BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

16

August 2015

3

COMMENTS

“Cautarea iubirii te va duce mai departe decat ti-ai fi imaginat vreodata.”

Written by , Posted in Film

Exista momente in viata cand ti se pare ca nu ai facut ceva ce simteai ca merita sa faci. Apoi regreti ca nu ai facut si cu aia ramai. Cu regretul…care in final nu te ajuta cu nimic. Daca in viata ta apare cineva si te cheama in lumea lui…daca nu o sa mergi acolo, in lumea aia, o sa te intrebi toata viata “ce ar fi fost daca”?

E vorba unui prieten foarte bun si chiar cred cu tarie in ea: “Mai bine regreti ceva ce ai facut decat ceea ce ai fi putut face si nu ai facut.” Nu vreau sa generalizati. Nu este vorba despre orice lucru.  Din cate am citit regretele privind actiunile realizate gresit sunt mai putin dureroase pe termen lung decat cele legate de lipsa de actiune. Exista 2 tipuri de regret: cele legate de actiuni, bazate pe ceva ce deja s-a intamplat, si regretele legate de lipsa de actiune, o dorinta care nu a fost concretizata si a lasat urmari. Dar despre asta o sa vorbim alta data. Povestea e simpla: pustiul de 18 ani ani care termina in curand liceul, care are 2 prieteni care ii seamna, care nu este deloc popular si care traieste mereu cu gandul la vecina si cea mai populara tipa din liceu.

Paper Towns, Oraşe de hârti

Povestea lui Quentin este despre dragoste…asa cum o intelege si o traieste un copil de 18 ani. Intens, puternic si pur. Margo este o tipa cool, misterioasa, foarte frumoasa si neinteleasa. O tipa populara care nu stie unde ii este locul..si il cauta. Si cand crede ca il gaseste pleaca imediat n alta directei. Quentin isi traieste copilaria alaturi de Margo..dar in momentul in care cei doi sunt la liceu drumurile se despart. Si se unesc iar intr-o noapte in care Margo are nevoie de Quentin. Firesc…ca doar nu se putea sa fie invers 🙂

“- E frumos.
– E un oras de hartie. Case de hartie si oameni de hartie. Totul e mai urat cand te uiti de aproape.
– Nu si tu.”

Paper Towns, Oraşe de hârti

Paper Towns nu este o carte/film despre o dragoste neimparasita. Paper Towns este despre momentele care chiar conteaza. Despre amintirile care raman intiparite acolo intr-un sertar in creier si in inima. Paper Towns este despre emotie, despre copilarie, despre devotament si despre altruism. Paper Towns este despre calatoria la care toti visam la 18 ani, despre momentul in care credeam ca lumea se termina pentru ca terimam liceul, colegii si prietenii dispareau…marea iubire era o fata neinteleasa, parintii credeam ca nu ne sunt alaturi, etc.

Paper Towns este mometul in care ne descoperim pe noi, descoperim calitarile pe care le avem si descoperim lucrurile bune si rele care pot iesi din noi. Paper Towns este depspre prietenie si despre loialitate, despre fata perfecta care in esenta era doar in mintea noastra.

Paper Towns, Oraşe de hârtie

Paper Towns este despre filmele pe care ni me facem noi in capul nostru si despre momentele in care suntem treziti la realitate. Paper Towns este despre omul de care ne indragostim si caruia ii atribuim o tona de calitati pe care nu le are. Paper Towns este despre cum sunt vedem noi oamenii si cum sunt ei in realitate, despre maturizare si despre lucrurile frumoase care se intampla in jurul nostru…si pentru care de multe ori nu avem timp…sa ne oprim si sa le observam. Paper Towns este despre ceea ce inseamna in esenta adevarata prietenie si adevarata iubire. Paper Towns este despre asumarea riscurilor, despre momentul in care nu trebuie sa mai fim prudenti si trebuie sa riscam. Paper Towns este despre depasirea zonei noastre de confort. Paper Towns este despre miracole.

John Green – “Orase de hartie” Cartea o gasiti aici. Filmul este deja in cinematografe. Programul il gasesti aici.

Paper Towns, Oraşe de hârti


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.