BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

25

January 2017

1

COMMENTS

11 actori pe care trebuie neaparat sa ii vezi in 2017

Written by , Posted in Teatru

In 2017 mi-am propus sa merg la teatru mai mult decat in anul care tocmai s-a incheiat. Si va doresc si voua acelasi lucru. Am facut o lista cu 11 titulari. 11 actori romani pe care trebuie sa ii vedeti LIVE pe scenele teatrelor din Bucuresti. Hai la TEATRU! Imi pare rau ca nu mai putem sa il vedem pe George Costin care face un rol genial in Familia Tot.

Ana Ularu in O interventie la Teatrul Act. Unul dintre cele mai bune texte din ultima vreme. Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat in realitate. Textele sale starnesc atat emoţia, cat si inteligenta publicului, iar “O Intervenţie” nu face exceptie. Cat de departe merge o prietenie? Pana unde poti intinde coarda? Cate lucruri se pot spune intr-o relatie de prietenie si cand intervine cenzura? Umor, emotie, forta, putere. Iacoban pune in scena o piesa parca scrisa pentru Ana Ularu. O fata plina de talent, care rupe norma in afara prin tot felul de seriale foarte, foarte tari si pe care inca publicul din Romania poate sa o vada pe viu.

o-interventie_afis-rsz

Marius Manole in “Intre noi e totul bine”. Textul scris de Dorota Masłowska este extrem de reala si din pacate foarte adevarat. Iar Radu Afrim reuseste sa faca din nou istorie pe scena la TNB. Marius Manole joaca dublu rol: batranica apatia sio actorul. Doua roluri pe care Manole le face impecabil. Numai travesti nu l-am vazut pana acum pe Manole. Este top 5 cele mai bune spectacole care se joaca in momentul de fata in Bucuresti si trebuie neaparat sa mergeti sa il vedeti. NEAPARAT.

1

“Nu sunt un fan al teatrului politic, am făcut mereu teatru social fără să mă înscriu în vreun partid al regizorilor cu dureri pe partea stângă sau junghiuri de dreapta. Între noi e totul bine e o piesă profund umană, sunt acolo gândurile amestecate ale unei fetiţe în faţa unei integrame „gata rezolvată” pe teme politice. O integramă dintr-o revistă găsită la tomberonul istoriei. Acolo mai poţi găsi durere în borcănele de chefir, râsete la vrac, emoţie bio la pet de 2 litri. Şi nişte avioane de hârtie rămase din Al Doilea Război Mondial. Mulţumesc echipei pentru momentele unice din timpul repetiţiilor.” Radu Afrim

Tudor Aaron Istodor in “Carpathian Garden” la Godot. Cel mai pe val actor din Romania – este unul dintre cei zece tineri artisti europeni selectați in programul Shooting Stars, organizat de European Film Promotion. Textul lui Iacoban este al naibii de taios si de acid iar rolul pe care il faca Istodor este de pus in rama. Un “act comic social” sustinut de personaje contemporane “made in Ro”. Prezentatori de stiri, parcagii, preoti, staruri de filme XXX, moguli de presa, politicieni, se succed in fata spectatorului, provocandu-i umorul si inteligenta.

1

Andreea Vasile in Politik.on la Point.Una dintre cele mai cu cojones actrite de la noi. Pe super val dupa rolurile din “Umbre” la HBO si “De ce eu?”, Andreea Vasile este una dintre cele mai talentate si mai pline de forta actrite pe care le are Romania in momentul asta. Mergeti sa o vedeti LIVE in “Niste fete” un text genial marca Neil LaBute, “Cupluri” un spectacol regizat de Vlad Zamfirescu, “Cineva ca tine”, “Spitalul comunal”, “Femei in miscare” sau in comedia “Doctori de femei”.

1

Foto: radubadoiu.com

Alexandru Potocean in “Apa de mina” la Act. Unul dintre cei mai talentati actori din generatia sa, Potocean faca un rol senzational. Fiul preotului, care trebuie sa faca ce zice preotul nu ce face el, Potocean face un rol de compozitie cu care te duce dintr-o extreme in alta. Iti da palma dupa palma si apoi te face sa razi doar din doua cuvinte. Cred extrem de tare in baiatul asta si este o bucurie sa il vezi jucand din ce in ce mai des. Mi-a placut foarte tare si in “NSFW”[Nerecomandat la Job] de Lucy Kirkwood care se joaca la Point.

1

Adrian Ciobanu in “Arlechino moare?” la Bulandra. Adrian Ciobanu mi se pare cel mai flexibil si mai ciudat in sensul bun al cuvantului actor pe care il are Romania. Cu o mimica senzationala, cu o fata de nordic si un talent incredibil – omul asta face din spectacolul “Arlechino moare?” o poveste plina de emotie care te incarca pozitiv la plecarea din atelierul de la Bulandra. Mergeti sa vedeti frumusetea asta de piesa.

1

Ilinca Manolache in “Anul disparut. 1989.” de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu la Teatrul Mic. Una dintre cele mai in forta actrite de la noi, putere la niveul 1000. Mi-a fost greu sa aleg piesa pentru care merita sa o vedeti live pe Ilinica. Asta pentru ca imi place foarte tare si “Casa cu pisici”. Ilinca este una dintre actritele extrem de talentate si rare pe care le are teatrul romanesc in clipa de fata. Imi aduce aminte de Sanda Toma – una dintre cele mai bune actrite pe care le-a avut Romania – pe care am avut sansa sa o vad pe scena la Teatrul de Comedie.

1

Alexandru Papadopol in “Soldatul de ciocolata” la Odeon. Repet pentru a 1000 oara, Alexandru Papadopol este cel mai bun actror de comedie pe care il are Romania in clipa de fata. Rolul pe care Andrei Serban l-a oferit i se potriveste manusa. Va rog sa vedeti spectacolul asta neaparat si apoi sa intrati pe site la Odeon sa vedeti in ce piese mai joaca Papadopol. Merita sa le vedeti pe toate.

1

Tudor Chirila in “Coada” de Israel Horovitz la Bulandra. Il stiu pe Tudor de cand eram pusti si el facea un Malvolio memorabil in “A 12 noapte” in regia lui Tocilescu la Teatrul de Comedie. Au urmat acpoi “Chirita of Barzoieni”, “O tată sărmane tată mama te-a spînzurat în dulap iar eu sînt foarte trist” sau “Poveste din Brooklyn”. Mergeti sa vedeti cel mai nou spectacol in care joaca Tudor. Merita.

1

Foto: Adi Bulboacă

Rodica Lazar in “Crima si pedeapasa” la Bulandra. Cea mai pe val actrita in 2016 – dupa rolul senzational facut in “Valea muta” – Rodica este o actrita completa din toate punctele de vedere. Cu un simt al umorului fantastic – Rodica este una dintre cele mai vocale actrite pe care le are Romania. Daca are cineva un rol de femeie puternica, eventual singura, care duce tot greul in piesa respectiva – sa apeleze la Rodica. O sa faca un rol de plange lumea in sala.

1

Vlad Ivanov in Ivanov este pur si simplu omul care inchide aceasta echipa de 11 actori titulari pe care trebuie neaparat sa ii vezi, cat mai poti, pe scena teatrelor din Bucuresti. Vlad Ivanov este cel mai complet actor pe care il are Romania. De la comedie la drama, de la amenintare pana la o gluma la care rade toata sala, la Vlad Ivanov este doar un pas. Genial in rolul din “Caini” pe care l-am vazut anul trecut la TIFF si pe care va invit sa il vedeti.

1


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.