BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

8

December 2016

0

COMMENTS

“Viata poate fi frumoasa, poate fi tragica, dar privita dintr-un anumit unghi, are intotdeauna ceva ridicol.”

Written by , Posted in Film

In filmul asta Serban Pavlu face un rol fabulos iar Radu Jude reuseste sa faca o capodopera a comediei negre si a suspansului. Este povestea multor familii care se confrunta cu treaba asta. Oamenii care s-au iubit, au un copil, s-au despartit si acum copilul devina un trofeu pe care parintii incearca sa il vaneze si sa il puna fiecare in zestrea sa. E poveste multor familii care nu inteleg ca din acest ping-pong cel mai mult are de suferit copilul. El chiar nu are nicio vina.

“O capodoperă a comediei negre și suspansului […] întrunește tot ce este mai bun din cinema-ul românesc contemporan” (Indiewire).

Toată lumea din familia noastră, de Radu Jude, este un film românesc prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (secțiunea Forum) și recompensat cu Inima orașului Sarajevo, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo și îi are in rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Citeste si: BERLIN REVIEW: Masterful Black Comedy ‘Everybody in Our Family’ Demonstrates the Best Qualities of Modern Romanian Cinema

Citeste si: “Viaţa are întotdeauna ceva ridicol” – interviu cu Radu JUDE

La aproape 40 de ani, Marius e divorţat. Fosta soţie, Otilia, s-a recăsătorit cu un contabil. Fiica lor de cinci ani, Sofia, locuieşte cu mama ei, ceea ce-i provoacă lui Marius o continuă frustrare. Legea a decis ca Marius să petreacă doar un timp limitat cu fiica lui. Când Marius vrea să o ia pe Sofia la mare pentru o scurtă vacanţă, află că fosta soţie nu este acasă şi că fetiţa e bolnavă. Nu crede ce i se spune şi vrea să o ia pe Sofia cu forţa…

Citeste si: Everybody In Our Family

toata-lumea-din-familia-noastra-613569l

”Beneficiind de interpretări memorabile – mai ales cea a lui Şerban Pavlu -, al doilea lungmetraj al regizorului înfăţişează în cheie tragi-comică nucleul bolnav al societăţii româneşti. Paradoxal, la fiecare nouă vizionare drama se topeşte într-o comedie tot mai (ne)bună.” (Iulia Blaga, Hotnews.ro).

Discuția cu Radu Jude, moderată de Ileana Bîrsan, care a avut loc în cadrul Cercul (un proiect Cărturești în parteneriat cu CINEPUB) și a fost transmisă live pe cinepub.ro poate fi vizionată aici.

Aici găsiți mai multe informații despre toate filmele din portofoliul CINEPUB.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.