BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

7

January 2015

0

COMMENTS

“Cand toata lumea este tacuta, chiar si o singura voce devine puternica.”

Written by , Posted in Diverse

“Libertatea este sanatatea sufletului”, spunea Voltaire si amintesc de acest citat intr-o zi extrem de trista: 12 oameni au fost ucisi intr-un atac armat la sediul unui ziar din Paris. Mai mult ca niciodata aceasta postare este despre un om care lupta pentru libertate. va invit la lectura. Lectura unei carti extrem de actuale.

“Cand talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, prea putini le-au stat impotriva. Doar o tanara, Malala Yousafzai, si-a invins frica si si-a cerut dreptul la o viata libera, la educatie. Pe 9 octombrie 2012 era pe cale sa-si plateasca indrazneala cu viata. A fost impuscata in cap, in timp ce se intorcea cu autobuzul de la scoala, si era greu de crezut ca avea sa scape cu viata. A supravietuit insa, iar miracolul acesta a purtat-o din valea indepartata unde traise tocmai in Statele Unite ale Americii, la New York. Nu avea nici 16 ani cand a devenit un simbol al protestului pasnic si cea mai tanara favorita la premiul Nobel pentru pace.

Malala

“Eu sunt Malala” este povestea cutremuratoare a unei familii dezradacinate de uratenia terorismului, a luptei pentru educatia tinerelor si a curajului iesit din comun al unor parinti care-si iubesc nespus fata intr-o lume ce ofera totul fiilor.” Cartea o gasesti AICI.

Am facut o selectie de citate care ii apartin acestei femei-erou – Malala Yousafzai.

malala

  • “Imi ridic vocea nu pentru a tipa, ci pentru a ma face auzita. Nu vom putea reusi daca jumatate din noi suntem tinuti in loc.”
  • “Extremistilor le este frica de carti si pixuri, puterea educatiei ii inspaimanta. Le este frica de femei.”
  • “Mama imi spunea mereu “ascunde-ti fata, oamenii se uita la tine”. Eu raspundeam, “nu conteaza, ma uit si eu la ei”.
  • “Sta in natura omului sa nu realizam cat de important este un lucru decat atunci cand l-am pierdut. In Pakistan, cand ni s-a interzis sa mai mergem la scoala,abia atunci am realizat ca educatia este un instrument important si puternic pentru femei.”
  • “Ma intreb adesea, daca un taliban va veni la tine, ce vei face, cum vei reactiona? Daca il vei lovi cu un panof, atunci nu va mai exista nicio diferenta intre tine si taliban. Nu trebuie sa ii tratezi pe cei din jur cu cruzime, trebuie sa lupti pasnic, prin dialog si prin educatie. Trebuie sa ii explici cat de importanta este educatia si ca iti doresti educatie chiar si pentru copiii lui. “
  • “Tot ce imi doresc este sa invat si imi este frica ca nu as putea fi lasata sa fac asta.”
  • “Cred ca nu exista nicio diferenta intre un barbat si o femeie. Cred chiar ca o femeie este mai puternica decat barbatii.”
  • “Ne dam seama cat sunt de importante vocile noastre doar atunci cand nu ni se da voie sa vorbim.”

eu-sunt-malala


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.