Un roman in juriul Campionatului Mondial de Pizza – “Pizza Senza Frontiere”
Written by Otrava, Posted in Diverse
Pizza este un preparat care astazi se gaseste oriunde in lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mancare. Este atât de populară încât 13% dintre americani o mănâncă în fiecare zi și, în medie, se consumă 350 de felii în fiecare secundă.
Campionatul Mondial de Pizza – Pizza Senza Frontiere – a ajuns la a doua ediție și a fost organizat de Ristorazione Italiana Magazine, deținut de Enrico Famà, fondatorul primei școli de pizza din lume, sub umbrela Asociației Pizza Romana. De data aceasta evenimentul s-a mutat din Roma în Rimini, având un program mai complex decât înainte, cu 16 categorii de concurs și un total de peste 600 de producători profesioniști de pizza din întreagă lume care au concurat pentru titlu, într-o zona de evenimente de 800 de metri pătrați.
Competițiile au inclus categoriile “Pan Pizza, Long pizza, Rome-style Round Pizza, Four-hands Pizza, Pizza surprise – Mystery box, Classic Pizza, Classic Neapolitan Pizza, Contemporary Neapolitan Pizza, Gluten-free Pizza, Pizza Dessert, Metro Pizza, Pizza and Beer, Fried Pizza, Single Freestyle Pizza, Largest Pizza, Fastest Pizzaiolo”. Concurenții au avut parte de trei zile de concurs în care au avut ocazia să își demonstreze abilitățile în față unui public entuziast și a unui juriu format din nume sonore din industrie.
Printre membrii juriului s-a aflat și singurul român prezent, Andrei Fâciu de la PIZZAMANIA, alături de Gabriele Bonci, Davide Civitiello, Luciano Sorbillo, Antonio Sorrentino, Paco Linus și mulți alții. Restaurantul PIZZAMANIA este primul din România care a adus acest gen de pizza, iar Andrei Fâciu este singurul instructor român al celei mai prestigioase școli de pizza din lume, Accademia Pizzaioli, prezentă în România de mai bine de 5 ani și care a format multe din proiectele de pizza care au acum succes în România, inclusiv în provincie, proiecte si restaurante care au avut la bază cursurile organizate de Accademia Pizzaioli România și de Andrei Fâciu.
Au fost concurenți din toată lumea, inclusiv din Statele Unite, iar evenimentul a fost un adevărat spectacol culinar, unde cei mai buni producători de pizza din lume și-au demonstrat abilitățile în față unui public entuziast și al juriului. Printre concurenți s-au numărat pizzaioli din Italia, SUA, Japonia, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Australia, Polonia și multe alte țări.
Campionatul Mondial de Pizza este un eveniment de neratat pentru oricine iubește pizza. Acesta oferă o oportunitate unică de a descoperi cele mai bune pizza din lume, de a învață de la cei mai buni producători de pizza din întreagă lume și de a fi martorii unui spectacol impresionant de creativitate și îndemânare în producția de pizza. Cu siguranță, acest eveniment va continuă să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente din industria culinară în anii următori.
Foto: foodofbucharest
Top! 💪💪
Campionatul Mondial de Pizza reprezintă un eveniment cu adevărat impresionant și de neratat pentru orice iubitor de pizza. Este fascinant să observi abilitățile și creativitatea celor mai buni producători de pizza din întreaga lume, care concurează pentru a câștiga titlul suprem în această industrie. Este o oportunitate unică de a descoperi cele mai bune pizza din lume și de a învăța de la cei mai buni. Este remarcabil faptul că România este prezentă în acest eveniment prin prezența lui Andrei Fâciu de la PIZZAMANIA, primul restaurant din țară care a adus acest gen de pizza și singurul instructor român al celei mai prestigioase școli de pizza din lume, Accademia Pizzaioli. Acest eveniment va continua să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente din industria culinară în anii următori și ne bucurăm că astfel de competiții contribuie la promovarea pasiunii pentru pizza în întreaga lume.