BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

18

May 2016

3

COMMENTS

“Amintirea este intotdeauna un loc de intalnire.”

Written by , Posted in Bucurestiul meu, Diverse, Film

Ai trait vreodata senzatia aia cand ai dat peste un miros si brusc in minte ti-ai amintit de o intamplare, o persoana, un moment din viata ta? Ai trait vreodata senzatia cand treci pe langa scoala unde ai invatat ca daca inchizi ochii te vezi un pusti care alearga cu un ghiozdan in spate? Amintirile le poti strange doar daca le traiesti. Iar postarea de astazi despre asta vorbeste. Despre amintiri.

Era 2001, anul in care am venit la facultate in Bucuresti. Imi aduc aminte perfect momentele alea unice de studentie. Toti am trecut prin ele. Bani de la parinti, facturi mari la telefon pe care abia reuseam sa le achitam, mancat pe la fast-food in cel mai bun caz, party-uri pe la colege de grupa in capatul celalalt al Bucurestiului, exemane, sesiuni. Isabel Allende spunea o treaba foarte misto – “Amintirea este intotdeauna un loc de intalnire.” Asa este si pentru mine. Si imi amintesc cu drag de 2 persoane pe care le-am intalnit in perioada aia. Marta era colega mea de facultate cu un an mai mare, Vali era si este in continuare iubitul ei.

De oamenii astia m-am apropiat foarte mult in perioada facultatii si impreuna mergeam cam peste tot. Amandoi erau doi tineri din familii bune, cu ceva posibilitati financiare. Eu eram un baiat venit la Bucuresti in conditii bine stabilite – apartament de la tata si niste bani lunar..fix asa..sa ma descurc. Imi aduc aminte de primele filme la care am mers in perioada aia intr-un loc care la vremea aia mi se parea SF. Un loc de unde poti alege din 10 filme. Asta pentru mine la momentul ala era ceva wow. Veneam din Constanra, un oras care 6-7 ani nu a avut niciun cinematograf. Iar eu, un pasionat de filme pe stil vechi – care se bucura de fimul ala vazut in cinematograf cu popcorn si suc – suferea de lipsa acestor momente. Si uite asa, impreuna cu Vali si Marta mergeam saptamanal la filme in locul asta. Imi aduc aminte cu placere ca aici am vazut A Beautiful Mind, La pianiste, The Hours, Moulin Rouge!, In the Bedroom, Monster’s Ball sau Training Day. Pentru un om pasionat de film..locul asta era magic. Si cinematograful nu era singurul loc in care lumea are amintiri.

Toata lumea are macar o poveste legata de Bucuresti Mall. Multi au descoperit macarea de la KFC, Pizza Hut, Mc, multi au ascultat albumele preferate de la Hollywood Music and Film – locul de unde mi-am cumparat prima caseta cu Placebo, multi au luat carti de la Diverta, multi si-au cumparat haine de la Adidas pentru prima oara in locul asta, multi mergeau la cafenele fix la Mall, multi s-au cunoscut acolo si au ramas impreuna. Chiar mi-ar placea sa aud mai multe povesti din perioada 1999, 2000, 2001, 2002 momentele in care am descoperit colosul asta care pentru Romania acelor vremuri este o treaba extrem de spectaculoasa. Pe 20 mai Bucuresti Mall – Vitan se relanseaza cu un super show in premiera – primul spectacol IMAGINARIUM in aer liber, cu Loredana si invitatii sai. Intrarea este libera. Ne vedem acolo.

‪#‎ILoveBucurestiMall‬ #Imaginarium


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.