BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

13

May 2018

1

COMMENTS

25 de fotografii care o sa te faca sa vizitezi Venetia!

Written by , Posted in Travel

Am ajuns la episodul 3 din serialul Italia – Mai 2018. Din Florenta am plecat cu trenul catre Venetia. Trenul de 9:30 face 2 ore pana in Venezia iar 2 bilete costa 75 euro.

Venetia este orasul care nu seamana cu nimic. Sutele de canale, gondolele, restaurante cochete unde se manca foarte bine si tot ceea ce inseamna arta. Bienalele de arhitectura, arta contemporana, muzica, dans pana la Festivalul de Film de la Venetia. Despre orasul asta de vis am scris anul trecut cand am fost la Bienala de Arta Contemporana unde Romania a fost reprezentata de Geta Bratescu.

De data asta am fost pe relaxare deplina. Ne-am plimbat prin locuri in care nu am fost anul trecut, am mancat la Pontini – o trattorie unde sa mananca fructe de mare excelente.

Toate motivele pentru care e minunat sa vizitezi Venetia in perioada asta!

Ne-am plimbat pe jos foarte, foarte mult. Cam 24.000 de pasi pe zi. O sa va las mai multe fotografii din orasul asta minunat si astept intrebari legate de orice detaliu va intereseaza. Va recomand sa va gasiti un apartament cat mai aproape de zona in care va lasa autocarele de la aeroport sau de gara. Un bilet pentru o calatorie cu vaporasul este 7,5 euro, un abonament pe zi costa 20 de euro iar o plimbare cu gondola este intre 80-100 de euro.

Venetia are doua aeroporturi: Marco Polo – aflat cam la 20 de minute distanta de Venetia si Treviso – aflat la 1 ora de mers. Un bilet de autobuz costa 8 euro la Marco Polo si 12 euro la Treviso.

Daca va place teatrul nu aveti cum sa plecati din Venetia fara o masca. Ca’ del Sol este un magazin in care o sa gasesti o multitudine de masti dar si costume de teatru si carnaval. Adresa este Castello 4964. Am plecat de aici cu o masca din Commedia dell’arte pe care am dat in jur de 50 euro.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.