BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

31

May 2016

0

COMMENTS

“Nici un rau nu e rau pana la capat, cum nici un bine nu e bine pana la capat'”

Written by , Posted in Diverse

Pe 1 aprilie 2016 am postat un interviu cu primul pictor 3D din Romania. Puteti sa cititi aici interviu cu Daniel Relenschi. Pe 2 aprilie vad pe contul sau de Facebook urmatorul mesaj:

“Scriu astazi, pentru ca daca scriam ieri ar fi putut parea pacaleala, din pacate am o veste trista si tin sa o impart cu prietenii mei inainte de afla din presa. Am cancer de piele malign. Voi face curand o campanie de strangere de fonduri pentru ca nu mai fac fata cheltuielilor cu tratamentele, indicat fiind sa ma tratez in afara tarii. Multumesc celor care imi ofera sprijinul fie el moral sau financiar. Sper ca nu v-am intristat, eu incerc sa ma pastrez pozitiv in ciuda problemelor, care zic eu ca o sa aiba o finalitate pozitiva.”

L-am rugat pe Daniel sa pune cap la cap niste idei si impreuna sa incercam sa il intelegem si mai ales sa il ajutam. Daniel este omul nostru, ne e drag de el si vream sa ne fie aproape mereu.

daniel

“Foarte multe experiente de viata m-au avansat pana la punctul in care sunt capabil sa emit zicale. Se spune ca e mai bine sa inveti din greselile altora, ori din experientele altora, doar ca, vrand nevrand, se intampla sa avem parte de experiente extraordinare, pozitive, sau de unele mai putin pozitive. Toate ne lasa cu amintiri si cu un bagaj de informatii care ne sunt de folos pe viitor. Pictez, desenez de cand ma stiu, la inceput fiind un reproducator, ca mai apoi sa ajung la punctul in care sunt capabil sa creez. E ”boala” luata de la mama, Doina Maxin, care evident este pictor. Am desene de la varsta de 4 ani, la fel si Constantin Catalin Relenschi, fratele meu, care este si el pictor; sunt incredibil de reusite pentru un copil de varsta aceea, dar nu stiu daca priveam ceea ce realizam ca si ceva nemaivazut; acum cand privesc in urma, ma minunez.

Cateodata privesc lucrarile mele din trecut si tind sa cred ca nu doar eu sunt responsabil de realizarea lor, ci ca se aseaza peste mine o forta care imi controleaza simturile si e placut sa ma pierd in stare creativa. Din pacate, am avut parte si de experiente mai putin placute, lucruri care se intampla si pe care nu le poti evita. Nu am sa scriu multe despre acestea doar ca una din ele o traiesc in perioada aceasta. Cum spuneam mai sus, nu tot raul e rau pana la capat. Am ajuns sa invat multe lucruri, sa cunosc oameni noi, sa pierd prieteni, sa castig prieteni, sa indur dureri inimaginabile, atat fizice cat si psihice, toate recreaindu-ma si dandu-mi noi valente. Ca sa dau o nota amuzanta la ce am scris: nu recomand sa incercati asa ceva! Sper ca aceasta perioada sa treaca si sa privesc detasat de tot ce se intampla si sa pot sa am mintea libera, sa pot continua sa-mi incununez creatia, poate la un alt nivel.

Natura ne arata in aceasta perioada tot cea are ea mai frumos si mai bun, asa ar trebui sa facem si noi, dar nu numai o data pe an, de sarbatori, sau mai stiu eu cand, ci tot timpul, ce frumos ar fi!”

Pentru cei care vor sa il ajute pa Daniel:

Titular cont- Maxin Doina (mama mea)

IBAN RON- RO35BTRLRONCRT 0229692602

IBAN EURO- RO12BTRLEURCRT 0229692601

Cont deschi la Banca Transilvania

Pentru cei care nu sunt in tara = Swift- BTRLRO 22 BIC- BTRL

Mai multe detalii despre campaniei pornita online de catre Salveaza o inima gasiti AICI.

Comments Closed