BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

5

April 2022

10

COMMENTS

Un loc de poveste aflat la doar o ora de mers cu masina din Bucuresti

Written by , Posted in Travel

Unde mergem sa ne relaxam aproape de Bucuresti? Asta este una dintre intrebarile pe care ni le punem foarte des si pe care o aud si de la oamenii din jurul meu. De cand a venit pe lume Amelie parca un drum cat mai scurt pentru o destinatie frumoasa de relaxare este unul dintre cele mai importante lucruri. 

Oameni calzi, mereu cu zambetul pe buze, extrem de serviabili, gata mereu sa te ajute cu orice ai avea nevoie, un loc cu poveste, mancare delicioasa, vinuri bune, totul in mijlocul naturii. 

La o ora si un pic de Bucuresti (80 km) se afla locul asta de poveste. Pune pe destinatie Chițorani, Prahova si o sa ajungi fix aici. Născut în 1925. Renăscut în 2018. Aflată în mijlocul unui amfiteatru de vii în arealul viticol Dealu Mare, Casa Timiș este un spațiu privilegiat unde natura te imbie sa petreci ore in sir in mijlocul ei. Domeniul familiei Timis care se întinde pe 140 de hectare în patria vinului românesc din Dealu Mare, este escapada perfectă a oamenilor în căutare de povești frumoase la un pahar de vin, bucate alese si multa liniste.

Cu rădăcini la început de secol al XX-lea, Casa Timiş este construită de un discipol al arhitectului Ion Mincu.

Conacul, naţionalizat până în anii ’90, a trecut printr-o amplă renovare sub îndrumarea arhitecţilor Călin Hoinărescu şi Elena Costache. Iti sar in ochi elementele specifice printre care turnul cu foișor care arata senzational, arcadele de zidărie si cerdacul cu stâlpi ciopliți. Datorită localizării sale, Casa Timiș a devenit una dintre destinațiile preferate ale celor care vor sa fuga de aglomeratia urbana si sa isi incarce bateriile intr-un loc linistit, de poveste, cu poveste. Atentia la detalii, mancarea buna, stilul in care a fost refacuta casa si privelistea din jur sunt lucrurile care mi-au placut cel mai tare. Asta pe langa atitudinea oamenilor de la femeia de la receptie amabila si cu zambetul pe buze pana la oamenii care ne-au servit la masa.

Restaurant a la carte Veranda dintre Vii

Mancare este fabuloasa. Si aici e vina lui Chef Nico Lontras – Executive Chef al Casei Timiș – care este responsabil cu preparatele ieșite din comun. Nico Lontrad folosește în preparatele sale doar ingrediente locale, din Dealu Mare, care îl inspiră să creeze dish-uri unicat si despre care povesteste cu asa o mare bucurie ca nu ai cum sa nu te faca sa le incerci.

Linii ample, clare, modelate după natură, alese cu un scop bine definit, de altfel singurul demn de a face cinste arealului în care ne aflăm: acela de a dizolva pragul dintre exterior şi interior pentru a te conecta cu natura. Te afli într-un spațiu înconjurat de vitralii ce se pictează natural şi care se schimbă cu fiecare minut, reflexie a soarelui şi adiere de vânt. Revenind la mancare meniul este unul mediteranean. Ai un mix perfect de peoduse locale integrate ideal in mancaruri. Fie ca este vorba despre paste, preparate din peste sau antreuri. 

Restaurant Casa Timiș

Mancare romaneasca reintrepretata. Asta o sa gasesti daca treci pragul acestui restaurant. Asta a fost si scopul: de a le oferi celor care ajung aici ocazia de a se reîndragosti de gustul autentic românesc. 

Terasa

Un loc linistit aflat fix in mijlocul naturii unda va puteti bucura de preparate pregătite cu pricepere şi servite alături de băuturi fine. Iar la mijloc de toamnă, cand mireasma strugurilor copţi parfumează discret atmosfera, farmecul terasei este inegalabil. Fiecare anotimp cred ca are farmecul lui in locul asta. 

1925 Bar Englezesc

Unul dintre lucrurile care mi-au placut foarte tare este 1925 Bar Englezesc. Mi se pare fascinant un bar cool burdusit cu toate  bauturile din lume in el. Imbracat în boiserie impresionantă din lemn masiv de stejar, cu elemente sculptate manual şi decorat într-un stil eclectic, mobilierul din Africa de Sud, fotolii şi canapele Chesterfield, tapet cu tasatura fina care reprezinta o scena de golf in anii 30, realizat Melvyn Buckley, mocheta cu design patentat, pentru prima oara adusă în România, realizată de Stevens and Graham, o afacere de familie ce produce covoare şi mochete cu model scoțian de tartan din 1947, realizat de o firma specializata din Edinburg, culorile ce complimentează întregul spațiu şi te poartă în călătoria descoperirii camerelor, fiecare creată cu o personalitate unică, camere care curg una din cealaltă, într-o sinergie perfectă. 

Chef’s Table – o experiență memorabilă, special creată pentru cei care vor sa se bucure pe depli de o masa inedite. Oamenii au creat experienta, PREMIERĂ, care ofera un meniu surpriză creat, servit și prezentat de Executive Chef Nico Lontras la foc de șemineu, în 1925 Bar Englezesc.

Bungalow-uri de lux

Conectați cu natura și cu energiile ei purificatoare, învăluiți într-o aură de bucurie și liniște, vă propunem să ieșiți din vibrația haotică a orașului și să ne vizitați în amfiteatrul dintre vii. Aici, în Ținutul de Miazăzi, între coamele blânde ale dealurilor subcarpatice, unde sufletul și ideile noastre transpuse în realitate s-au alăturat baghetei magice a naturii. Împreună au creat o nouă filă de poveste: Resortul Casa Timiș, un portal fermecat către o insulă de lumină și sănătate. A doua oara am stat la un astfel de bungalow. Este senzational. Nu m-am simtit nicaieri in Romania mai bine ca in locul asta. Am comandat intr-o seara mancarea pe terasa, ne-am bucurat de piscina, sauna si toate lucrurile inaungurate de curand la Casa Timis. Bungaloul Aligote vă oferă clipe care dau timpului un parfum de hortensie. Nume de floare, nume de femeie, nume de artistă, nume de regină. Un întreg univers într-o corolă, peste care adie un vânt blând și răcoros.

Ușile, ferestrele și câteva elemente de decor au culoarea bleu pastel. În codul culorilor Casei Timiș bleu este culoarea visului, a serenității, a orizontului, a infinitului, a adevărului și a înțelepciunii. Este culoarea calmului interior și a lucrurilor profunde. 

Camera dubla

Camera dubla este mobilata cu bun gust, in acelasi stil ca toata mobila din bar si restaurante, imbinand perfect modernul cu tradiționalul. Totul pentru ca sederea la Conac sa fie o adevărată călătorie în timp, în universul farmecului boieresc de altădată iar clientul sa fie mai degraba un oaspete in adevaratul sens la cuvantului.

Apartamente

Aici ne-am cazat noi pentru ca eram cu Amelie si aveam nevoie de mai mult spatiu si de un patut de copil 🙂 Apartamentul nostru era foarte spatios, aveam un pat king size, salon, o scara de lemn – care nu scartaia deloc :), o terasa cu vedere către podgoria inmiresmata. Exista 3 astfel de apartamente care ofera un aer boem dar in acelasi timp facilitati moderne.

Relaxare

Ce mai poti face la Casa Timis? Drumeţie pe dealuri. Plimbare în vie. Excursii cu biciclete. Sunt mai multe trasee din care puteti alege – familie 8 km, apoi cel de complexitate mediu 25 km, traseul scurt pe alei si cel lung.


10 Comments

  1. Pogar Isidor
  2. Florin
  3. Cristi Siderof
  4. George Radu
  5. Delea
  6. Adrian
  7. Cristiana Pauliuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.