BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

22

January 2014

13

COMMENTS

Cand salvatorii nu sunt salvati: Concluzia unei morti anuntate.

Written by , Posted in Diverse

“Pilotii nu mor niciodata. Ei doar decoleaza,si nu se mai intorc”. Toata lumea vorbeste despre accidentul de avion in care au murit doua persoane. Cu ce am ramas dupa? Ca de fiecare data in Romania…intrebarile…rezolvarile insa nu exista. Ce paradox dubios: salvatorii ajung sa nu fie salvati. Cat de trist.

Ce am aflat dupa tragedia de luni: (mai nimic din ce nu stiam deja)

1. Transplatul de organe se face cu cel mai de rahat avion din Romania. (e cum ar juca Romania cu USA la baschet si romanii mai sunt si ciungi)

2. Cautarile s-au facut dupa ureche. Lipsa de profesionalism, de atitudine, de cojones. “Sefii de la Bucuresti s-au multumit sa paseze responsabilitatea echipelor de interventie locale. Nu s-a facut nicio coordonare de la centru, niciun responsabil de inspectorat sau din minister, nu a strans datele, cu atat mai putin sa isi asume coordonarea operatiunii de salvare.” – sursa Stirileprotv.ro

3. Oamenii care au reusit sa ii salveze sunt doi oameni simpli care au facut minuni alaturi de padurari. De ce mai platim taxe la stat daca 2 ciobani gen Ghita fac lucurile sa mearga? Unde sunt strategiile? Unde sunt specialistii? Ma intreb ce se intampla in cazul unei situatii mult mai grave: un cutremur mare, o calamitate, ceva nasol in care pot sa moara mii de oameni…daca in cazul unui accident al unui avionas habar nu avem ce e de facut?

4. Statul roman a fost salvat de 2 padurari si niste localnici inimosi care s-au miscat cum trebuie. Ministrul Radu Stroe: “Imi pare rau ca s-a intamplat in mandatul meu.” Mai e ceva de comentat?

5. Vreau niste demisii pe masa. Asa de onoare. De bun simt. Macar atat.

6. In 2 saptamani revenim la altele. Mai stie cineva cum sta treaba cu cainii comunitari? Cum sta treaba cu profesoara care cerea bani de la parinti?

7. Ideea e simpla: avionul era o rabla, oamenii aia stiau oricand ca pot sa moara…dar au facut asta pentru ca asa sunt oamenii invatati sa lucreze intr-o Romaniei in care motto-ul este unul si bun: “Las-o ba ca merge asa!”

Prietena mea Andreea Marinescu are dreptate: “Statul sa isi dea demisia zic. Toti! De la primul pana la ultimul care si-a batut joc de felul in care romanii pot fi salvati in tara lor. Sa isi gaseasca baietii astia “priceputi”. Alte meserii…sau sa invete sa fie padurari ca cei doi…”

Prietenul meu Mihai – care se pricepe la avioane spunea aseara asta: “BN2 este o ragalie de avion. Asta e un fapt. E depasit din orice punct de vedere. Cum ar veni, ia un pensionar care toata viata lui a condus bentleyuri si lamborghini in jurul lumii si pune-l sa plece cu trotineta, pe ninsoare si ceata, pana la ploiesti. A, si sa mai ia pe trotineta si 3 persoane. Eu zic ca nu ajunge. Dar asta nu inseamna ca e el prost sau trotineta stricata. Inseamna ca esti tu cretin ca l-ai trimis!”

Pentru toti cei care sunt raspunzatori as avea un singur mesaj…nu sunt cuvintele mele..ii apartin unui tip…Jim Morrison pe numele lui: “Daca pentru a trai trebuie sa te tarasti, ridica-te si mori.”


13 Comments

  1. Aly
  2. Miki
  3. Gogu Speologu
  4. mihai
  5. Laura Dobrescu
  6. rodica
  7. rodica
  8. dfx
  9. anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.