BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

21

August 2014

0

COMMENTS

The Keeper of Lost Causes: “Cum gestionam lucrurile oribile care ni se intampla de-a lungul vietii”

Written by , Posted in Film

Camera groazei / The Keeper of Lost Causes este un thriller psihologic scandinav, adaptat de scenaristul filmului The Girl with a Dragon Tattoo dupa romanul best seller omonim scris de Jussi Adler-Olsen, in 2007. Anul trecut Camera groazei a fost pe locul 1 în box office-ul din Danemarca, iar din 29 august va fi distribuit pe ecranele romaneati de Independenta Film.

Un politist redeschide un dosar mai vechi, clasat “sinucidere”, in care victima este un celebru om politic disparut in urma cu cinci ani, in timpul unei croaziere pe mare. Despre scriitorul Jussi Adler-Olsen s-a spus ca ar fi “noul Stieg Larsson” (autorul Trilogiei Millennium).

Camera groazei / The Keeper of Lost Causes este regizat de Mikkel Norgaard (Klown), iar rolurile principale sunt interpretate de Nikolaj Lie Kaas (Angels&Demons), Fares Fares (Safe House, Zero Dark Thirty).

(Facebook Independenta Film)

Un film despre the dark side of life

Regizorul Mikkel Norgaard (40 de ani) spune despre filmul sau ca “este o poveste despre partea intunecata a vietii, despre ce se intampla cand nu poti sa te desparti de trecut si acesta te macina pe dinauntru”.

Danezul explica: “La prima vedere, este povestea unei femei care a disparut in urma cu cinci ani si a celui care in zilele noastre trebuie sa afle ce s-a intamplat de fapt atunci. Dar, mai presus de asta, este o poveste care dezvaluie cum gestionam noi lucrurile oribile care ni se intampla de-a lungul vietii, unii dintre noi fiind in stare sa le depasim, altii nu. Este un thriller care exploreaza, intr-o maniera care acum poate parea demodata, ce inseamna sa fii om. Exploreaza temerile noastre, vinovatiile, rusinea si cum reusim le depasim pe toate acestea.”

The Keeper of Lost Causes

Manifestul “Dogma” inca traieste

“In Danemarca, curentul Dogma a avut o influenta foarte mare asupra felului in care se spun povestile”, spune Mikkel Norgaard. “Cu acest film am vrut sa stapanesc imaginea ca fiind cel mai puternic instrument pentru a crea un univers. Am vrut sa conduc spectatorii prin tenebrele intunecoase ale acestei povesti si inapoi la lumina, numai prin intermediul camerei, sunetului si muzicii. Ceea ce Hitchcock ar fi numit <<cinema pur>>. Dar am vrut sa fac asta in maniera europeana.” Scenariul este adaptat de Nikolaj Arcel (A Royal Affair, The Girl with a Dragon Tattoo). Producator este Louis Vesth si Zentropa Group, casa de productie a lui Lars von Trier.

The Keeper of Lost Causes

In 2013, Camera groazei / The Keeper of Lost Causes / Kvinden i buret a fost pe locul 1 in box office-ul din Danemarca. Un al doilea film, adaptare dupa romanul Fasandræberne (2008) al lui Jussi Adler-Olsen, se filmeaza anul acesta si probabil va avea premiera in toamna. Si acesta este tot un thriller, rolurile principale fiind detinute de aceiasi doi actori: Nikolaj Lie Kaas si Fares Fares.

 

The Keeper of Lost CausesThe Keeper of Lost CausesThe Keeper of Lost Causes

Camera groazei este in Departamentul Q

The Keeper of Lost Causes spune povestea unui detectiv de politie si a asistentului sau, transferati la nou infiintatul Departament Q, o sectiune care ar trebui sa sorteze cazurile vechi, ramase nerezolvate ani de zile. Desi misiunea lor este doar de a lua in evidenta dosarele, cei doi se implica in rezolvarea unuia dintre cazuri: sinuciderea din urma cu cinci ani a unei femei, politician celebru, disparut de la bordul unui feribot, pe mare. Dosarul a fost clasat “sinucidere”, singurul martor fiind fratele victimei, o persoana cu handicap mental. Cei doi politisti nu se multumesc cu verdicitul sinuciderii si declansaza o investigatie care ii duce dincolo de fatada lumii bune din tarile scandinave.

Keeper_afis_web


No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.