BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

14

September 2016

0

COMMENTS

Cea mai buna solutie atunci cand intreaga familie foloseste apa casei simultan

Written by , Posted in Diverse

Pe bune daca momentul asta despre care o sa vorbesc in postarea de astazi nu este unul dintre cele mai enervante care ti se pot intampla pe parcursul zilei cat esti acasa. Ajungi de la o intalnire, sala, birou, job, etc acasa si primul lucru pe care vrei sa il faci este sa fugi sub dus…singur precum Chisu 🙂 si sa te refresh-uiesti.

In timp ce tu faci dus, in bucatarie, iubita ta spala vase. Aparent nu exista nicio legatura intre cele doua procese. Aparent. E ca in povestea aia in care se spune ca bataile aripilor unui fluture intr-un loc din lumea asta poate produce un cutremur in cealalata parte a globului. Edward Lorenz stie mai multe despre treaba asta. Revenind. Momentul in care iubita spala vasele se poate sa te afecteze si pe tine. Care faci linistit un dus in baie.Cati dintre voi ati avut această neplacută experienta in timpul dusului? Am dat peste o treaba extrem de inteligenta. O baterie de cada cu termostat care este foarte, foarte misto. Bateria asta reactioneaza in 0,3 secunde cand vede ca ceva nu e in regula cu temperatura apei. Garanteaza ca atunci cand o persoana din alta zona a casei actioneaza un robinet sau trage apa la toaletă in timp ce eu folosesc dusul, temperatura apei de dus nu va fi afectata. Am incercat pe pielea mea bateria asta minune si este o mare gaselita. Asa ca sa iti tot doresti sa spele iubita ta vasele in timp ce tu faci linistit dus.

img_1545img_1544

Pe langa treaba asta mai exista niste chestii misto pe care le are bateria asta minune de la Grohe. O supapa de dus cu termostat care combina apa rece si apa calda la temperatura selectata si asigura mentinerea constanta a temperaturii apei pe durata dusului. Plus inca una tare: poti sa opresti apa in timpul dusului pentru aplicarea samponului pe par, apoi repornesti dusul si apa va curge la aceeasi temperatura.

Selectarea temperaturii este o treaba care se face foarte simplu datorita discurilor ceramice din interior manerelor supapei. Bateria asta este buna pentru ca are un sistem care nu permite incalzirea corpului bateriei – adica nu te arzi la mana daca pui mana pe partea metalica – e foarta buna treaba asta mai ales la copii. Functia termostatului in cazul unei familii formate din mai multe persoane este inevitabila utilizarea simultana a apei in mai multe incaperi, acest lucru ducand adesea la variatii de presiune si temperatura in instalatiile sanitare.In acesta situatie, termostatul actioneaza in functie de modificarile survenite pentru a mentine presiune si temperatura la un nivel stabil.

img_1542img_1541

Avantajele unui termostat. Temperatura selectata este stabilita intr-o fractiune de secunda si mentinuta,eliminandu-se astfel posibilitatea oparirii. Reactia rapida a termostatului permite stabilirea parametrilor, fara a necesita reglaje redundante, limitandu-se astfel consumul de apa. Pe langa asta mai exista o treaba foarte misto – se numeste EcoJoy si este vorba despre o tehnologie integrata de economisire a apei. Bateria se monteaza foarte usor pe perete  – la mine a durat cateva minute. Mai multe detalii gasiti AICI.

Ce este oare o baterie cu termostat si ce face ea mai exact? Ce face ca bateriile Grohe sa fie sigure pentru copii și ce este tehnologia Grohe TurboStat®? Clipurile de mai jos o sa va lamureasca:

Foto: Siluk


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.