BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

8

January 2019

1

COMMENTS

Unde poti vedea toate filmele premiate la Globurile de Aur 2019

Written by , Posted in Film

Cea 76-a editie a galei Globurilor de Aur a avut o audienta de 18,6 milioane de telespectatori si a venit si anul acesta cu o serie de surprize in ceea ce priveste castigatorii. Stiu ca multi vedeau “A Star Is Born” al lui Bradley Cooper ca mare castigator. Chiar daca a plecat acasa doar cu un premiu recomand cu caldura acest film pentru rolul pe care il face Cooper, Lady Gaga, pentru poveste si pentru coloana sonara. Postarea de astazi este despre filmele castigatoare si unde se pot vedea. Unele dintre filme au fost in cinematografe si au avut un real succes, altele inca ruleaza pe marinele ecrane si altele o sa intre in curand. Exista si filme pe care nu avem bucuria sa le vedem in cinematografe. Dar bine ca exista Netflix sau HBO GO si le putem vedea acasa.

Cel mai bun film dramă: “Bohemian Rhapsody”
Cel mai bun actor într-un rol principal într-un film dramă: Rami Malek – „Bohemian Rhapsody”

Bohemian Rhapsody (2018) este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani. Filmul a fost vizionat in Romania de 380.431 de spectatori si inca mai ruleaza in cinematografe.

Bohemian Rhapsody Rami Malek (Freddie Mercury)

Cel mai bun film comedie: „Green Book
Cel mai bun scenariu: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly – „Green Book”
Cel mai bun actor într-un rol secundar: Mahershala Ali – „Green Book”

Povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italo-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Unde? În America anilor ’60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate. Lungmetrajul “Green Book“, regizat de Peter Farrelly, a câştigat cel mai important trofeu – Premiul Publicului – decernat în cadrul ediţiei 2018 a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF). “Green Book” a fost desemnat cel mai bun film al anului 2018 de către National Board of Review. Filmul ii are in rolurile principale pe Viggo Mortensen si Mahershala Ali si a avut premiera in USA in noiembrie. Sa speram ca o sa il vedem si in cinematografe.

Cel mai bun lungmetraj animat: „Spider-Man Into the Spider-Verse”

Omul-Păianjen: În lumea păianjenului ni-l prezintă pe adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, ca o dovadă a posibilităţilor nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască. Inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, din 2011, filmul se axează pe aventurile unui adolescent afro-latino-american din Brooklyn, Miles Morales, care încearcă să se integreze într-o şcoală privată din Manhattan. Filmul a avut premiera in Romania pe 28.12.2018 si a adunat pana in prezent 73,000 spectatori. El inca ruleaza in cinematografe.

Cel mai bun film străin: „Roma” (Mexic), de Alfonso Cuaron
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron – „Roma”

Roma marchează întoarcerea lui Alfonso Cuarón acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa. Cel mai personal proiect de până acum al regizorului și scenaristului premiat cu Oscar Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien), Roma urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City. Prin crearea unei scrisori de iubire adresate femeilor care l-au crescut, Cuarón pornește de la propria sa copilărie pentru a crea un portret viu și emoționant al conflictelor interne și al ierarhiei sociale în timpul turbulențelor politice din anii 1970. Primul proiect al lui Cuarón de la revoluționarul Gravity din 2013. Roma s-a lansat pe 14 decembrie 2018 pe Netflix si a putut sa fie vizionat in cinema in timpul Les Films de Cannes à Bucarest.

Cea mai bună actriță în rol principal într-un film dramă: Glenn Close – „The Wife”

Filmul, în regia suedezului Björn Runge, se bazează pe un scenariu scris de Jane Anderson şi este o adaptare a romanului lui Meg Wolitzer. După 40 de ani de căsătorie, Joan şi scriitorul Joe Castleman (interpretaţi de Close şi Jonathan Pryce) par perfecţi unul pentru celălalt, însă un telefon neprevăzut informând cuplul că soţul a câştigat premiul Nobel pentru Literatură este detonatorul unei crize a ceva ce pare să afecteze de mult timp soţia. Filmul prezintă sacrificiile pe care a fost nevoită să le facă soţia, care dorea să devină scriitoare, pentru a face să funcţioneze căsătoria lor – care sfârşeşte prin a deveni toxică – şi deciziile care au afectat profund relaţia lor de cuplu, începând cu propriul lor fiu. Filmul a avut premiera in septembrie 2018 si sunt sanse sa il vedem si in Romania pe ecrane. Sau macar sa speram la asta 🙂

Cel mai bună actriță în rol principal într-un film comedie: Olivia Colman – „The Favourite”

The Favourite (2018) este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia. La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Anne, o regină firavă, ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea fragilă a reginei. Atunci când o nouă slujitoare pe nume Abigail sosește, farmecul ei o cucerește pe Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei, iar Abigail vede în asta o șansă de întoarcere la rădăcinile ei aristocratice. Pe măsură ce politica războiului devine destul de consumatoare de timp pentru Sarah, Abigail intră în breșă substituind însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile, nelăsând nicio femeie, bărbat sau politică să stea în calea ei. Relația strânsă dintre regina Anne și confidenta, sfătuitoarea și iubita ei clandestină Sarah, este amenințată de venirea lui Abigail, lucru care conduce la o rivalitate amară pentru a fi favorita reginei. Filmul este regizat de Yorgos Lanthimos omul responsabil pentru The Lobster, The Killing of a Sacred Deer si Kynodontas. Filmul a avut premiera mondiala in decembrie 2018 si imi pun mari speranta in Independenta Film ca o sa il aduca si in Romania.

Cel mai bun actor într-un film comedie: Christian Bale – „Vice”

Vice este povestea lui Dick Cheney și își propune să ne arate cum a reușit un birocrat de la Washington, un om uns cu toate alifiile, să devină cel mai puternic om din lume din funcția de vice-președinte al lui George W. Bush Jr. Filmul are premiera in Romania in 22.02.2019.

Cea mai bună actriță în rol secundar: Regina King – „If Beale Street Could Talk”

Dacă strada Beale ar putea vorbi ar povesti următoarele: Tish, în vârstă de 19 ani este îndrăgostită nebunește de Fonny, un tânăr sculptor de culoare. Tish este însărcinată și împreună cu Fonny au decis să se căsătorească. Fonny este acuzat că a violat o tânără originară din Puerto Rico, iar la scurt timp este arestat și condamnat la închisoare. Familia lui Tish împreună cu familia lui Fonny încep să caute dovezi ale nevinovăției lui Fonny. În tot acest timp, Tish și Fonny nu pot decât să aștepte ghidați fiind de dragostea care și-o poartă, o dragoste care transcende disperarea, furia și ura… Totuși, va reuși dragostea să învingă în acest caz? Filmul ii are in distributie pe KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo, Teyonah Parris si este regizat de Barry Jenkins. Filmul a avut premiera in decembrie 2018 in Statele Unite si sunt sanse sa il vedem si la noi.

Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz – „First Man”

După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, La La Land, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în Primul om pe Lună, povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie. Filmul a fost avut premiera in Romania pe 12.10.2018 si a fost vazut de 29.000 de spectatori.

Cel mai bun cântec: „Shallow”„A Star Is Born” (muzică și versuri Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt)

Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai spera să devină cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila lui luptă cu demonii interiori. Filmul a avut premiera in Romania pe 19 octombrie si a adunat pana acum 184.000 spectatori si inca este in cinematografe.

TV

Cel mai bun serial dramă: „The Americans” Il puteti vedea AICI.
Cel mai bun film/ cea mai bună miniserie TV: „Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” Il puteti vedea AICI.
Cel mai bun serial comedie/ musical: „The Kominsky Method” Il puteti vedea AICI.
Cea mai bună actriță într-o miniserie/ într-un film TV: Patricia Arquette – „Escape at Dannemora” Il puteti vedea AICI.

Cel mai bun actor într-o miniserie/ într-un film TV: Darren Criss – „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” Il puteti vedea AICI.
Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Sandra Oh – „Killing Eve” Il puteti vedea AICI.

Cel mai bun actor într-un serial dramă: Richard Madden„Bodyguard” Il puteti vedea AICI.
Cea mai bună actriță într-un serial comedie: Rachel Brosnahan – „The Marvelous Mrs. Maisel” Il puteti vedea AICI.
Cel mai bun actor într-un serial comedie/ musical: Michael Douglas – „The Kominsky Method” Il puteti vedea AICI.
Cea mai bună actriță într-un rol secundar într-o miniserie/ într-un film TV: Patricia Clarkson – „Sharp Objects” Il puteti vedea AICI.
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ într-un film TV: Ben Whishaw – „A Very English Scandal” Il puteti vedea AICI.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.