Cea mai frumoasa zi din vara asta
Written by Otrava, Posted in Travel
Ne place locul asta foarte tare. Asta pentru ca este unul de poveste si pentru ca avem amintiri frumoase cand am venit pentru prima oara cu Amelie aici.
Si acum isi aminteste de castel, fascinata de povesti cu printese si printi. Unde mai pui ca aici a vazut pentru prima data puii de strut, calutii si magarusii dupa care este ropita. De data asta, vizita la Castel este pentru un eveniment unic.
O poveste frumoasa de vara cu iz de latino america. Am ajuns la castel pentru prima editie Reverii la Castelul Bethlen-Haller, unde 700 de oameni s-au bucurat de soare, vinuri spumante si cocktailuri Jidvei, zone pentru cei mici, concert Mandinga, sesiuni de dans, pranz, gustari si cina pregatite dupa concertul “from farm to table”, sesiune de Zumba Kids, degustari de vinuri spumante, tur ghidat al Castelului, vizitarea cramei Jidvei si a fermei, plimbari cu bicicletele si cu trasura si tir cu arcul.

Amelie abia astepta sa participe la cursurile de salsa, asta pentru ca de aproape un an face astfel de cursuri, asa ca parca a fost totul stabilit din timp 🙂 Apoi am desenat Castelul Bethlen-Haller, s-a pictat pe fata, a fost la un atelier de facut bratari, apoi la altul de bijuterii florale.




A fost o nebunie totala. Mi-a placut de cand am intrat in zona unde avea loc evenimentul pentru ca am vazut tururile care se faceau: plimbare cu trasura – a fost preferata mea..asta pentru ca pana acum, chiar daca este a 3-a oara cand ajung pe domeniile Jidvei, nu am incercat asta.
Apoi m-am bucurat de atmosfera, de mancarea si bautura de la Castel. Totul in stil sud american, dar cu ingrediente proaspete din gradina Castelului. Asta mi se pare unul dintre cele mai tari lucruri – la Jidvei chiar gasesti “from farm to table” asa cum trebuie. Asta pentru ca oamenii de aici pun mare pret si pe bucatarie.




Pentru ca doar asa poti avea parte de o experienta completa. Pe langa mancare am trecut la categoria grea: Cocktailurile Jidvei – le-am incercat pe toate, dar am un favorit: Scinttissima. L-am si preparat saptamana trecuta alaturi de Paul Sfarlea, in cadrul Cluj Cocktail Week.
M-am revazut cu prietenul Andrei Niculae care s-a ocupat sa tina lumea in priza pe tot parcursul evenimentului, de concertul mult asteptat al trupei Mandinga, de pauzele in care ma mai hidratam cu apa, dar si cu Verjusata cu Soc – pe care o recomand din inima. Au fost cateva ore care mi-au mers la suflet.




Alaturi de Diana si Amelie, o gura de aer proaspata, un moment in care ne deconectam complet de la tot, o pauza de la lumea asta aflata intr-o continua miscare. Cateva ore de liniste, relaxare, un vin bun si bucate alese, totul intr-un decor de poveste, cu atentie la fiecare detaliu. Am vazut multe zambete pe fetele oamenilor, multa voie buna, oameni care dansau, se bucurau de un moment de relaxare.




Reverii la Castelul Bethlen-Haller inseamna arta de a trai frumos, de a ne bucura de oameni, de soare, de o mancare buna, de o bautura buna, alaruri de cei mici – pentru ca asta mi se pare mixul perfect.