BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

1

November 2013

5

COMMENTS

Contul de Facebook nu este al tau

Written by , Posted in Diverse

Cu toate ca avem impresia ca e ceva personal lucrurile in realitate nu stau chiar asa. Esti prieten cu colegii de la birou si cu seful? Nasol.

Daca iti place sa postezi tot felul de lucuri pe care le faci in timpul tau liber ai mare grija. Toata lumea e cu ochii pe tine. Nu doar prietenii. Prin urmare mai usor cu bozele cu tine beat prin cluburi J Cu cat esti mai deschis cu atat sansele sa superi pe cineva prinactivitatile pe care le ai sunt mai mari.

Un studiu realizat de o companie de securitate pe internet releva faptul ca 17% dintre angajatori au o problema cu faptul ca angajatii lor folosesc retelele de socializare, iar 8% dintre acestia au recunoscut ca si-au concediat salariatii din cauza comportamentului acestora de pe site-uri ca Facebook sau LinkedIn.

Prin urmare aveti mare grija ce postati pe contul vostru personal. Mai usor cu pozele care ar putea sa iti compromita imaginea, mai usor cu comentariile lasate de altii care ar putea sa te bage in belea, mai usor cu tag-urile din poze in care ai baut prea mult.

Oricat de ciudat pare…libertatea ta nu este atat de mare pe cat ai crede. Incearca sa faci niste setari care ar putea sa te ajute si incearca pe cat poti sa iti impartasesti cat mai putin experientele pe care le ai pe wall-ul personal. Te sfatuiesc sa nu postezi informatii prea personale, pe care nu vrei sa le imparti cu toata lumea si nu uita sa verifici pe profilurile prietenilor ce comentarii fac si ce fotografii posteaza care ar putea sa te prezinte in situatii compromitatoare. De asemenea este indicat sa nu comentezi aiurea la adresa altora. Poti sa le faci rau si nu in ultimul rand nu amesteca informatiile personale cu cele profesionale.

Concluzia este simpla: ai grija cu cine “te imprietenesti” pe Facebook. Reteaua de socializare este, pana la urma, un loc unde vrei sa te simti bine si nu esti obligat sa fii prieten cu colegii de munca sau, si mai periculos, cu seful. Asa ca, daca vrei sa te simti in largul tau si sa nu trebuiasca sa fii cu ochii in patru legat de ce postezi pe profilul tau, poate ca ar fi bine ca printre prietenii tai sa nu se regaseasca si colegii de la birou, daca nu ai si o relatie extraprofesionala cu ei.

Bendeac stie mai bine

“Nu mi s-a acceptat cererea rezilierii contractului. Singurele solutiii raman instanta si scrisorile catre diferite ambasade şi institutii europene. Din păcate, instantele dau decizii după ani de zile. Timp in care nu pot aparea la tv decat acceptand cenzurarea continutului show-urilor. Ceea ce nu am sa accept niciodată. Asta este situaţia. România. 2013. Stat European. Probabil ca şi aceasta postare va fi amendată de către Antena 1 cu încă 3000 de euro. Este inuman. E nedrept. E sfidător”.


5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.