BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

7

April 2022

3

COMMENTS

Cele mai bune filme europene

Written by , Posted in Film

Ce filme recomanzi? Tot aud replica asta. Si pentru a raspunde la aceasta intrebare…este postarea de azi 🙂 De vineri până duminică, 8-10 aprilie, ai ocazia să vezi 5 dintre cele mai bune filme europene care au ajuns pe ecranele noastre în 2021.

Toate sunt nominalizate la categoria Cel mai bun film european la Premiile Gopo 2022. 

👉Le poți vedea gratuit timp de 24 de ore de la momentul difuzării.

👉 Unele dintre ele vor fi disponibile ulterior exclusiv pentru abonați. Stay tuned!

A 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care premiază creatorii din industria de film din România, va avea loc pe 3 mai, la Teatrul Național din București, și va fi transmisă în direct pe unlimited.tiff.ro. Vezi toate nominalizările aici.

Citeste si: “Timpul este cel mai important factor in actiunile de salvare.”

Vineri, 8 aprilie

20.00 Adio, proștilor! / Adieu les cons – regia Albert Dupontel | Franța 

Cu: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer, Philippe Uchan

O comedie care trece pe nesimţite de la un gen la altul și atinge subiecte grele pe un ton reconfortant. După ce află că este grav bolnavă, o coafeză decide să își caute copilul pe care l-a abandonat pe când avea doar 15 ani. În hățișul birocratic pe care trebuie să-l parcurgă, se intersectează cu un funcționar aflat pe punctul de a ceda psihic și cu un arhivist nevăzător vivace. 

🏆 6 premii César, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cel mai bun scenariu, în 2021

22.00 Încă un rând/ Another Round – regia Thomas Vinterberg | Danemarca 

Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe

Mads Mikkelsen e sublim în această tragicomedie despre patru profi de liceu care se dedică unui experiment ce scapă de sub control. Ei testează teoria care spune că o anumită concentraţie de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, stimulându-ne creativitatea…

🏆 Zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internațional

Sâmbătă, 9 aprilie

20.00 Traducătorii/ Les traducteurs – regia Régis Roinsard | Franța, Belgia 

Cu: Olga Kurylenko, Alex Lawther, Sidse Babett Knudsen, Patrick Bauchau, Riccardo Scamarcio, Lambert Wilson, Eduardo Noriega

Un thriller cu hackeri și traducători de literatură – improbabilă alăturare -, dar palpitant pusă în scenă. Nouă traducători angajaţi să traducă mult-aşteptatul volum final al unei trilogii de succes sunt închişi într-un buncăr luxos. Când primele zece pagini ale manuscrisului apar pe internet, experienţa se transformă în coşmar. Hoţul e printre ei?

22.00 Annette – regia Leos Carax | Franța, Mexic, SUA 

Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle

Los Angeles. Doi îndrăgostiți într-o lume glamourous: un stand-up comedian și o cântăreață de operă. Adoraţi de public şi media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant şi stabil. Doar că apariția primului lor copil, Annette, o fetiţă cu un destin exemplar, le va da amândurora viaţa peste cap. „Un film fantezist care atacă cele mai prețuite fantezii ale culturii noastre. Complet ireal și complet real” – The New York Times

🏆 Premiul pentru regie, Cannes 2021

Duminică, 10 aprilie

20.00 Portretul unei femei în flăcări/ Portrait de la jeune fille en feu – regia Céline Sciamma | Franța

Cu: Noémie Merlant, Adèle Haenel

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze potretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește.

🏆  Premiul pentru Cel mai bun scenariu și Queer Palm, pentru cea mai bună producție LGBTQ, Cannes 2019

🏆 9 nominalizări la Premiile César

Echipa Premiilor Gopo a început campania UNIȚI PRIN FILM, în sprijinul profesioniștilor ucraineni din domeniu, a căror viață și activitate artistică au fost grav afectate de război. Îi poți ajuta trimițând 2 euro priSMS cu textul FILM la 8840.


3 Comments

  1. DC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.