aici am putea sa invatam cateva lucruri. De la aeroport pana in centru te costa in jur de 7000 de forinti. Asta inseamna cam 100 de lei.

IMG_8242 IMG_8249 IMG_8314 IMG_8315 IMG_8324

De vizitat

Orasul asta este tot un muzeu. Trebuie luat la pas. Straduta cu straduta. Este genul de oras pe care merita sa il bati la pas si sa descoperi locuri frumoase. Podurile, faptul ca este taversat de Dunare (Dunarea curge prin Budapesta de la nord la sud si are o latime in aceasta zona de 640 metri), Parlamentul, Piata Eroilor, Margit-sziget (insula de 2,4 kilometri in lungime si 503 metri in latime care este principalul loc de recreere al localnicilor) Muzeul National de Istorie a BudapesteiMuzeul de Arta Contemporana, Galeriile NationaleBiserica Universitatii – Egyetemi Templom, podul cu lanturi, Bastionul Pescarilor, stradutele pietonale multe la numar, graffitti-urile de pe peretii blocurilor, Castelul Buda, arhitectura caselor, cafenelele celebre New York si Callas. Ambele cafenele sunt parca rupte din filme. O sa va las cateva poze sa vedeti ca arata intradevar wow. Si binenteles o plimbare cu funicularul pana la castel. Costa 1200 de forinti de persoana.

IMG_8350

Nu uitati de cartierul Evreiesc unde se afla o expozitie in aer liber cu lucruri ale victimelor Holocaustului. Puteti ajunge cu metroul daca coborati la statia Astoria.

IMG_8354

PS: Daca ajungeti prin Budapesta sa intrati si in magazinul BUDAFCKNPEST. Este un soi de Sneaker Industry  maghiar 🙂 Au haine foarte cool. Mi-am luat un tricoul la pretul cinstit de 4000 de forinti. Adica cam 60 de lei.

 IMG_8492IMG_2467


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.