BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

20

August 2014

0

COMMENTS

“Am descoperit gustul libertatii si nu prea stim ce e cu noi si ce sa facem, cum sa gestionam toata povestea asta.”

Written by , Posted in Film, Teatru

Mi se pare ca traim niste vremuri tare ciudate. Habar nu avem ce vrem. Si mi se pare ca suntem intr-o ceata mai mare ca dupa 90. Eu vad lucrurile foarte clar…dar din pacate Romania mea este complet diferita de Romania adevarata. Romania are nevoie de oameni de valoare in functii cheie. Romania are nevoie de modele adevarate. De eroi. Coposu a fost un erou din toate punctele de vedere. “Eroi” de carton ai zilelor noastre o sa se topeasca exact cum se topeste cascavalul in tigaie. Mi se pare foarte buna parerea lui Cristi Puiu despre Romania asta in care traim in momentul de fata.

“Ce as vrea sa schimb in Romania? As accelera putin. Am sentimentul ca suntem foarte tineri si imaturi in capetele noastre. Avem varsta aia nefericita cand descoperim lumea. Nu ne-am detasat inca de copilarie, de acea perioada in care existau cativa oameni care raspundeau pentru tine – parinti, bunici, unchi – si care te protejau. Am descoperit gustul libertatii si nu prea stim ce e cu noi si ce sa facem, cum sa gestionam toata povestea asta. De aici vin foarte multe: si provincialismul nostru, si instinctul extrem de primitiv si de periculos care ne impinge sa inventam tapi ispasitori. Romania este o lume foarte amestecata. Din nefericire, ne-a mai lovit si napasta banilor. Toata lumea vorbeste despre bani. Nu se poate asa ceva!” Sursa: Ziarul Metropolis.

Marina ConstantinescuMarina ConstantinescuCristi PuiuCristi Puiu

“Cea mai grea intrebare este ce-ai mai facut? Multi nu stiu ce sa raspunda. Multi nu fac nimic.” Grigore Lese.

“La Revolutie, inainte de toate, am invatat sa injuram. Dupa care, am invatat sa spunem „nu”. Am continuat sa spunem „nu” la aproape orice – privatizarii, educatiei, culturii” Marcel Iures.

“Nu mai vreau sa trancanesc. La ce foloseste? Sunt mahnit. Nici vehement si nici suparat. Mahnit. Vorbim cu totii in vant, pentru ca nimic nu se schimba. Aleg sa nu ma mai implic in societate. O fac pentru prima si ultima oara. Ceea ce traim este o telenovela. Dar nici sensul peiorativ al ideii de telenovela nu mai este suficient pentru ce traim. E o manea. De prost gust” Stefan Iordache.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.