BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

19

July 2013

27

COMMENTS

3 sfaturi minunate de la o mama catre fiul ei

Written by , Posted in Diverse

Postul asta o sa il scriu din doua motive. primul: simt in sfarsit ca vorbele despre care o sa va spun astazi sunt extrem de adevarate. Si doi: Diana mi-a sugerat sa mai scriu si despre mama 🙂

Am avut si am o relatie buna cu mama mea. este persoana pe care o iubesc cel mai tare pe lumea asta. insa ca aproape orice relatie mama – fiu au existat mai multe divergente. E firesc sa fie asa. Nu despre asta vorbim astazi. Ci despre sfaturile pe care mama mi le-a dat pe tot parcursul anilor. De la 17 ani cand am venit in bucuresti mama avea urmatoarele replici. Le spune mereu. Si acum..cu toate ca au trecut multi ani de cand am plecat de acasa.

1. “Orice ai face…sa te gandesti mereu la mine, la familia noastra”. De fiecare data cand aud replica asta ma responsabilizez mai mult. pentru mine familia este totul. Daca imi amintesti de mama si de tatal meu..deja m-am activat instant. Si am incercat…pe cat am putut sa ma gandesc de mai multe ori inainte sa fac un lucru. Cred ca mi-a iesit de cateva ori.

2. “Sa gandesti mereu cu capul pe care il ai pe umeri”. Si de asta am tinut cont mai mereu. Am incercat sa fiu un om rational de fiecare data. Sigur ca de multe ori am gresit. Insa e firesc. Omul e supus si suspus greselii.

3. Si asta imi place cel mai tare. “Sa nu te irosesti”. Ador vorba asta. Cand eram in facultate si o auzeam des…nu prea intelegeam despre ce este vorba. apoi mama o tot repeta. “Sa iti gasesti si tu o fata..asa cum iti trebuie tie. Pe sufletul tau. Nu alerga in stanga si in dreapta. Te irosesti. Incearca sa nu faci asta. Oamenii din jur te sug de energie. Incearca sa faci o selectie. Sa ii gasesti pe cei care te incarca cu ceva. Si sa nu te irosesti. Asta este cel mai important”.

IROSÍ, irosesc, vb. IV. Tranz. și refl. A (se) consuma făcând risipă, a (se) cheltui în mod ușuratic, a (se) împrăștia în exces; a (se) pierde, a (se) risipi. ♦ Refl. (Despre oameni) A depune eforturi (mari și) inutile într-o anumită direcție.

Nu intelegeam de ce imi spune asta. Acum am inteles. Au trecut ceva ani. Este extrem de important sa gasesti omul ala alaturi de care iti doresti sa investesti. Sentimente, trairi, momente. si cand imi spunea de acest irosit…fix la asta se gandea. Alergam mult dupa cai verzi pe pereti si pierdeam esenta.

Mama vreau sa iti spun ca am inteles ce spuneai. Si am gasit omul care ma face sa nu ma irosesc. omul langa care sa construiesc. Omul care ma construieste cel mai frumos si alaturi de care vreau sa stau si sa construim. Impreuna.


27 Comments

 1. Johnny
  • Cristina
 2. Alexandra
 3. Flavia
 4. sara
 5. ileana
 6. Iraitta
 7. Andreea
 8. ionela
 9. Ioana
 10. Fantastic
 11. Ale
 12. Mihaela
 13. Raluca
 14. Mihaela Codita
 15. Bianca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.