BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

17

July 2014

0

COMMENTS

In Order of Disappearance

Written by , Posted in Film

Melancholia este unul dintre filmele care m-au impresionat cel mai mult. Daca ai vazut si Breaking the Waves sau Nymphomaniac nu ai cum sa ratezi filmul asta. E cu Stellan Skarsgard.

In ordinea disparitiei (titlul original: Kraftidioten; titlul in engleza: In Order of Disappearance), thriller & comedie neagra scandinava in regia lui Hans Petter Moland, cu Stellan Skarsgard si Bruno Ganz, va avea premiera pe 18 iulie, distribuit in Romania de Independenta Film. Filmul spune povestea unui om obisnuit, soferul unei autoutilitare de deszapezire, care ajunge peste noapte un erou justitiar necunoscut, un adevarat cosmar pentru bandele de mafioti, traficanti de droguri, care opereaza in zona.

Kraftidioten02 web_foto Philip Ogaard

In Order of Disappearance / Kraftidioten a facut parte din Competitia oficiala a Festivalului International de film de la Berlin 2014 (6 – 16 februarie). Regia este semnata de Hans Petter Moland, cunoscut pentru: Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010), Zero Kelvin (1995), The Beautiful Country (2004). Regizorul norvegian a primit o nominalizare la Ursul de Aur pentru cel mai recent film al sau, In Order of Disappearance / Kraftidioten, fiind nominalizat si in 2004 (The Beautiful Country) si in 2010 (A Somewhat Gentle Man / En ganske snill mann).

Kraftidioten05 web_foto Philip Ogaard

Pe actorul din rolul principal, Stellan Skarsgard, l-ati mai putut vedea recent in Nymphomaniac, in regia lui Lars von Trier. Alte filme celebre in care a jucat sunt: Breaking the Waves, Melancholia, Good Will Hunting, Ronin, Thor, The Girl with the Dragon Tatoo, The Avengers.

Stellan Skarsgard nu este numai unul din actorii favoriti al regizorului danez Lars von Trier. Hans Petter Moland, regizorul norvegian al peliculei In ordinea disparitiei, l-a solicitat pentru cel putin alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010).

Norvegia. Iarna. Introvertitul Nils (Stellan Skarsgard) munceste din greu la volanul autoplugului sau imens cu care deszapezeste continuu drumurile si trecatorile dintre munti, din zona inghetata in care locuieste. Tocmai a fost numit cetatean de onoare al orasului, cand afla ca fiul sau a murit de supradoza de heroina. Nils refuza sa creada versiunea oficiala si porneste in cautarea celor despre care se banuieste ca ar fi asasinii fiului sau. In scurt timp devine un fel de justitiar din umbra, un erou necunoscut, a carui identitate nu o banuieste nimeni. O comedie neagra plina de imagini impresionante, peisaje hibernale superbe si o portretizare pana la cel mai mic detaliu a mentalitatilor interlopilor suedezi, norvegieni si chiar a mafiotilor sarbi, reprezentati de boss-ul sarb jucat de actorul Bruno Ganz (Downfall, Unknown).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.