BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

20

November 2022

1

COMMENTS

Top 10 cele mai bune statiuni de schi din Europa

Written by , Posted in Travel

Vine iarna si suntem in cautare de statiune unde putem schia. European Best Destinations (EBD) a dezvaluit primele 10 statiuni de schi din acest sezon..votate de peste 1,2 milioane de turisti din 184 de tari. Sa vedem ce a iesit.

1. Val Thorens, France

Val Thorens este cea mai inalta statiune din Europa, aflata la o altitudine de 2.300 de metri. Aici sezonul de ski durează de la sfârşitul lui noiembrie până la începutul lui mai și, pe lângă ski poți găsi tobogan de 6 km, raliu cu mașina pe zăpadă, karting, patinoar și tiroliană. Tot aici se afla si 3 Vallée, cea mai mare zona de schi din lume, cu aproximativ 600 de kilometri de partii. Val Thorens este una dintre cele mai bune stațiuni de ski din Europa – 2014, 2015 si 2016 – pentru că francezii investesc în mod constant în infrastructură și calitatea serviciilor.

2. Val Gardena, Italy

Situata in nordul Italiei, in Muntii Dolomiti, Val Gardena este considerata una dintre cele mai frumoase resorturi de schi din Europa, fiind inclusa chiar in Patrimoniul UNESCO. Traseele de 160 de kilometri și ascensoarele din Val Gardena se conectează cu cele din văile adiacente dintre vârfurile Gruppo del Sella, creând aproape 400 de kilometri de schi interconectat, care include și Ghețarul Marmolada. Aproape două treimi din terenul de la Val Gardena este destinat schiorilor avansați și experți, unul dintre cele mai mari procente din Dolomiți. Însă există suficiente piste și pentru începători și intermediari în cei peste 130 de kilometri de pârtii rămase pentru ei.

3. Zermatt, Switzerland

Cu cea mai înaltă zonă de schi din Alpi (altitudini de până la 3.900 de metri), cu cei peste 350 km de pârtii, cea mai la altitudine 3S-cabină din lume, 32 de instalații de cablu și alte superlative, Zermatt-ul este în topul listelor de dorințe ale majorității schiorilor. Zermatt este stațiunea cunoscută pentru cele mai lungi pârtii de ski din lume, cea mai mare având 25 de km lungime. Matterhorn Glacier Ride, care s-a deschis pentru sezonul 2019, este cel mai înalt cablu 3S din lume și transportă 2.000 de schiori pe oră până la ghețar. Pentru ca această imensă rețea de trasee să fie mai sigură și mai accesibilă, schiorii pot descărca o aplicație gratuită, care utilizează GPS și se ajustează pentru abilități, vreme și condiții de zăpadă, precum și operațiuni de ridicare pentru a ghida schiorii în siguranță între locații. De asemenea, Zermatt este o stațiune eco fără trafic sau automobile, transportul se realizează cu 500 de autobuze electrice. 

📸 @sennarelax01 👈

4. Kitzbühel, Austria

Kitzbühel este recunoscuta ca fiind principala destinatie ale sporturilor de iarna din Alpi. Pe langa imbinarea traditiei cu rafinamentul, Kitzbühel are o buna reputatie la nivel mondial gratie terenurilor de golf, care au transformat-o in centrul de golf al Alpilor. Există 170 km de pârtii skiable în Kitzbühel și în satul alăturat SkiWelt încă 280 de kilometri. Cea mai provocatoare dintre toate competițiile de ski se desfășoară aici anual, faimosul Hahnenkamm, pe terenuri abrupte, în unele locuir chiar de 85% la verticală. Zona Bichlalm este special concepută pentru freestylers. Evenimentul de top al iernii este competitia de schi de pe Hahnenkamm, la care cei mai buni schiori de pe plan mondial se intrec pe partia Streif, cea mai dificila coborare din lume, atrage foarte multi fani ai sportului.

5. Cortina d’Ampezzo, Italy

Una dintre cele mai frumoase statiuni de schi din toata lumea. Cortina d’Ampezzo a găzduit olimpiada de iarnă în 1956 și, de atunci, a devenit stațiunea preferată de iarnă a jet-setter-urilor. Chiar dacă există multe terenuri la mare altitudine și pante abrupte, demne de un grad olimpic, aproximativ jumătate din suprafața schiabilă este pentru nivelul intermediar. Există multe pârtii de zăpadă pentru începători, kilometri de trasee pitorești de schi de fond, o pistă de bob și patinoar olimpic.  

6. Verbier, Switzerland

Verbier este o stațiune de schi aboslut fabuloasa, cu cea mai mare zonă de schi din Elveția (400 km de trasee pregătite). Este ideal pentru schiorii experimentați. Stațiunea este considerată una dintre cele mai bune din lume pentru freeride. Unele zone rămân acoperite de zăpadă pe tot parcursul anului. Drept urmare, o mulțime de schiori de top s-au stabilit în Verbier, profitând de oportunitatea de a se exersa pe tot parcursul anului pe pante abrupte.

7. Baqueira Beret, Spain

Baqueira Beret este una dintre destinatiile preferate de iarna ale familiei regale spaniole, este o statiune completa, impartita in trei zone distincte: Beret, Baqueira si Bonaigua, cu caracteristici diferite.  Statiunea beneficiaza de partii intretinute cu gija si ideale pentru toti schiorii, indiferent de nivelul lor de pregatire, o retea de instalatii moderne, un parc de distractii pentru amatorii de snowboarding. Baqueira-Beret este beneficiaza de 146 de km (91 mi) de pârtii marcate, 7 km (4 MI) a marcat off-piste, și la 7 km (4 mi) de schi fond și 2.166 de hectare.

8. Gstaad, Switzerland

Gstaad este perla magnificului Bernese Oberland, unul din cele mai bune “terenuri de joaca” pe timp de iarna dar si vara. Cu cei 250 km drumuri spre vale, 97 km poteci pe teren variat si multe activitati pe tot parcursul anului. Renumele statiunii a fost asociat la nivel mondial cu luxul si inalta societate, creandu-se astfel o valoare care rezoneaza cu mult dincolo de principalul grup tinta real, scrie European Best Destinations

9. Sölden, Austria

Sölden este la inaltime si nu se sfieste sa o arate. Cu ai sai 466, 97 km2 este localitatea cu cea mai mare suprafata din Austria – chiar inainte de capitala tarii Viena. Pe regiunea de schi de pe gehețarul din Sölden vă așteaptă 150km de pțrtii perfect preparate și 33 de instalații de urcare de ultimă generație. Sșlden este singura regiune de schi din Austria în care trei vârfuri de peste 3.000m sunt interconéctate prin instalațiile de urcare, fiecare având o platformă panormică de pe care poate fi admirat peisajul de vis. În Sölden au loc în fiecare an evenimente deosebite – de la Deschiderea Cupei Mondiale la început de sezon, până la spectacolul pe pârtie Hannibal sau Festivalul Electronic Mountain la sfârșit de sezon.

10. Garmisch-Partenkirchen, Germany

Cu “Top Snow Card” vă stau la dispoziţie 87 instalaţii pe cablu şi 213 km de pârtii între 732 şi 2720 m în Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald şi în Austria, în Tiroler Zugspitz-Arena (v. regiunea de schi). Chiar din Garmisch-Partenkirchen aveţi acces la domeniul schiabil Classic (Hausberg, Kreuzeck şi Alpspitz/Ostenfelderkopf). În cazul în care veniți de departe, puteți folosi trenul regional pornind din gara centrală din München, ca alternativă ecologică transportului auto. În total 40 km de pârtii şi 5 coborâri la vale veţi găsi la acest domeniu schiabil. La Hausberg vă aşteaptă un domeniu schiabil variat cu renumita şi exigenta coborâre de cca. 3,5 km Kandahar. Cea mai lungă coborâre din domeniul schiabil este coborârea de vale de la Osterfelderkopf, cu 8,8 km lungime şi o diferenţă de nivel de 1330 m. În plus, aici este și un parc pentru copii.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.