BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

20

May 2014

3

COMMENTS

Cel mai cool loc din Centrul Vechi

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Exista cativa barbati in lume al caror stil a creat o adevarata isterie in randul femeilor, fiind copiati de milioane de barbati. Barbati care si acum sunt dati exemplu pentru stilul pe care il aveau. Daca aveam pe blog o sectiune Style Icon incepeam inevitabil cu 2 nume: Marlon Brando si  James Dean.

Am in minte afisul de la The Wild One cu Brando pe motor. Azi vorbim despre povestea unui brand. Un brand care a devenit celebru si datorita lui Brando.

In 1913 Irving Schott, fiu de imigrant rus, alaturi de fratele sau  Jack Schott, creaza intr-un subsol din New York, Schott Bros – un brand care producea prima geaca de piele. Cei doi isi incep treaba de jos…vand din usa in usa propriile produse in partea de est a celebrului cartier Manhattan.

Marlon Brando

In 1928 produc celebra geaca de motor Perfecto care costa 5,50 dolari. In 1954 Marlon Brando poarta geaca Schott Perfecto in celebrul film “The Wild Ones“. La scurt timp dupa aparitia in film modelul a fost interzis in scoli pentru ca avea un aer care amintea de gangsteri. In 1955 geaca Perfecto ajunge la mare moda – asta dupa ce James Dean poarta respectiva geaca.

James Byron Dean

In 1974 ajunge si mai celebra – asta dupa ce membrii trupei Ramones apar imbracati in geaca Perfecto. Succesul continua, in 1975 Bruce Springsteen lanseaza celebrul album “Born to Run” si apare pe coperta imbracat in geaca Perfecto.

RamonesElvisPerfecto

Rand pe rand, artisti ca ElvisJoan Jett, Madonna, Iggy Pop, Keith Richard sau The Sex Pistols poarta celebra geaca. In zilele noastre geaca este la mare moda: este purtata de Jay-Z, Rihanna, Kate Moss, John Travolta, Kristen Stewart, Lady Gaga, Robert Downey Junior sau Robert Pattinson.

Bruce SpringsteenMadonnaIggy-PopRobert-DowneyRobert PattinsonLady GagaJay ZKate Moss

Pe Schott NYC, inventatorii “gecii de aviator” din piele si ai „gecii de motor” poti sa ii gasesti in Romania la KALA Koncept – un loc in plin centrul Bucurestiului (strada Selari 4, Centrul Istoric).

KALA Koncept este primul „concept store” dintr-o poveste menita sa atraga oamenii prin design si atitudine.

La KALA Koncept poti sa vezi cum arata o alta viziune asupra ceasurilor, SevenFriday, ofera alternativa unui ceas cu design atipic, tot aici poti sa descoperi Qlocktwo, primul si singurul ceas din lume care indica timpul cu ajutorul cuvintelor.

Povestea libertatiii continua cu marca Qwstion, un producator elvetian de genti cu personalitate puternica, Rivieras, poate cei mai apreciati creatori de pantofi de vara ai momentului si Tissot, un exponent al traditiei elvetiene in lumea ceasurilor.


3 Comments

  1. George

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.