BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

19

December 2017

0

COMMENTS

5 lucruri pe care le poti face in decembrie

Written by , Posted in Diverse

Vine o perioada in care abia asteptam sa ne adunam in sanul familiei si sa ne bucuram de cateva zile de liniste si pace la care tanjim de un an de zile. Postarea de astazi contine cateva recomandari pentru zilele care au mai ramas din 2017.

Concert la Ateneul Roman

Violonistul Alexandru Tomescu va susține un concert special de Crăciun alături de pianista Sînziana Mircea, bandoneonistul Omar Massa şi Orchestra Română de Tineret dirijată de Radu Postăvaru. Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 19,00, pe scena Ateneului Român, muzicienii vor interpreta lucrări de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla într-un program intitulat “Anotimpurile”. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. Fondurile rezultate din vânzarea biletelor sunt destinate pentru fondarea Academiei de muzică ce va avea ca sediu Casa Enescu de la Mihăileni. Mai multe detalii gasiti aici.

O masa cu prietenii

Daca aveti chef sa iesiti cu prietenii inainte de anul nou am o recomandare pentru voi. Daca va place mancarea italieneasca si vreti sa mergeti intr-un loc care arata foarte cool… pe soseaua Nordului 7-9 am dat peste Il Locale. Un restaurant cu niste preparatele si dulciuri foarte bune. Va recomand sa treceti pe acolo daca sunteti prin zona. E deschis si pe 1 ianuarie. Asta pentru cei care nu stiu ce sa faca in prima zi din an 🙂  Si inca ceva foarte important: il locul asta pot bea un delicios Ristretto Origin India de la Nespresso – cafeaua mea de acasa 🙂

O piesa de teatru

Plastic de Marius von Mayenburg se joaca pe 22 decembrie la Arcub. Si va recomand acest spectacol la fel cum va recomand interviul cu regizorul spectacolului – Theodor-Cristian Popescu.

Plastic este povestea unui cuplu in care el, medic, este dispus sa faca orice pentru a capata valoare in ochii sotiei iar ea, artist, asistenta a unui artist contemporan cunoscut, Serge Haulupa. Care este tipologia cuplului in 2017? Acest cuplu e unul care încearcă să se țină de standarde urbane corecte social și politic, așa cum îmi pare că fac tot mai mulți oameni în jurul nostru. Așteptările lor de la ei înșiși sunt tot mai mari și de aici, inevitabil, nemulțumirile. Așteptările se transformă în presiuni tot mai mari care împing treptat acest cuplu în nevroză și disfuncționalitate.

Un tur de filme

Va recomand 2 filme in tema Cracinului: Santa Swap si Paddington 2. O sa va relaxeze.

Santa Swap

Nimeni nu iubeşte Crăciunul mai mult decât Andersen, şi-n fiecare an el se străduieşte să-i ofere familiei sărbători de iarnă ideale. Cea mai importantă parte a sărbătorilor este vizita lui Moş Crăciun, dar de data aceasta nimic nu pare să se desfăşoare conform planului. Într-un costum de Moş nou-nouţ, Andersen alunecă pe gheaţă cu tot cu sania plină de cadouri, şi dă nas în nas cu Moş Crăciun cel adevărat. Cei doi se hotărăsc să facă schimb de roluri. În familia lui Moş Crăciun n-a mai existat niciodată un tâmplar, iar familia lui Andersen va avea nevoie de magia Moşului, pentru că toate cadourile au fost distruse. Andersen va redescoperi motivul pentru care iubeşte atât de mult Crăciunul, iar copiii săi se străduiesc din răsputeri să demonstreze că adevăratul Moş este fals!

Paddington 2

Cel mai simpatic ursuleţ revine în decembrie pe marile ecrane cu o nouă aventură care va încânta întreaga familie. Paddington trăieşte fericit alături de familia Brown în Windsor Gardens, unde s-a integrat de minune dăruind fericire şi marmeladă pe oriunde ajunge. În timp ce caută cadoul perfect pentru cea de-a 100 a aniversare a mătuşii Lucy, emblematicul personaj găseşte o carte unicat în anticariatul domnului Gruber şi se angajează în tot felul de activităţi pentru a strânge bani să o cumpere. Însă, atunci când cartea este furată, pentru Paddington şi familia lui devine prioritară demascarea hoţului.

Fa o fapta buna

Sustine campania de fundraising pentru construirea Spitalului Daruieste Viata – #PRIMULSPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. Cei care doresc sa ne sprijine o pot face prin mai multe modalitati:

* SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – o donatie lunara de 2 euro (campanie desfasurata doar in tara)

* donatie online, din tara sau din strainatate, pe www.bursadefericire.ro/investeste (alegeti suma: 1 actiune=10 lei, frecventa donatiilor: lunara sau o singura data, modalitatea de plata: card, paypal sau transfer, click Investeste)

* transfer bancar in contul Asociatiei Daruieste Viata: IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286 – Banca: ING Bank, sucursala Bucuresti – IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148 – Banca: ING Bank, sucursala Bucuresti

* companiile cu cifra de afaceri peste 500.000 euro pot alege sa devina Fondatori la #PRIMULSPITAL, redirectionand pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, catre Daruieste Viata, pana la 31 decembrie. Contractul de sponsorizare se poate completa online: https://www.bursadefericire.ro/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.