BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

4

October 2013

12

COMMENTS

ofera zambete

Written by , Posted in Diverse

Am primit un mesaj pe blog care mi-a placut foarte mult. Postul se numea “fericirea altora este nefericirea ta“. Iti multumesc Madalina pentru acest comentariu.

Lumea se destrama, este pur si simplu dislocata din fagasul ei normal, adevaratele valori sunt uitate, azvarlite precum niste papusi nefolositoare. Suntem inconjurati de oameni slabi, oameni mult prea creduli, oameni cu probleme. Oameni invidiosi care vor refuza sa se bucure de fericirea ta.

De ce? Motivul este foarte simplu De ce ma-sa sa ma bucur eu ca ii merge aluia bine? Eu vreau sa-mi mearga mie bine! Mii de sperante sunt spulberate in fiecare zi de oameni nepasatori, mii de vise sunt calcate in picioare de indivizi orgoliosi si invidiosi!

Sufletele oamenilor au ajuns sa fie acoperite de noroiul zilei de astazi si virusat de falsa speranta a zilei de maine. Si atunci cand esti acoperit de praf, cum sa te bucuri de fericirea altora? Acea fericire la care tu nu ai acces devine nefericirea ta! Si daca tot iti merge tie rau, macar sa faci in asa fel incat si altora sa le fie rau Pai ce, doar tie? In loc sa-ti faci un tel in viata din a-ti ,,prelucra“ viitorul tau, tu-ti faci un tel din a distruge fericirea altora

Improsti cu venin in cei din jur, fiindca e mai simplu Fiindca oamenii au suflete si simt Se simt raniti, jucati in picioare. Si asta devine scopul tau in viata Dar eu ma intreb: la sfarsit, cand clepsidra vietii se va apropia de final, ce amintiri vei avea? Ce-ti va aduce acel ultim zambet, impacarea dintre cele doua lumi? Si mai ales, cine iti va reda viata si te va invata de data aceasta cum sa traiesti?

Nu intotdeauna poti raspunde raului cu bine, este adevarat. Suntem oameni si toti avem lipsuri, defecte, slabiciuni Dar de ce sa nu incercam sa ne bucuram de fericirea altora? De ce sa nu incercam sa educam societatea, pentru a putea trai intr-o lume mai calda, mai buna? Inutil alegem sa ignoram raul – el nu se ignora pe el Dar daca il invaluim cu bunatate, poate gheata se va topi si oamenii vor invata sa fie mai calzi, sa ofere zambete, nu lacrimi!

Poate vor invata ca au o singura viata si, mai ales, vor intelege ca trebuie sa o traiasca frumos!


12 Comments

  1. yoyo
  2. Lavinia
  3. Lilla
  4. Eva
  5. Iulia
  6. Sodolescu Madalina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.