BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

7

June 2020

3

COMMENTS

Cele mai cool graffiti din Bucuresti

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Arta urbana a castigat in ultimii ani din ce in ce mai multi adepti. Orasele colorate de oamenii care deseneaza peretii in culori sunt la mare cautare in randul turistilor. Se intampla asta cu orase precum Berlin, Barcelona, Praga, Lisabona, Milano sau Londra. Bucurestiul este un oras care are nevoie de multe, este un oras misto, dar caruia ii lipsesc o gramada de chestii. Graffiti-ul cu siguranta nu-I lipseste.” Sunt cuvintele unuia dintre cei mai cunoscuti artisti de la noi – Cage de la Sweet Damage Crew.

Postarea de astazi este o calatorie prin Bucurestiul colorat, Bucurestiul ala viu pe care il vedem pe Instagram, Bucurestiul ala care ne place. Ala care exista si pentru ca unii oameni investesc in asta. glo este unul dintre ei. Chiar anul trecut am asistat la 2 evenimente glo la fostul restaurant Cina – unul mega cool in care un artist a realizat un live graffiti chiar in locul unde se afla unele dintre cele mai celebre lucrari din Bucuresti, realizate de Sinboy si de Pisica Patrata prin anii 2000.

Zidul Berceniului

Aici vorbim despre cel mai nou si mai fresh graffiti din oras. Un gard imens din Berceni a devenit un loc foarte cool in oras dupa ce baietii de la Sweet Damage Crew l-au desenat in acest an. O sa va placa tare ce o sa vedeti.

Frumoasa adormită din grădina maicii

“Frumoasa adormită din grădina maicii domnului e evident România prădată de proprii ei oameni care o vând bucată cu bucată marilor corporații exploatatoare. Poate pădurarul ar reprezenta un posibil prinț, făt frumos care să o trezească din adormirea în care zace. Dar prințul pădurar primește un glonț, în loc de o decorare. Are o mică găurică în zona inimii.” Lucrarea este realizata de Irlo și Kero, doi dintre pionierii scenei locale de street art și graffiti.

Bird of Freedom Paradise by Okuda in Bucharest

Pictura murală din București face parte dintr-un proiect mai amplu “Murales para la Libertad” (Ziduri pentru Libertate) al ambasadelor Spaniei din Budapesta, Sofia și București. În toate aceste orașe au fost create picturi murale care să păstreze vie memoria diplomaților spanioli care au încercat să împuțineze numărul victimelor Holocaustului

Strada Arthur Verona

Una dintre cele mai colorate strazi din Bucuresti. Asta pentru ca la fiecare inceput de vara in cadrul Street Delivery București mai multi artisti coloreaza strada. Daca mergeti prin zona o sa va bucurati de ce au facut Lost.Optics și Pren. Împreună, ei au construit in 2019, o frescă dedicată poeziei ascunse printre străzile orașului.

Moira – pictura murala pe bulevardul Dimitrie Cantemir (nr. 23, bl. 2)

Pe bulevardul Dimitrie Cantemir, Recis, membru Sweet Damage Crew, a pictat pe un perete de 250 mp o lucrare care o sa iti atraga cu siguranta atentia daca treci prin zona. Este o lucrare inspirată din motive tradiționale, din viața satului și prezența femeilor de altă dată la șezători. Desenul întruchipează o fată tânără care toarce, reinterpretată în maniera proprie a artistului. Este un melanj între vechiul tradițional și noul contemporan, transpus prin culoare, decalaje, suprapuneri și efecte.

Pisica Patrata – Teatrul de vara Capitol

Teatrul de vara Capitol din București a fost construit la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu. Denumit initial “Teatrul de vara Alhambra”, el este clasat ca monument istoric si se afla pe strada Constantin Mille. Aici se afla conceput în 2009 desenul realizat de Pisica Pătrată, pe numele său real, Alexandriu Ciubotariu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori din România.

Graffitiul lui Allan Dalla de pe Calea Grivitei

Foarte aproape de Baile Grivita se afla lucrarea realizata in 2010 de Obie Platon si Kero. Merita sa ajungeti aici pentru ca lucrarea este foarte tare.

Graffiti pe Strada Berzei

Graffiti-uri colorate si desenele din intersectia Stirbei cu Berzei marca Allan Dalla, Mr. Kero, Pisica Patrata, Irlo, Nego, Lux, Sweet Damage si Dubios 21. Decorarea peretilor cu aceste desene suprarealiste a durat doua zile, iar rezultatul este unul care ar trebui sa trasforme aceasta zona intr-un loc de pelerinaj pentru toti iubitorii de graffiti si arta urbana.

Muralul POINT de pe Eremia Grigorescu

Prababil cel mai fotografiat mural din Bucuresti. Este realizat de Sweet Damage Crew (Biex, Cage, Recis, Lost.Optics, Pandele, Shatran și Boeme). „Nu există un proiect cu care să ne mândrim în mod special, dar aș putea menționa aici, poate, cel mai cunoscut mural al nostru, cel de pe strada Eremia Grigorescu: „Make a point”, realizat în 2015 pe calcanul Hub-ului si teatrului alternativ POINT. Este vorba despre cel cu fata care își desenează propriul univers pe geamul pe care îl ține în mână”, spune Cage intr-un interviu.

Lucrare de pe o centrală termică din cartierul Floreasca

Lucrarea face parte dintr-un proiect, unde au fost realizate patru lucrări, două de dimensiuni medii, pe două centrale termice care aparțin de RADET, și două pe blocuri de mari dimensiuni, situate în diferite zone ale capitalei. Cea de-a doua centrală este situată în zona Floreasca, mai precis pe strada Banu Antonache, iar aceasta a fost desenată de patru artiști, Kaput și Pulsar Sinaps, membri ai KAPS Crew din Iași, Homeboy, membru al LDJ din Brașov și Radu Pandele, membru al Sweet Damage Crew. Această lucrare are aproximativ 115 mp.

Desenul realizat de Obie Platon la Ion Mincu

Este unul dintre cele mai cool din oras iar autorul – Obie Platon – este unul dintre veteranii street art-ului din Romania. Trebuie sa mergeti la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” sa vedeti pe viu lucrarea lui Obie Platon.

De vazut si lucrarea de pe Ștefan cel Mare facuta de Lost Optics (Sweet Damage Crew), Gradina cu filme sau muralul aflat pe Intrarea Ovidiu Poet in zona Parcului Carol.

Pentru ca tot am vorbit despre culoare. Mai am o veste pentru voi. glo anunta ca in mai puțin de-o lună, cei circa 500.000 de români care fumează țigări mentolate nu-și vor mai găsi produsele preferate în magazine. Asta pentru că țigările cu aroma sau cu capsula (mentolate) vor dispărea complet din România, ca urmare a implementării prevederilor unei Directive europene. Fumătorii care nu doresc să renunțe complet la tutun și nici la aroma de mentol ar trebui să știe că produsele care încălzesc tutunul, precum glo, pot oferi în continuare gustul cu care sunt obișnuiți. Asta pentru că, deși produsele din tutun încălzit sunt reglementate prin aceeași Directivă europeană privind produsele din tutun ca țigaretele, legiuitorii europeni au considerat că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au prevăzut același set de restricții. De aceea, mentolul va fi în continuare disponibil în aceste dispozitive, alături de alte arome.

(P) Acest material publicitar a fost realizat împreună cu glo.


3 Comments

  1. Ruxandra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.