Cea mai buna inghetata din Bucuresti
Written by Otrava, Posted in Bucurestiul meu
A venit vara si una dintre intrebarile de baza este: “unde mancam o inghetata buna?”. Am luat la pas toate locurile din Bucuresti si am mancat cateva inghetate ca sa gasesc cele mai bune locuri si sa le recomand mai departe. Prin urmare va invit la un tur de Bucuresti in cautarea celei mai bune inghetate din oras.
Pentru mine este una dintre cele mai bune inghetate mancate vreodata la noi. Ai de alaes intre o gramada de sortimente. Mie imi place foarte tare cea cu biscuite si cea cu susan alb si miere. Apoi sunt de incercat inca cateva gusturi delicioase: mascarpone cu sirop de cafea, portocale cu busuioc, ciocolata neagra, nuca, caramel sarat si binenteles sorbetto de zmeura. Pe langa toate astea se mai adauga niste pahare super cool si un design marca Ghica Popa. Asa ca va recomand cu drag sa ajungeti cat mai repede pe strada Constantin Aricescu nr 65.
Este un loc pe care l-am descoperit recent si pe care il recomand cu mare drag. De incercat neaparat ciocolata alba cu piper rosu, ciocolata belgiana, nocciola, pistacchio si sweetology – grapefruit proaspat so aperol. O sa citez un pic de pe blog de la sotia mea: “Vorbim despre inghetata, gelato mai exact pentru ca tocmai ieri am testat-o pe cea vegana si a fost ab-so-lut geniala! Chiar si conul este vegan. Insa toate produsele lor sunt facute din ingredienete 100% naturale, in laboratorul de pe Calea Victoriei 122.”
Nu ai cum sa vorbesti despre inghetata si sa nu te gandesti la Italia si la Cioccogelateria Venchi. Si nu poate fi facut un top al celor mai bune inghetate bucurestene fara Cioccogelateria Venchi. Venchi a luat nastere in Torino in 1878, cand tanarul Silvano Venchi a deschis primul sau laborator de cofetarie. Venchi spune povestea in care protagonist absolut este gustul autentic italian. Calitatea, prospetimea, specializarea si cultura sunt valorile care au dat nastere retetelor unice, in care ingredientele naturale se transforma intr-o experienta a gustului. In 2000, Venchi si-a unit pasiunea cu un alt maestru din Cuneo, Pietro Cussino, care inca din 1949 si-a pus creativitatea in slujba fabricarii de dulciuri si a fondat CUBA (Cussino, Biscotii si Affini). CUBA-VENCHI, care s-a nascut din fuziunea celor doua companii si care a revenit in 2003 la denumirea “VENCHI” produce si astazi mai mult de 250 de specialitati. In Bucuresti locul e vechi si de traditie. Asa ca da o fuga pana pe Calea Victoriei 214….asta daca nu ai fost deja. De incercat neaparat inghetata de ciocolata cu portocale.
O gramada de arome, una mai buna ca alta, inghetata naturala si extrem de delicioasa. Mi-a placut foarte tare ciocolata cu lapte, caramel si alune de padure, dulce de leche si cicolata neagra cu rom si stafide. Moritz Eis se afla pe Frederic Chopin 10-12 sau pe Episcopiei 6. O cupa cu inghetata costa 9 lei, doua cupe 15 lei si trei cupe 20 de lei.
Locul ideal pentru cei pasionati de inghetata dar in acelasi timp si pentru cei care mananca vegan, fara zahar, fara gluten, fara lactoza si fara alte adaosuri. Acestia au de ales din varietatea de sorbeturi de la Puro. De aici imi plac foarte tari 4 gusturi: malaga, gianduia, fior di latte si bacio. Va astept pe Ion Campineanu 20.
Foarte aproape de Piata Amzei exista un loc unde te poti delecta cu o inghetata libaneza naturala din lapte capra. Ai de ales dintre mai multe sortimente printre care trandafir picant, smochine coniac, caramel sarat, susan caramelizat, biscuite, fistic, cocos plus o gramada de sortimente de sorbet: trandafir, capsuni, pepene galben, mar verde, nectarine, fructe de padure, banane sau lamaie. Cupa costa 7 lei si are 70 de grame. Adresa este: Strada: Mendeleev 8.
Gran Gellato Italiano
Pe strada Radu Voda la numarul 28 A, fix langa restaurantul italienesc Il Mulino, se aflata acest loc care poate sa fie descris chiar asa: “Il vero gelato artigianale italiano!” Ai de ales dintre diferite gusturi: cafea, vanilie, stracciatella, biscotto, cheesecake, zabaione sau ciocolata Kinder.
Cine nu stie de Emilia Cremeria? “Dupa retete traditionale din Italia, Emilia Cremeria produce o inghetata unica pe piata din Romania, prin cremozitate si gustul intens delicios.” Nici nu stiu care e cea mai buna insa mereu mi-a placut bacio, nocciola si pistachio. Pentru cei care nu au trecut niciodata adresa este Strada Franceza. Fix pe Centrul Vechi.
Am fost in Amzei la libanez.Pe langa faptul ca igiena lasa foarte mult de dorit, nu inteleg dece este speciala inghetata.Putine sortimente, nimic deosebit. Gust tern.
Si jeg oarecum….
Sunt multe alte licuri unde chiar gasesti ceva deosebit.
Am si eu o intrebare. Prima poza unde e facuta?!
Mie mi-a placut la Emilia, dar cea mai buna calitate/pret mi se pare Häagen-Dazs-ul de mango si zmeura 🙂
Prima poza este facuta la Puro&Bio.
Gran gelato e the best. Mie nu mi place inghetata de fel dar aceasta e superba, mai ales cea cu iaurt si portocale si cheesskake ul e genial. Am fost si la Emilia in centru vechi dar nu m a dat pe spate. Delicii nici atat, libanezii au jeg efectiv pe blat si pana la irma ce stiu libanezii de gelato serios!
Incercati Dolci Coni
I went to sweetology. The ice cream is great! Nice decor,nice personal. Would like to go again!
Ar trebui sa incercati si Gelato D’amore. Sigur surclaseaza cel putin jumatate din cele prezente in clasament.
Eh. Am incercat. Dar nu e cum zici.
Daca iti place asa mult inghetata, iti sugerez Creamier, e cea mai buna din Bucuresti dpmdv. Merg la ei de vreo 2 ani si am incercat super multe arome de-a lungul timpului.
Bună ziua
Mă interesează o colaborare cu înghețată
Tags
Arhiva
Recent Posts
Pages
Comments
nou
Archives
Spam Blocked
Categories
Categories
Categories
Pages