BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

24

December 2018

0

COMMENTS

5 lucruri pe care sa le faci neaparat daca ajungi in Laponia!

Written by , Posted in Travel

Am scris un material despre locurile minunate ale Laponiei si am promis ca revin cu inca un material in care sa va prezint cateva lucruri pe care sa le faceti daca ajungei in acest taram de vis.

Lainio snow village

Hotelul de gheata va va impresiona printr-un design unic, fiind sculptat an de an pe o tema diferita, prima constructie incepand in anul 2000. Se utilizeaza peste 1,5 milioane kg de zapada si 300.000 kg de gheata naturala pentru realizarea acestui Snow Village. Acesta dispune de aproximativ 30 camere stil igloo, fiecare avand un design unic fiind construite doar din gheata si zapada. Datorita izolarii foarte bune a zapezii, in interior este o temperatura cuprinsa intre -20C si -50C. Va puteti delecta cu un ceai traditional la barul de gheata. Printre nenumaratele sculpturi si jocuri de lumini, va puteti linisti intr-o uimitoare capela unde se oficializeaza cununii. Durata excursiei: 2 ore. Pret informativ: 75 Euro/adult, 65 Euro/copil 4-12 ani. Copii sub 4 ani: gratuit. Gasiti mai multe detalii pe paralela45.ro.

Safari la ferma de reni

Cresterea renilor reprezinta un important mijloc de trai in Laponia. Renii sunt animale semi-salbatice, ei traiesc liberi in padure si sunt adunati pentru faimoasele excursii cu reni. La ferma, proprietarul acestora are un grup atent selectionat de reni pe care i-a instruit pentru tragerea saniei, precum si pentru curse de reni. Veti face o plimbare de aproximativ 3 km. La ferma vor fi servite cafea sau ceai. Durata excursiei: 2.5 ore. Pret informativ: 85 Euro/adult; 75 Euro/copil 4-12 ani. Copii sub 4 ani gratuit.

Snowmobile safari

Daca ai ajuns in zona e obligatoriu sa facj excursia asta. Este idel pentru familiile cu copii. Adultii vor conduce snowmobilul, iar copiii ii vor insoti in sanii trase de snowmobile conduse de instructori specializati. Va veti opri intr-o zona de siguranta in care copiii vor invata sa conduca snow mobilul. La sfarsitul excursiei, inainte sa va indreptati catre Safari Club House, va asteapta o bautura calda si o gustare in fata unui foc de tabara. Pret informativ: 115 Euro/adult; 85 Euro/copil 4-12 ani. Copii sub 4 ani: gratuit. Supliment pentru utilizarea snowmobilului de catre o singura persoana: 40 Euro.

Snowmobile safari si pescuit la copca

Aceasta excursie va va arata cu adevarat natura Laponiei. Ruta acestui safari va va purta de-a lungul lacurilor inghetate si a padurilor inzapezite, asa incat va veti bucura de cele mai frumoase privelisti din jurul statiunii Levi. Amatorilor de pescuit li se va oferi posibilitatea de a sparge gheata unui lac pentru a incerca sa prinda peste la copca. Pe traseu va veti bucura de o pauza in timpul caruia puteti savura un ceai cald de fructe. Va veti intoarce la Safari Club House pe snowmobile. Distanta parcursa 25 km. Durata excursiei: 4 ore. Pret informativ: 145 Euro/adult; 115 Euro/copil 4-12 ani. Copii sub 4 ani: gratuit. Supliment pentru utilizarea snowmobilului de catre o singura persoana: 40 Euro.

Aurora Boreala

Este unul dintre cele mai frumoase fenomene ale naturii si trebuie vazuta macar o data in viata. Sanse mai mari sa o vedeti sunt daca mergeti in zonele in care apare in perioada februarie – aprilie sau septembrie – noiembrie. De asemenea trebuie mers la ceva distanta de oras, de lumina in general. Cerul trebuie sa fie senin si temperatura sa nu fie mai scazuta de -10 grade. Excusia costa 84 de euro si include transport cu masina pana pe dealul din apropierea orasului, masa la foc de tabara si bauturi calde.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.