BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

18

March 2021

1

COMMENTS

Cel mai amplu proiect de dezvoltare din Romania

Written by , Posted in Diverse

Un popor fara cultura e mai usor de manipulat. Plecand de la treaba asta o sa vorbesc un pic despre ce imi lipseste foarte mult de la acest oras in care locuiesc. Sunt subiectiv si cred cu tarie ca nu sunt singurul om care isi doreste un Bucuresti asa cum este o capitala civilizata din Europa. Au fost ani de zile in care mergeam afara pentru festivaluri de muzica, pentru concerte in sali facute pentru asta. Si acum imi amintesc un concert Placebo la care am fost in 2009 in Treptow Arena. O arena cu o capacitate de 7500 de locuri minunata pentru concerte.

Si e plina Europa de astfel de sali de concerte. Si aici Bucurestiul mai are de invatat. Ne uitam la Cluj si vedem ca se poate. Vedem ca acolo oamenii au facut o sala de sport care se preteaza la concerte si tot felul de evenimente de gen. 

Am fost si sunt un mare admirator al lui Enescu. Dupa ce am inceput sa citesc mai mult despre el si sa am ocazia sa vad locurile prin care a locuit am devenit si mai mare fan. In 2019 am vizitat Conacul Tescani, Casa Memoriala „George Enescu” din Mihaileni, Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi si casa de la Sinaia. Am ramas fascinat de simplitatea si geniul lui Enescu si m-am gandit de foarte multe ori la Festivalul Enescu si la o intrare in normalitate in ceea ce priveste latura asta culturala. Si aici ma refer la o sala de concerte din 2021. Bucurestiul are nevoie de o sala de concerte civilizata. O sala unde sa poti merge la un concert si sa te bucuri de experienta unui concert. Asa ca mi-ar placea ca noua Sala Polivalenta – care urmeaza sa se construiasca in zona Romexpo – sa prinda contur cat mai curand. Ultimele experiente de la Romexpo au fost de nepovestit. Totul este invechit, este o incropeala romaneasca 100%. Si da…mi-ar placea ca zona aia sa arate ca in anii pe care ii traim.

Am tot prins discutii despre regenerarea platformei Romexpo, unde s-au tinut inainte mari expozitii, targuri si chiar festivaluri. Am ceva amintiri frumoase de la Bestfest din perioada cand exista acest festival. Bine…amintirile sunt placute datorita trupelor si artistilor vazuti…nu datorita locului de desfasurare sau a conditiilor de desfasurare ale festivalului. Mi se pare ca este un loc care de multa vreme trebuia regandit. Trebuia sa vina vremea in care cineva sa vorbeasca si sa faca ceva cu acest loc. Din ce am vazut si am citit, acest proiect pare sa fie unul care sa creeze ceva bun pentru Bucuresti. Si aici ma refer la o sala multifunctionala pentru evenimente culturale, sportive si artistice, dar si un nou complex expozitional, un muzeu de arta dedicat lui Constantin Brancusi, un parc si o zona de recreere, un centru de business, un hotel de 5 stele, o piata pentru producatorii locali (tip Fresh Market), cel mai mare spatiu de tip co-working, o parcare cu 12.000 de locuri si posibilitatea ca 32.000 de oameni sa aiba locuri de munca. Pe langa discutiile aferente…ca la asta ne pricepem cel mai bine…un lucru e sigur…personal imi doresc ca zona aia sa se schimbe…asta pentru ca ce e acum acolo e de anii 90.

Chiar mi-ar placea ca zona aia sa arate occidental, sa aiba o utilitate, sa pot merge acolo la concerte, la evenimente, sa se organizeze conferinte, sa punem Bucurestiul pe o harta a oraselor civilizate din Europa. 

In 2018 am fost la ISH Frankfurt – cel mai important targ international dedicat managementului apei si energiei in domeniul constructiilor si am ramas impresionat de acel spatiu, de cata lume era acolo…ca sa nu mai vorbim despre infrastructura si cat de pregatit era orasul pentru un astfel de targ. De ce sa nu avem asa ceva si in Bucuresti? Pe langa cele mentionate mai sus, oamenii vin cu noi solutii de modernizare a infrastructurii si de fluidizare a traficului: cresterea de conectivitate a retelei prin crearea de noi artere, largirea unor benzi de circulatie, piste de bicicleta si funcțiuni pentru sustinerea mobilitatii urbane. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe https://www.noulromexpo.ro/site


1 Comment

  1. Andreea M

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.