BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

6

April 2016

2

COMMENTS

Un film care creeaza dorinta de a trai, de a fi fericit.

Written by , Posted in Film

Cand Julio Medem se intalneste cu Penelope Cruz si impreuna fac un film despre cum o reactioneaza o femeie la o tragedie din viata ei…este cel putin interesant de vazut acest film. Eu abia astept sa il vad si pentru ca aceasta combinatie este letala..deja il recomand tuturor.

ma ma, un film de Julio Medem (Lucia y el sexo, Lovers of the Arctic Circle), cu Penelope Cruz (Volver, The Counselor, Vicky Cristina Barcelona, Vanilla Sky, Blow) va intra in cinematografele romanesti din 29 aprilie. Distribuit de Independenta Film.

ma ma spune povestea emotionanta a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criza 2010-2012, pentru care vestile proaste se succeda cu o viteza ametitoare: mai intai somajul, apoi sotul o paraseste pentru alta femeie mai tanara, plus un diagnostic medical necrutator. Cu toate acestea, Magda gaseste puterea sa lupte in continuare.

pene2

ma ma – o metafora pentru Spania anului 2012

“Magda este o metafora, este insasi Spania”, dezvaluia regizorul Julio Medem intr-o postare pe pagina sa de Facebook. “Prin intermediul ei, intreaga lume poate trage cu ochiul, ca printr-o gaura a cheii, la situatia paradoxala a Spaniei din vara lui 2012. In cel mai greu an de criza economica, cu un guvern aproape fortat sa-si declare falimentul, cu efecte devastatoare in ceea ce priveste somajul si taierile din sistemul de sanatate, Spania gaseste totusi resursele necesare pentru atinge excelenta in sport. Echipa nationala de fotbal ajunge in finala Cupei Campionilor Europeni si, ulterior, castiga Campionatul european pentru a doua oara consecutiv”.

De mentionat ca, in film, fiul Magdei este pasionat de fotbal. Iar cel de-al doilea barbat din viata ei este un recrutor (rol jucat de actorul Luis Tosar) pentru celebrul club de fotbal Real Madrid.

ma ma_afis

Penelope Cruz, actor si producator pentru ma ma

Prezenta anul trecut la Cannes pentru proiectia ma ma, Penelope Cruz, aflata aici si in calitate de actor si producator, spunea intr-un interviu pentru Variety: “In urma cu cateva luni, la un pranz, Julio Medem mi-a dat scenariul acesta. L-am citit chiar in acea noapte si m-a impresionat. Este unul dintre cele mai complexe si mai frumoase personaje care mi s-au oferit vreodata. Dar si cel mai dificil.”

ma ma este primul film de lungmetraj produs de Penelope Cruz. “Asta poate fi viitorul meu in cinematografie, pe urmatorii zece ani de-acum incolo”, a spus actrita. “Sa nu fiu tot timpul numai in fata camerei, ci si in spatele ei. Deocamdata am regizat reclame si videoclipuri. Si imi place. E cel mai bun mod de a invata. Imi place sa inaintez incet, pas cu pas.”

pene

Cu acelasi prilej, Julio Medem remarca: “ma ma este fix genul meu de film. De mare intensitate dramatica si emotionala: o femeie si doi barbati care o iubesc, plus un baiat de 10 ani. Este pentru prima data cand creez personaje care nu sunt femeie sau amanta, ci mama. Maternitatea este cheia in ma ma. De aici pleaca tragedia de fapt. (…) Insa filmul nu este neaparat despre tragedie, cat despre cum sa reactionezi la ea. E un film subiectiv care creaza dorinta de a trai, de a fi fericit”.

Ideea povestii din ma ma a pornit de la o statuie de bronz

Ideea filmului i-a venit in 2006, in timp ce vizita Muzeul de Arta din Dusseldorf. Cea care l-a impresionat profund a fost statueta “Femeia de bronz nr. 6”, de Thomas Shutte. “O singura data am vazut-o si mi-a fost suficient. Nu i-am facut poze atunci si nici nu am mai cautat-o pe internet. Acea femeie contorsionata de durere, parand a fi invadata atat de moarte cat si de viata, a fost originea scenariului din ma ma. In jurul acelei imagini care mi-a ramas infipta in minte am scris povestea Magdei”.
medem

Julio Medem s-a nascut in San Sebastian, Spania. A studiat medicina, specializarea chirurgie. In 1992 a castigat Premiul Goya pentru “Cel mai bun regizor”, cu filmul Vacas. In 2012 a fost nominalizat la Cannes cu un scurtmetraj in cadrul filmului Sapte zile in Havana, alaturi de Benicio del Toro, Gaspar Noe, Laurent Cantet sau Elia Suleiman. In 1998 a participat in Competitia oficiala a Festivalului de film de la Venetia cu Lovers of the Arctic Circle.


2 Comments

  1. Nico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.