BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

16

May 2018

2

COMMENTS

Cea mai frumoasa librarie din lume

Written by , Posted in Travel

Venetia le are pe toate cand vine vorba de arta. Bienale de arta contemporana, de arhitectura, teatru, dans, muzica si unul dintre cele mai importante festivale de film din lume. Am fost de 3 ori pana acum in Venetia si de fiecare data descopar locuri noi. De data asta o sa va vorbesc despre cea mai frumoasa librarie in care am calcat vreodata.

O gondola in marime naturala plina de carti fix in mijlocul unei incaperi plina ochi de carti, vederi, afise, calendare, carti postale – asa arata Libraria Aqua Alta din Venetia. Este una dintre cele mai originale din lume si gazduieste o enorma colectie de carti. Aproape ca nu te mai vezi om cu om de cat de multe carti se afla in locul asta minunat. Cred ca este vorba despre cateva mii de titluri. Cele mai multe in limba italiana cum e si firesc sa fie. De la carti foarte vechi, afise vechi cu Venetia pana la carti noi noute. Aici le gasesti pe toate. Cartile se revarsa peste tot. Cat vezi cu ochii. In cazi, in gondola si tot felul de obiecte rezistente la apa. Pana si afara unde este amenajat un loc pentru lectura si pentru o fotografie de Instragram care sa iti aminteasca de locul asta superb.

Proprietarul librariei este Luigi Frizzo care este celebru si apare in o gramada de fotografii alaturi pisicile sale la fel de celebre. Luigi Frizzo poarta cizme de cauciuc si este nevoit sa isi transfere cartile de pe podea pe lazi si rafturi mai inalte in timpul inundatiilor regulate. “Veneția este inundată. Oamenii merg pe străzi prin apa de 30-60 centimetri și clădirile sunt cu ieșirile astupate. Dar Libreria Acqua Alta este încă deschisă pentru cumpărători.” Justine Kibler – ziarist (noiembrie 2013)

Din acest loc extrem de unic si de sarmant nu aveti cum sa nu plecati cu o amintire. Fie ca este vorba de o carte, o vedere, o fotografie cu Venetia, o carte postala sau un vinil cu muzica italieneasca.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.