BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

15

May 2018

0

COMMENTS

5 filme pentru copii si adolescenti

Written by , Posted in Film

Am tot scris despre filme pentru oameni mari. Postarea de astazi este pentru cei mici. Anunt cu deosebita placere ca in aceasta perioada am o recomandare pentru cei tineri.

Up in the Sky / Printre stele – 18 May @ 10:00 am – 12:00 pm Free

Country / Ţară: Suedia
Director / Regizor: Peter Lennstrand
Time / Durată: 82′
Age recommended / Vârstă recomandată: grădiniţă, clasele I-IV – Program si rezervari AICI

Dublat în română.

Cel mai bun film pentru copii – Zurich 2017, în competiția Generation Kplus – Berlinale 2017

“Nu există polițiști în spațiu. Nu există reguli. Și părinții nu trebuie să muncească tot timpul. Cel puțin nu când e ziua ta.” Pottan ar trebui să își petreacă vacanța la o fermă de ponei, dar părinții ei, care sunt mereu ocupați își lasă din greșeală fiica de 8 ani la o curte de reciclare.

După o scurtă discuție, bizarii locuitori ai curții se decid să o primească pe fată și astfel, aceasta devine parte a unei misiuni spațiale secrete. Cu toții sunt siguri că acolo sus vor găsi comori nemaivăzute și li se vor împlini toate visurile. Păpușile de mărimea oamenilor ale regizorului Petter Lennstrand sunt deja bine cunoscute de către suedezi, în filmul lui de debut, personajele îndrăznețe, neconvenționale spun o poveste despre prietenie și despre importanța lucrurilor aparent neînsemnate.

KINOdiseea este cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est, membru al ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii). Copii, părinți, bunici, profesori, cinefili – cu toții sunt așteptați să urmărească cele mai bune filme educative de artă. La București, vor putea fi văzute peste 30 lungmetraje și 80 scurtmetraje din toată lumea, împărțițe în 9 secțiuni competiționale, prezidate de jurii internaționale formate din profesioniști din industria filmului, copii și adolescenți. 95% dintre filme sunt prezentate în premieră în Europa de Sud-Est și România.

SPIRITED AWAY / CĂLĂTORIA LUI CHIHIRO

Country / Ţară: Japonia
Director / Regizor: Hayao Miyazaki, Kirk Wise
Time / Durată: 125′
Age recommended / Vârstă recomandată: clasele V-VIII – Program si rezervari AICI

Premiul Oscar pentru cea mai bună animație – 2003, Ursul de aur – Berlin 2002, Premiul pentru cel mai bun film asiatic – Hong Kong film awards 2002

Un film de aventură fantastic ca niciun altul, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi.

Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba. Părinții săi fiind captivi și Yubaba hotărâtă să îi țină sclavi pentru totdeauna, Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să-și depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în povești, pentru libertatea familiei ei.

THE BIG BAD FOX / VULPEA CEA MARE ŞI REA ŞI ALTE POVEŞTI

(Out of competition)

Country / Ţară: Franţa
Director / Regizor: Benjamin Renner, Patrick Imbert
Time / Durată: 83′
Age recommended / Vârstă recomandată: grădiniţă, clasele I-IV – Program si rezervari AICI

Dublat în română.

Oricine crede că la țară e liniște și pace se înșală amarnic. Aici găsim animale foarte agitate, o vulpe care crede că e cocoș, un iepure care se comportă ca o barză și o rață care vrea să îl înlocuiască pe Moș Crăciun. Dacă vrei o vacanță liniștită, nu e acesta locul potrivit.

OWLS AND MICE / BUFNIŢE ŞI ŞORICEI

Country / Ţară: Olanda
Director / Regizor: Simone van Dusseldorp
Time / Durată: 80′
Age recommended / Vârstă recomandată: grădiniţă, clasele I-IV – Program si rezervari AICI

Dublat în română.

Meral (8) tocmai s-a mutat într-un oraș nou. Ea încearcă să-și facă noi prieteni la școală înainte de tabăra de toamnă, acest lucru însă e mai greu decât pare. Acasă se împrietenește cu un șoricel care locuiește în noua ei cameră, pe care îl numește Peepeep. Ca părinții ei să nu cumva să îl omoare cât ea e plecată, aceasta îl ia pe Peepeep cu ea. Mulțumită șoricelului, Meral își face neașteptat noi prieteni. Când o bufniță prinde șoricelul, Meral dă vina pe noii ei prieteni. Abia când aceștia pleacă în sălbăticie să recupereze rămășițele lui Peepeep, Meral înțelege ce este prietenia adevărată.

THE GIRL DOWN LOCH ÄNZI / FATA DIN LOCH ÄNZI

Country / Ţară: Elveţia
Director / Regizor: Alice Schmid
Time / Durată: 87′
Age recommended / Vârstă recomandată: clasele VI-VIII – Program si rezervari AICI

În competiția Best International Documentary – Hot Docs Canadian International Documentary Festival

O legendă a unei fete captive într-un mic canion din munții Elveției îi vrăjește pe toți locuitorii zonei. Pentru Laura, o fetiță de 12 ani, legenda a devenit o adevărată obsesie. Aceasta își petrece zilele simțindu-se izolată de familia ei și de comunitatea în care trăiește, notându-și gândurile și emoțiile de zi cu zi în jurnalul ei. Un nou băiat în oraș îi schimbă rutina, Laura găsind în el un prieten cu care poate să împărtășească sentimente dar și curiozitatea ei despre secretul care se ascunde în prăpăstii. După ce acesta pleacă, ea își face curaj să exploreze misteriosul loc de una singură.

O poveste deosebită pe de-o parte, un tablou despre maturizare pe de altă parte, “The Girl Down Loch Änzi” este o imagine frumoasă despre poveștile pe care ni le spunem singuri ca să ne găsim locul în lume și conexiunile pe care le căutăm cu oamenii și misterele din jurul nostru.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.