BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

5

September 2016

4

COMMENTS

“Bucurestiul inca mai poarta pe ici pe colo cate ceva din superbele povesti de altadata.” Interviu cu fotograful Octav Dragan

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Doi tineri care se saruta in fata la Unirea, barmanii, ospatarii si bucatarii de la o carciuma din Centru Vechi care ies in pauza la o tigara, apus de soare in Gara de Nord, celebrele poze cu fulgere foarte share-uite pe Facebook. Sunt doar unele dintre fotografiile realizate de Octav Dragan – unul dintre fotografii care spun povesti sincere si frumoase din Bucuresti si nu numai.

Am ales 10 fotografii de pe pagina de Facebook si l-am rugat pe Octav sa imi spuna cateva cuvinte despre fiecare fotografie dintre cele 10. La “Romania mea” azi stam de vorba cu fotografiile lui Octav Dragan 🙂 Pe Octav puteti sa il gasiti AICI.

Apus aviatiei: Singurul lucru care se termina si este frumos. Aceasta este apusul. Cat de greu este sa surprinzi un apus perfect?

Octav Dragan: “Nu, nu e greu deloc. Totul tine de momentul zilei respective. Daca ai parte de un recital al norilor, al Soarelui, restul e doar o simpla formalitate tehnica.”

apus aviatiei

Apus Gara de Nord: Gara mi se pare locul in care se spun si se traiesc multe povesti. Despartiri, regasiri, lacrimi, zambete. Fotografia asta surprinde un moment in care peroanele sunt goale. La ce va te duce gandul cand ajungi in gara si vrei sa imortalizezi un moment?

Fotografia asta imi inspira ca timpul cumva s-a oprit in loc si priveste in gol. Suna putin filosofic, dar ceasurile pe care le vedem aici cam asta imi transmit.

apus gara de nord

Apus sine gara de nord: Sinele de tren ma duc cu gandul la vieti. Vieti care se intersecteaza, care se despart. La ce te-ai gandit cand ai fotografiat sinele la apus?

Drumuri pe care milione de destine au calatorit. 

autobuz turistic calea victoriei

Autobuz turisti: Calea Victoriei este unul dintre cele mai frumoase bulevarde din lume. Ce reprezinta pentru tine Calea Victoriei si care este locul favorit din Bucuresti?

Intr-adevar. Calea Victoriei este singurul bulevardul cu adevarat rupt total din bratele epocii comuniste. De multe ori am senzatia ca in zona asta sunt intr-o alta lume. O lume frumoasa, delicata, un loc norocos. Locul favorit este chiar cel pe care l-am surprins de multe ori in imaginele mele. Cel pe care il vedeam si in aceasta.

dambovita reflexii

Dambovita reflectii: Un oras traversat de o apa este un oras romantic, plin de viata. De ce iti place Bucurestiul?

Bucurestiul inca mai poarta pe ici pe colo cate ceva din superbele povesti de altadata. Sunt bucuros cand il pot reda ca pe un basm. 

fetita calea victoriei

Fetita Calea Victoriei: La poza cu fetita de pe Calea Victoriei ai spus ca este una dintre favoritele tale. De ce?

Chiar e una dintre favoritele mele. Povestea s-a rezumat la un singur cadru. Atat a stat aplecata cu capul catre stanga, iar mai apoi umbrele ce au ramas imprimate pe zidul acela. 

foto fulgere

Foto Fulgere: E plin Facebook-ul de poze st statusuri in momentele in care ploua, fulgea, ninge. Cum ai realizat celebra poza care a rupt Facebook-ul in doua (21.000 like- peste 5000 share)?

Pai nici aici nu a fost vreo mare inginerie. Am constat ca a inceput concertul fulgerelor. Eram acasa, am montat trepiedul pe balconul garsonierei mele, am facut selectiile si am inceput sa trag. 200 de cadre la un interval de 30 de secunde (cu telecomanda), am folosit iso 100, f 5.6, 6.3. Am ales 52 de cadre dintre cele 200, 52 de cadre unde am avut fulgere si le-am suprapus in photoshop. Cam atat. 

mic curcubeu

Mic curcubeu: Curcubeul este iarasi un lucru vanat de toti care au un telefon mobil sau o camera. Cum ai realizat micul curcubeu in care se vad atat de bine cladirile Bucurestiului?

Asta e fotografie realizata din mana cu o viteza mare. 1/250, 1/320. Lumina a fost foarte buna, iar asta conteaza urias. 

serpi baneasa

Serpi Baneasa: Fotografia asta ma duce cu gandul la vizele pe care le traim. Totul in viteza, ne grabim mereu, vream sa ajungem cat mai repede. Tu cum vezi fotografia asta?

Aici chiar la asta ma gandesc si eu. E limpede ca ne aflam intr-o permanent graba, iar eu am redat nebunia in liniile astea albe si rosii. 

vrabiute romana

Vrabiute Romana: Imi place foarte tare fotografia asta. Ce crezi ca se intampla in ea?

E intersant ce se intampla in acest cadru. cineva mi-a povestit ca parintii isi educa copiii sa se descurce singuri. Ii invata sa zboare, sa manance, sa bea apa. Aici asistam la o lectie de baut apa. Vrabuita mai mare ii pune in cioc vrabiutei mai mici un strop de apa. Cam asa ceva.


4 Comments

  1. Liliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.