BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

27

September 2018

1

COMMENTS

Cand tu traiesti o drama ca a intarziat Uber-ul 3 minute…altii chiar o traiesc

Written by , Posted in Diverse

Pe la inceputul lunii Mai primesc un telefon de la Crina Semciuc. “Niste oameni cu probleme mari au nevoie de ajutor. Te bagi?” Am zis “DA” pana sa aud finalul frazei. Si uite asa am aflat de Swimathon si de oamenii astia care se numesc Asociatia Climb Again. Pe 30 iunie la bazin la Dinamo eram alaturi de Ana Popescu, Vlad Negoitescu si Baris Aktas in echipa care a dat 40 de bazine. Cam cat am inotat adunat pana la varsta asta.

“40 de bazine in 4 oameni am bagat la @Swimathon Bucuresti. Asta e chiar o experienta. Sa scoti din tine tot ce e mai bun pentru o cauza nobila. Sunt mandru de echipa mea. Trupa de soc si groaza a strans aproape 4000 de lei. Mesajul pentu voi ramane acelasi. Mi-ar placea cat mai multi oameni din lista de prieteni sa doneze 2 euro prin SMS cu textul VAD la 8844 pentru ridicarea unui centru de terapie prin escalada pentru nevazatori. #swimathon2018″

Asta era mesajul pe care l-am postat la final. Incantat ca am dus pana la capat misiunea si ca am strans niste bani pentru acesti oameni care fac lucruri minunate. Ma suna Codin si ma intreaba despre ei cateva lucruri. “Vreau sa ii ajut. Sa imi dai un numar de telefon si merg acolo.” La cateva zile posteaza unul dintre cele mai misto texte ever. O sa il las mai jos. Un text cu 5000 share, 15.000 de oameni care au dat like la postare si foarte multe mesaje la 8844.

Acum o sa va dau vestea buna: S-a deschis Centrul Climb Again, primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități din România.

Asociația Climb Again deschide Centrul Climb Again, primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu dizabilități din România. Evenimentul de lansare a avut loc miercuri, 26 septembrie, ora 15.00 la sediul centrului din Șoseaua Berceni, numărul 8.

Centru Climb Again va găzdui o sală de escaladă și aventură, săli de antrenament și spații de terapie pentru beneficiari. Echipa Climb Again reunește specialiști din mai multe domenii care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive, copiii se bucură de sprijin psihologic și terapeutic, precum și de coaching pentru o mai bună integrare socială.

Ca urmare a deschiderii centrului Climb Again, capacitatea operațională a asociației va crește semnificativ, urmând ca un număr de 2000 de copii cu deficiențe să beneficieze anual de sprijin terapeutic integrativ, de zece ori mai mult față de perioada anterioară deschiderii centrului.

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de  Alpinism și Escaladă (FRAE). Încă din 2014, Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari și-au reconfigurat stilul de viață și au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiți să-și găsească un job, de tinerii nevăzători care și-au învins jena de a ieși în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanță la competiții naționale și internaționale de paraclimbing.

”Misiunea Climb Again este să ofere o viață normală persoanelor cu dizabilități. Ce înseamnă o viață normală? Înseamnă o viață în care au șansa să își atingă propriul potențial, la fel cum o au și persoanele fără dizabilități. Punem foarte mare accent pe abilitățile care îi ajută pe copii să aibă o viață independentă și să se integreze cu normă întreagă în societate.”, spune Claudiu Miu, fondator și președinte al asociației Climb Again și campion balcanic la escaladă.

Centrul Climb Again a devenit posibil datorită partenerului principal – Kaufland – dar si cu sprijinul celorlalte companii partenere și a miilor de donatori individuali care au participat în campania ”Pune-te în ochii lor”, desfășurată în această vară.

”Am fost copleșiți de ajutorul pe care l-am primit și dezvoltăm în continuare proiecte pe măsura încrederii care ni s-a acordat. Am înființat și un număr pentru donații recurente de 2 euro/ lună cu un SMS cu textul VEZI la 8844. Cinci astfel de SMS-uri asigură o ședință gratuită de terapie pentru un copil.” a mai declarat Claudiu Miu, care va spune întreaga poveste a aventurii Climb Again la lansarea de miercuri.

P.S. Pe 25 Mai l-am cunoscut pe Razvan. Un pusti de 21 de ani care mi-a dat o lectie de viata. Este pasionat de sport si face escalada de performanta. Este serios, dedicat la antrenamente, are rabdare si explica pe intelesul pustilor mici nevazatori cum se face performanta. Mi-a explicat cum poate un nevazator sa fie independent prin Bucuresti si cat de bine se descurca prin oras. Mi-ar placea cat mai multi oameni din lista de prieteni sa doneze 2 euro prin SMS cu textul VAD la 8844.


1 Comment

  1. Corina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.