BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

16

September 2016

0

COMMENTS

“Viata insasi este cea mai buna poveste.”

Written by , Posted in Diverse

Era jumatatea lunii mai. Ultimele zile de primavara. Eram un pusti in clasa a 8-a cu o vara care urma sa fie foarte agitata. Dadeam examen la liceu si aveam mari emotii. Invatam doar la materiile care sa dadeau la examenul de la liceu. In rest nici nu prea mergea la celelalte ore. Pur si simplu le spuneam profesorilor ca mergem sa invatam pentru examen. Ei ne lasau si noi mergeam la mare sa facem baie si sa jucam fotbal pe nisip.

Asa a fost si un una dintre datile in care am plecat de la scoala si am fugit la mare. La 3 papuci. Cei care sunt din Constanta stiu despre ce vorbesc. Acolo faceam baie in mare si jucam fotbal pe plaja.

In ziua asta eram un grup mai mare de colegi. Fete si baieti. 2 dintre colegii mei au intrat in apa. Eu mi-am scos mai greu pantofii. Cand am ramas in costumul de baie am vrut sa fug imediat in apa. Am intrat in viteza si alrgeam dupa cei care intrasera deja. La un moment dat am simtit ceva la picior. O mica intepatura. Nu am dat mare impotanta. Cand am ridicat piciorul din apa era s-a inrosit toata apa in jur. Am calcat fix cu talpa piciorului drept intr-o bucata ascutita de fier. Curgea foarte mult sange. M-am bandajat cu ce am apucat si colegii au luat un taxi si m-au dus acasa. M-a luat mama pe sus si am plecat la urgenta.

Acolo mi-a cusut rana si mi-au facut niste injectii. A trebuit sa explic apoi ce cautam eu la mare si de ce nu eram la scoala. Dar asta a fost alta poveste 🙂 Cicatricea se vede si acum si zona a capatat o sensibilitate aparte. Dar cu toate astea e doar o taietura care vine cu o poveste. O poveste despre care o sa imi aduc mereu aminte. Ce am patit eu este o nimica toata. Va invit la un eveniment care are ca scop o mana de ajutor data persoanelor care au mai mare nevoie de asta.

Ce este campania #CicatriciCuPovesti

La fiecare 19 secunde, undeva în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. În România, numărul femeilor diagnosticate îl depășește cu mult pe cel al mediei europene, mai îngrijorător fiind faptul că peste 75% dintre femeile depistate cu această boală ajung pe masa de operații. Greutățile nu se opresc, însă, odată cu vindecarea. Fiecare cicatrice înseamnă o viață diferită de cea de dinainte de operație, iar protezele sunt costisitoare și listele de așteptare pentru decontare se pot întinde pe ani întregi. Noi credem că readaptarea la propria viață este un proces care merită la fel de multă atenție ca vindecarea în sine. #CicatriciCuPovești este o campanie de conștientizare a importanței efortului de refacere, fizică și emoțională, a femeilor care au supraviețuit luptei împotriva cancerului mamar.

“Viața însăși este cea mai bună poveste.” Hans Christian Andersen

Va invit sa ma urmati la a VII-a ediție a Crosului Casiopeea de la București, dedicat achiziționării și donării de proteze mamare pacientelor care au primit diagnosticul de cancer de sân.

Când și unde?

Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 9.30, în parcul Tineretului, intrarea Șincai.

Cum?

Plata se face prin transfer bancar în contul asociației, iar înregistrarea se face prin prezentarea dovezii plății, în ziua evenimentului. Suma totală a înscrierilor va fi folosită integral pentru achiziționarea de proteze mamare.  Detalii pe www.casiopeea.org

Program: ora 10:00 – cursă copii 6-8 ani (0,5 km), 10:10 – cursă copii 9-11 ani (0,75 km), 10:20 –  cursa adolescenților, 12-17 ani (1,7 km), 10:30 – cursa domnilor (6 km), 11:00 – cursa doamnelor (6 km), 11:15 – marșul familiei (3 km).

Event Facebook: https://www.facebook.com/events/1060281054062242/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.