BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

11

September 2017

1

COMMENTS

Una dintre cele mai mari actrite din toate timpurile

Written by , Posted in Film

Este una dintre actritele mele preferate. Are o capacitate camelionica de a se mula pe orice rol i se ofera si in acelasi timp o forta pe care o vezi foarte, foarte rau. Postarea de astazi este o recomandare de filme care o au in centrul anetiei pe ea. Pe inegalabila Isabelle Huppert.

2017, un an foarte bun pentru Isabelle Huppert. Rolul sau din Elle, filmul lui Paul Verhoeven, i-a adus un Cesar pentru Cea mai buna actrita, un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar. In fiecare seara de duminica, in luna septembrie, TV5MONDE va propune sa redescoperiti, in cadrul Cinematografului TV5MONDE de duminica seara, Colectia Isabelle Huppert: patru mari filme care au marcat cariera acestei icoane a cinematografului francez. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

LES SŒURS BRONTE

Marti, 12 septembrie, de la 00:00

In Anglia secolului al XIX-lea, surorile Bronte, Charlotte, Emily si Anne, traiesc in tinutul Yorkshire impreuna cu tatal lor, pastor, si fratele lor, Branwell, pictor si scriitor cu temperament impetuos si pasional. Surorile se refugiaza in scris, o disciplina pentru care dovedesc o inclinatie aparte…

Isabelle Huppert (Anne).

Isabelle Huppert (Anne).

Isabelle Adjani (Emily) et Isabelle Huppert (Anne)

Isabelle Adjani (Emily) et Isabelle Huppert (Anne)

Regia: Andre Techine (Franta, 1979) – Distributia: Isabelle Adjani (Emily), Marie-France Pisier (Charlotte), Isabelle Huppert (Anne) – Coloana sonora originala: Philippe Sarde – Palmares: Selectia Cannes (1979), nominalizare la Premiile Cesar (1980)

Citeste si: O capodopera care nu trebuie ratata

LES POSSEDES

Duminica, 10 septembrie, de la 22:00 – Vineri, 15 septembrie, 19:40 – Luni, 18 septembrie, de la 00:45

Rusia, 1870. Un grup de nihilisti mistici e hotarat sa rastoarne vechea ordine. Pregatiti de seful lor, Pierre, se dedica trup si suflet sumbrului Stavroghin, un aristocrat decadent si exaltat. Posedati si manati de ura, ei instaureaza in oras o atmosfera de teroare.

Isabelle Huppert (Maria Chatov)

Isabelle Huppert (Maria Chatov)

Regia: Andrzej Wadja (Franta, 1987) – Inspirat din romanul omonim al lui F. M. Dostoyevsky – Distributia: Isabelle Huppert (Maria Chatov), Jean-Philippe Ecoffey (Pierre Verkhovenski), Omar Sharif (Stiepane Verkhovenski)

Citeste si: Cele mai bune 25 de filme ale secolului XXI

LA TRUITE

Duminica, 17 septembrie, de la 22:00 – Vineri, 22 septembrie, de la 19:30

Seducatoarea Frederique a jurat sa obtina totul de la barbati fara a le da nimic in schimb. Casatorita cu Galuchat, alaturi de care duce o viata de cuplu fara iubire, intalneste intr-o seara doi oameni de afaceri, Rambert si Saint-Genis. Amandoi sunt la fel de fascinati de inocenta provocatoare a lui Frederique…

Isabelle Huppert (Frédérique).

Isabelle Huppert (Frédérique).

Regia: Joseph Losey (Franta, 1982) – Scenariul: Monique Lange, Joseph Losey, dupa un roman de Roger Vailland – Distributia: Isabelle Huppert (Frederique), Jeanne Moreau (Lou), Jean-Pierre Cassel (Rambert) – Palmares: Premiul Cesar (1983) pentru Cea mai buna imagine

Citeste si: 15 actrite care au facut roluri fabuloase in 2016

EAUX PROFONDES

Duminica, 24 septembrie, de la miezul noptii  – Vineri, 29 septembrie, de la 19:40

Cu opt ani in urma, Vic s-a casatorit cu Melanie, o femeie mult mai tanara decat el. Treptat, dragostea lor s-a transformat intr-o pasiune periculoasa. Lui Melanie ii place sa se afiseze cu amantii sai si nu ezita sa ii aduca acasa. Vic o avertizeaza: ii va omori pe cei care se vor apropia prea mult…

avec Jean-Louis Trintignant (Vic Allen), Robin Renucci (Ralph) et Isabelle Huppert (Mélanie)

avec Jean-Louis Trintignant (Vic Allen), Robin Renucci (Ralph) et Isabelle Huppert (Mélanie)

Regia: Michel Deville (Franta, 1981) – Distributia: Isabelle Huppert (Melanie), Jean-Louis Trintignant (Vic Allen), Marie Trintignant

elle

Despre Isabelle Huppert

  • Inainte de Cesar-ul pentru rolul din Elle, Isabelle Huppert primise deja prestigiosul Premiul Cesar pentru Cea mai buna actrita pentru interpretarea personajului sau din La Ceremonie, filmul lui Claude Chabrol, in 1996.
  • Actrita a fost onorata cu numeroase premii internationale, printre care: doua Premii pentru Cea mai buna interpretare feminina la Festivalul de la Cannes, un Urs de Argint la Berlinale, doua Premii Coppa Volpi la Mostra de la Venetia si un BAFTA in Marea Britanie.
  • Isabelle Huppert este una dintre actritele iconice ale regizorilor Claude Chabrol (a jucat in sapte dintre filmele lui), Benoit Jacquot (sase filme) si Michael Haneke (patru filme).
  • Binecunoscuta sa rivalitate cu Isabelle Adjani, nascuta dintr-un conflict in dragoste, a dus la o relatie tensionata pe platourile de filmare ale filmului Les Sœurs Bronte, unde cele doua actrite au avut de filmat multe scene impreuna.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.