BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

12

June 2017

0

COMMENTS

“Unui tata care imbatraneste nimic nu ii este mai drag decat o fiica.”

Written by , Posted in Diverse

Am scris luna trecuta despre “Omul care vedea binele in toate” si am incurajat cititorii sa isi sarbatoreasca tatii si sa le ofere cadouri de ziua lor: 14 mai. Chiar am oferit cateva premii celor care isi spun propria poveste legata relatia cu tatal lor. “Cea mai tare poveste devine guest post pe blog. Adica o sa fie primul guest de pe blogul meu.” Si ma tin de cuvant.

“Unui tata care imbatraneste nimic nu ii este mai drag decat o fiica.” Acest citat de Euripide cuprinde esenta relatiei mele cu tata. Amandoi lei, eu voi implini anul acesta 25 iar el 52 de ani.

Amintirile mele cu el de cand eram micuta sunt atat de putine incat le pot numara pe degete; asta pentru ca el era mai mereu la serviciu – grija lui principala fiind ca noi (eu si fratele meu mai mare) sa avem un acoperis deasupra capului. Insa vor ramane pe veci in suflet momentele cand ma lua pe sus, m-ajuta sa ma catar sau imi explica asa cum putea el mai bine felul cum functioneaza lumea. M-a invatat sa am bun-simt, sa tin cont de cei din jurul meu si sa fiu mereu politicoasa. M-a invatat si mi-a aratat prin propriul exemplu ca familia este tot ce conteaza, sufletul si mandria unui om. In toti anii in care am crescut am vazut rand pe rand cum si-a negat orice moft si a preferat sa ne puna pe noi pe primul plan. Desigur, lucrurile astea le-am inteles recent. Ma copleseste privirea lui mereu cand merg acasa, dragul cu care ma ia in brate si asteapta sa ii povestesc orice lucru marunt care mi s-a intamplat, retraindu-le odata cu mine. Se supara daca ma vede nefericita, ma sprijina in orice imi propun sa fac si de fiecare data la final imi spune cat de mandru este ca toata munca lui a dat roade si ca a stiut intotdeauna ca orice va sacrifica i se va intoarce inzecit din partea noastra. El este exemplul meu de generozitate, ambitie, indarjire, credinta si putere. Nici nu cred ca stie asta… poate ar fi bine sa ii trimit articolul tau, Otrava. Felicitari ptr asa initiativa frumoasa! Beatrice.”

Articolul face parte din campania Gillette – Ce e mai bun, pentru cel mai bun tata si ca cei care vor inca pot face un cadou tatilor chiar daca deja a trecut Ziua tatalui ?.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.