BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

29

December 2016

0

COMMENTS

Cele mai bune 10 albume din muzica romaneasca in 2016

Written by , Posted in Music

2016 a fost un an foarte bun din punct de vedere muzical. Artistii de la noi s-au miscat foarte bine si au scos albume foarte misto. Am ales 10 albume si o sa incepem cu cel mai bun album al anului 2016:

Deliric a scos in vara asta album. Noul album a fost înregistrat impreuna cu Silent Strike si poate fi ascultat integral pe YouTube. Daca vrei sa il descarci ai 2 posibilitati: ori il iei moka ori platesti cat vrei. Mai multe detalii gasesti AICI.

Subcarpati a lansat pe piata in vara asta“Satele Unite ale Balcanilor”. Albumul contine 13 piese si include si colaborari cu MaraMaria Casandra Hausi sau Roman. Il poti descarca gratis de AICI.

Electric Brother am fost sa il ascult LIVE la Baneasa si am avut parte de una dintre cele mai misto experiente muzicale din ultima vreme. In premiera, auditia albumului ROCKS a fost realizata in sistemul Dolby ATMOS, un format inovativ care permite imersiunea totala in sunet, intr-o sala care oferă toate premisele necesare, singura din Romania dotata cu acest sistem. Albumul in gasesti AICI.

Cred ca sunt extraterestru au lansat albumul “7.83Hz”. Acesta contine 11 track-uri si poate fi ascultat gratuit pe youtube si poate sa fie descarcat chiar AICI.

Coma a scos la final de 2016 un nou album. “Orizont” spune povestea trupei si leaga toate emotiile din toti acești ani intr-un fir de basm, intr-o unitate necesara si asteptata.

“Este un album pe care și noi îl așteptăm de mult timp. Evenimentele din viața noastră au făcut să dureze atât de mult, dar ne bucurăm că imboldul pe care l-au dat oamenii din fața scenei din ultimii ani ne-a motivat să facem asta… este o poveste care continuă, merge mai departe. Povestea noastră de atâția ani cu bune și cu rele merge mai departe. Altfel văzut, orizontul este o linie de separație între înalt și adânc.” spune Dan Costea. Albumul in gasesti AICI.

Moonlight Breakfast a lansat in aceasta vara cel de-al doilea album, intitulat TIME. Cele 12 piese de pe albumul TIME, scrise si produse de Christie si Bazooka, combina cu aceeasi gratie influente de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz, Gipsy Jazz sau Swing. Albumul TIME vine la 4 ani de la lansarea celui de debut (Shout, 2012) si poate sa fie gasit AICI.

Luna Amara revine dupa 5 ani d ela “Pietre in alb”. Trupa clujeana revine cu un nou disc, intitulat „Aproape”. Materialul este o colectie de 7 piese intr-un registru semi-acustic, pastrand amprenta lirica si muzicala a trupei. Albumul il gasesti AICI.

Vita de vie a revenit in 2016 cu prima parte a noului album ”Sase”. Discul contine 6 piese si poate fi precomandat chiar de AICI.

“Noul album Vița de Vie este rezultatul a tot ce am acumulat în ultimii ani. Este un amalgam de emoție și energie, decantat prin filtrul celor 20 de ani petrecuți pe metereze. De ce facem asta? Pentru că fanii noștri chiar merită! Pentru că fanii noștri sunt cei care ne-au susținut în toți acești 20 de ani și vrem să simtă și ei, ca și noi, că acest an este unul de sărbătoare”, spune Adrian Despot.

Jurjak a lansat primul album oficial, “Lemon Blues”, la finalul acestui an. Albumul conține 12 piese cu influente blues, electro, psihedelic si rock. Albumul in gasesti AICI.

Damian & Brothers a lansat in luna noiembrie albumul aniverar ”GYPSY ROCK | Change or Die”. Albumul contine colaborari cu Delia, Andra, Smiley, Loredana, Dan Bittman, Ștefan Bănică, Connect-R, Lora, Cristina Bălan, Alina Eremia, Feli, Cornel Ilie (Vunk), Zdob și Zdub, Sergiu Ferat, Grasu XXL, Cabron, DOC, Dorian, Flavius Teodosiu, Theodosii Spassov, Omu’ iubit, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Vlad Popescu si Blue Noise. Il gasiti chiar AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.