BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

5

October 2016

1

COMMENTS

Cel mai frumos experiment social pe care l-am vazut in ultima vreme

Written by , Posted in Diverse

“Este atât de mult vacarm în lumea zilei de azi și de aceea este cu atât mai important să ținem aproape de dragoste și tandrețe.” Sunt vorbele lui Robert Montgomery, ambasadorul global Julius Meinl ce-și scrie sentimentele pe străzile Londrei.

Omul povestește cum și-a întâlnit sufletul pereche, Greta, prin poezie. Și de când s-a petrecut aceasta, inimile lor nu au încetat să rimeze.

”Noi chiar ne-am cunoscut printr-o poezie. Era un salon de duminică dupămasă, în Ivy Club din Londra. Se întâmpla o dată pe lună și deseori erau invitați poeți pentru a recita. Am citit poezii acolo duminica iar custodele m-a rugat să scriu o poezie pentru a fi citită de următorul poet la salonul din luna următoare. Greta a fost poetul lunii următoare și a citit poezia mea, “The Agnostics Grace” care începe cu versul ”God is scilence…”. Acestă poezie a fost primul fel în care ea m-a cunoscut… A citit poezia înainte să-mi vadă chipul. De prima dată când am fost în apartamentul ei am văzut că avea poezia mea înrămată pe peretele bucătăriei ei, și acum este tot acolo – noi locuim și acum în acel apartament împreună cu copilul nostru, Lorca, în vârstă de 8 ani.”

4

Mi se pare una dintre cele mai cool idei pe care le-am vazut in ultima vreme. Sa incurajezi oamenii sa isi spune ce simt. Sa uite de agitatia de la birou, de ala mic, de nervii din trafic, de tot…si sa isi spuna unul altuia ce simt. Mi foarte tare sa faci o zi pentru asta. O zi in care sa nu uiti sa ii spui “Te iubesc” persoanei de langa tine…prin versuri.

Poezia devine monedă de schimb încă o dată în acest an, de această dată cu ajutorul iubirii. Proiectul – manifest Julius Meinl continuă cu o nouă provocare: un experiment social unic, de Ziua Internațională a Cafelei. Pe 1 octombrie, românii au fost invitați să scrie poezie în doi și să dea frâu liber sentimentelor într-un mod creativ, cu ajutorul versurilor.

img_2301

1 din 5 oameni a spus ultima dată partenerului “Te iubesc” acum mai bine de un an, în timp ce 1 din 10 acum mai mult de jumătate de deceniu, conform unui sondaj realizat de Julius Meinl. Sondajul a fost realizat odată cu planurile brandului de a lansa “Poezie în doi”, o inițiativă care încearcă să transceandă conexiunile superficiale și să reconecteze îndrăgostiții prin intermediul poeziei.

Ca răspuns, Julius Meinl a gandit un experiment social unic, de Ziua Internațională a Cafelei. Începând cu 15 septembrie, românii au fost invitati sa viziteze www.meinl.ro  și să își înlocuiască  actuala poză de profil de Facebook cu o “poezie de profil” (folosind aplicația special concepută în acest sens) pentru a-și lăsa adevăratele sentimente să iasă la iveală. În schimbul acestui gest, sâmbătă, 1 octombrie, pe baza dovezii „poeziei de profil”, Julius Meinl a recompensat cuplurile cu o cafea, în toate locațiile partenere din țară.

Rezultatul este fabulos: peste 5500 de indragostiti au participat la acest proiect pe 1 octombrie.

Pe 27 septembrie am fost invitat, impreuna cu Diana, la Hard Rock Café la un eveniment tare misto. Am trimis o poezie care ne reprezinta si trupa Compania 7 (Official Fan Page) & Oana Pușcatu au pus pe muzica sau au recitat poezia respectiva. Eu am ales o poezie scrisa de Serghei Esenin – poetul preferat al meu si al tatalui meu. Poezia se numeste “Focul vanat” si o canta tata la pian mamei mele. Acum eu am dedicat poezia asta Dianei. Mi s-a parut cea mai potrivita alegere 🙂

Focul vânăt 

Focul vânăt e gonit de vânt,
Zările-au uitat să mă mai doară…
De iubire-ntâia oară cânt,
La scandal renunţ întâia oară.
Am fost crâng părăginit pe loc,
La femei şi vodcă dam năvală.
Nu-mi mai place azi să beau, să joc,
Să-mi pierd viaţa fără socoteală.
E de-ajuns să te privesc tăcut,
Să-ţi văd ochii plini de tot înaltul,
Ca uitand întregul tău trecut,
Tu să nu mai poţi pleca la altul

Tu – mers gingaş, tu, surâsul meu,
Dac-ai şti, cu inima-i pustie,
Cum poate iubi un derbedeu
Şi cât poate de supus să-ţi fie.
Cârciumile le-aş uita pe veci,
N-aş mai şti nici versul ce înseamnă,
De-aş atinge aceste braţe reci
Şi-al tău păr ca floarea cea de toamnă.

Veşnic te-aş urma pe-acest pământ,
Depărtarea mi-ar părea uşoară…
De iubire-ntâia oară cânt,
La scandal renunţ întâia oară.

#PoetryForChange #MeetWithAPoem


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.