BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

10

June 2015

0

COMMENTS

“Vocea care nu vorbeste niciodata poate, cateodata, sa fie cea mai puternica dintre toate.”

Written by , Posted in Music

Pianista japoneza Hiromi Uehara ajunge la Bucuresti pe 30 iunie, dupa nu mai putin de patru concerte magice pe scena Blue Note, binecunoscutul club de jazz din New York in care artistii jazz consacrati sunt invitati sa cante de peste 30 de ani.

“The trio project” inseamna Hiromi si un pian, basistul Anthony Jackson si bateristul Simon Phillips, dar inseamna si fulgere, tornade de sunete pe scena Salii Radio, la sfarsit de iunie. Dupa ce intre 4 si 7 iunie formula de mai sus a facut ca Blue Note Jazz Club din New York sa trepideze din temelii, pe 30 iunie nu stim la ce sa ne asteptam pentru ca Hiromi reprezinta avangarda jazz-ului contemporan, cu show-uri vibrante si imprevizibile.

Pianista isi va pierde mintile deasupra pianului pentru a treia oara la Bucuresti si va provoca toata sala sa faca acelasi lucru. Fiecare moment de improvizatie va fi ca o minge de foc pe care o vor pasa de la unul la celalalt. Simon Phillips o va provoca la baterie pe terenul sau preferat: rock. Cunoscutul muzician a cantat alaturi de Toto, Judas Priest, Peter Gabriel, Whitesnake sau Mick Jagger. Basistul American Anthony Jackson este inventatorul basului cu sase corzi, rebotezat chitara contrabas. Apare pe nenumarate discuri alaturi de artisti precum Simon & Garfunkel, Michel Petrucciani, Dizzy Gillespie si Chick Corea.

“Imi place sa fac oamenii fericiti in jurul meu si nu doar prin muzica. Imi place sa-i fac fericiti, atat… Daca as fi avut talent la gatit, as fi devenit bucatar. Dar asa, fac tot ce pot ca sa fac oamenii fericiti prin muzica. De aceea fac muzica… Cand cant la pian, vad atatea zambete in public si oriunde as merge, incerc sa provoc cat mai multe zambete.” Sursa: sensotv.ro

Concert_HIROMI_Final

Concertul Hiromi – The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips va prezenta ultimul material discografic al grupului, “Alive” si face parte din seria de evenimente Jazz Night Out. Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro. Detalii despre eveniment pe www.twinarts.ro si paginile facebook Jazz Night Out si Twin Arts.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.