BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

15

August 2018

0

COMMENTS

Singuri acasa

Written by , Posted in Diverse

Ce s-a intamplat pe 10 august 2018 in Piata Victoriei si pe strazile Bucurestiului ramane un episod negru si extrem de trist in istoria Romaniei. Un episod care vine cu multe semne de intrebare. De ce presedintele nostru, ales si creditat de noi prin vot, nu a iesit imediat dupa incidente sa ne arate ca ii pasa de noi? De ce somnul lui a fost deranjat doar cu un mesaj pe Facebook si nu a iesit in fata romanilor sa spuna ce crede el despre ce s-a intamplat la Victoriei?

Mi se pare ca mai mult ca niciodata suntem lasati de izbeliste. Suntem ai nimanui. Vine un ministru la spital si se intereseaza de 3 jandarmi si absolut nimeni din cei care ne conduc nu este interesat de unul dintre sutele de raniti. E tara jandarmilor? Noi nu mai contam deloc? Pe noi ne intreaba de sanatate doar la alegeri? Cei raniti ai cu sunt? Noi ai cum suntem? Iesim in strada si mi se pare ca mai mult ca niciodata suntem singuri. Singuri impotriva tuturor.

“Bunul simt ne paraseste odata cu cei ce pleaca in strainatate.” Victor Martin

Diaspora aduce 4 miliarde de euro in fiecare an. Diaspora trage cu carca in UK, Germania, Italia sau Spania. Diaspora varsa in fiecare zi lacrimi pentru ca familiile lor sunt atat de departe. Diaspora strage fiecare banut sa il aduc aici. Sa isi faca o casa mai frumoasa, sa le ofere un viitor mai bun odraslelor si un final mai fericit parintilor si bunicilor. Diaspora plateste pentru tot si in afara de asta vine cu banii de afara. Pentru Romania. Pentru pamantul asta de care ii leaga toate. Daca vorbesti cu cei de afara iti vine sa plangi, ti se face pielea de gaina. Toti vor in Romania lor. Aia mai buna cu familia mare la masa. Ei au tras un semnal si la alegeri. Ei au pus mana pe telefoane si au scos din case rudele pentru a merge la vot. Ei sunt cei care se bucura cand vorbesti romana intr-o pizzerie din Bari si nu stiu ce sa iti mai dea din partea lor. Romanii astia sunt cei mai buni, cai mai calzi, cei mai incarcati de emotie. Si voi pe ei ii primiti cu gaze lacrimogene? O sa va vina randul. Nota de plata e pe drum. Va fac baietii un Coperto de o sa ii tineti minte.

Nu avem un lider.

Ok. Iesim in strada. Iesim din bula. Ne intalnim la Victoriei, stam zi si noapte si vorbim cu prietenii nostri despre unde dracului se indreapta tara asta? Cei care ne conduc sunt nasoi, noi vrem sa schimbam lucurile dar soc si aproape groaza. Opozitia nu exista. Intrebare e una si buna. Nu chiar una 🙂 Cine se baga la lupta asta grea? Ce politician sau grup e gata sa se lupte cu toti pentru binele nostru? Cine e antrenat si dispus sa se urce pe val? Cine are forta sa calareasca valul asta care s-a iscat in acest moment. Are cineva curaj? Exista un plan care ne scoate din beleau asta? Are cineva o strategie? Cum iesim din bezna? Exista un partid care are la sertar un plan de salvare al Romaniei de azi? Exista politicieni care au nevoie de sprijin si impreuna sa facem lucrurile sa mearga? Ce face Dacian Ciolos in momentul asta? In afara ca sta pe Facebook. Ce fac oamenii care vor sa schimbe ceva in tara asta si stiu si cu ce se mananca politica? Unde ii gasim? La ce partid? Ma ajuta cineva cu niste nume? Asta e o intrebare buna. Vorbeam cu cineva zilele trecute si imi zicea ca romanul ala autentic se regaseste in politicianul care este acum la putere.

Vor romanii schimbare?

Romanul ala care nu a muncit niciodata si asteapta ajutor de la stat se simte bine sa fie condus de astia care o fac acum. Romanul ala de nu stie cum sa mai combine ceva si pe cineva se regaseste perfect in astia de la guvernare. Romanul ala de se imbolnaveste cand munceste, ala de sparge seminte in fata blocului, ala de asteapta armata sa ii mute zapata din prispa e multumim cu astia de acum. Romanul ala de a invata prima data sa conjuge verbul “a te descurca” le da like pe Facebook baietilor astora. In speranta ca lucurile se indreapta spre directia buna, si cu dorinta ca intr-un final o sa fim mai aproape de Maria Hilfer Strasse decat de Piata Rosie..sper in vremuri mai bune.

Nu-ncerca sa te realizezi în viata:
nici o meserie n-are viitor… 
Si nu cuteza
sa încerci sa schimbi ceva
dupa 2000 de ani de somn usor… 

Mai cinstit e sa-ti gasesti o cunostinta
ea sa te serveasca tu sa o servesti… 
Un spate solid
te va promova rapid
în armata nationala-a capetelor seci

Ah ce frumos
Viitorul luminos
li se-arata celor idioti
Deci fii supus
fata de cel mai sus pus
Nu uita ca tara te vrea prost!

Tara te vrea prost – Sarmalele reci


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.